ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/10/18

Γιώργος Δούβας: Ο αθλητής διασώστης του ΕΚΑΒ - «Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό…..»Κυριακή, 14 Οκτωβρίου 2018
EKABNews

Ο Αγώνας
Το ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ είναι ένας ιστορικός υπερμαραθώνιος που λαμβάνει χώρα στο τέλος του Σεπτέμβρη κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Είναι ένας από πλέον δύσκολους αγώνες υπεραποστάσεων παγκοσμίως και παράλληλα πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος λόγω του ιστορικού του υπόβαθρου. Το Σπάρταθλο αναβιώνει τα βήματα του Φειδιππίδη, ενός αρχαίου Αθηναίου δρομέα μεγάλων αποστάσεων, ο οποίος το 490 π.Χ., πριν από τη μάχη του Μαραθώνα, εστάλη στη Σπάρτη να ζητήσει βοήθεια στον πόλεμο που διεξήγαγαν οι Έλληνες με τους Πέρσες.

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΓΩΝΑΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ 246 ΧΛΜ

Ο αθλητής διασώστης του ΕΚΑΒ
Ο Δούβας Γιώργος είναι διασώστης του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης – Τομέας Κω με καταγωγή από Καλαμάτα.

«Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό…..»
Φέτος είχα την χαρά να λάβω μέρος σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες παγκοσμίως, το 36Ο  ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. Η προετοιμασία μου είχε ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια. Με αρκετούς αγώνες υπεραπόστασης αλλά αυτόν που μπορώ να ξεχωρίσω είναι ο Δρόμος Αθανάτων Ηρώων 142χιλ. το 2016 όπου μου έδωσε και την πρόκριση για τη συμμετοχή μου στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ.
Η εκκίνηση δόθηκε κάτω από την Ακρόπολη στις 28 Σεπτεμβρίου στις 7:00 το πρωί 390 αθλητές από 54 χώρες εκ των οποίων 60 'Έλληνες ανάμεσά τους και εγώ.
Το ταξίδι προς την Σπάρτη ξεκίνησε με βροχή και αέρα δίχως να με επηρεάσει γιατί έπρεπε να εκτελέσω την δική μου αποστολή. Όλα κυλούσαν ομαλά, ψυχικά, σωματικά, νοητικά καθώς και  η τροφοδοσία, η οποία οφείλεται στην μητέρα και τον αδερφό μου άγρυπνοι φρουροί για σχεδόν 24 ώρες και τους ευχαριστώ.
Στο 150 χιλ. λόγω βροχής και χαμηλής ορατότητας παραπάτησα αλλά συνέχισα φτάνοντας στο 160χιλ. Οι πόνοι άρχισαν να γίνονται ανυπόφοροι και με πρησμένο πόδι, ΔΕ ποδοκνημική, συνεχίζω για να ανέβω ένα από τα δύσκολα σημεία του  αγώνα, το Αρτεμίσιο Όρος 1,200 υψόμετρο. Ανέβηκα στην κορυφή και αρχίζω την κατάβαση με αβάσταχτους πόνους και εκεί είναι το σημείο που έρχεται η υπέρβαση, τρέχω με το μυαλό, την αγάπη γι αυτό των αγώνα αδιαφορώντας για τον τραυματισμό μου.
Κατεβαίνοντας το βουνό φτάνω στο 172 χιλ. Νεστάνη ώρα 4:18 ξημερώματα. Εκεί με περιμένει το support μου, κάνω ανεφοδιασμό και ξεκινάω. Φτάνω στο 180χιλ. και εκεί αναγκάζομαι να ενημερώσω με κινητό τηλέφωνο τον αδερφό μου, ότι το πόδι μου βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση.
Παρ΄ όλο που εγώ ήθελα να συνεχίσω, μετά την απόφαση του αδερφού μου και του ιατρού της διοργάνωσης, τελείωσε το δικό μου ταξίδι προς την Σπάρτη.

«ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ......».

Συγχαρητήρια σε όλους τους συναθλητές μου!!!


Δείτε στο EKABNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews