ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/11/18

ΕΣΚΕ ΕΚΑΒ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Υ.Σ. ΣΤΙΣ 16.11.2018 - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΜΗ ΛΥΓΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ!Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2018
EKABNews

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

05-11-2018

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΙΣ 16.11.2018 - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΜΗ ΛΥΓΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ!

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 ((08:00-17:00), καλούμαστε να ψηφίσουμε για να επιλέξουμε τους 2 εκπροσώπους μας στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ.  Μια θέση σημαντική όπως άλλωστε κάθε θέση εκπροσώπησης των εργαζομένων. Είναι επιτακτική λοιπόν η ανάγκη να αναδειχθούν άτομα οι οποίοι θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά μας χωρίς να κρύβονται μέσα από την υποτιθέμενη «νομιμότητα» κάνοντας τα χατίρια της κάθε διοίκησης μέσω της επιλεκτικής χρήσης της σχετικής νομοθεσίας για διάφορα υπηρεσιακά ζητήματά. Το ΥΣ πρέπει να είναι μακριά από οποιοδήποτε κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο. Με δημοκρατικό πλαίσιο λειτουργίας, με ανοιχτές συνεδριάσεις και δημοσιοποίηση των αποφάσεων. Πράγμα το οποίο σήμερα δεν συμβαίνει.

Ακόμη και σε αυτό  το υπηρεσιακό όργανο η διοίκηση του ΕΚΑΒ τοποθέτησε ως μέλος του διευθυντή από άλλη υπηρεσία, με σκοπό την εξυπηρέτηση κομματικών και μόνο σκοπιμοτήτων. Βέβαια την απαξίωση στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ η σημερινή διοίκηση την έχει εφαρμόσει σε αρκετά  παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα  τοποθετώντας διευθυντές  από άλλες υπηρεσίες των οποίων  το μοναδικό τους προσόν ήταν η κομματική ταυτότητα και υπακοή. Δυστυχώς όλοι αυτοί έχοντας άγνοια της λειτουργίας και του σκοπού του ΕΚΑΒ από την μια και χρησιμοποιώντας το για προσωπικά οφέλη και δημόσιες σχέσεις από την άλλη, υποβάθμισαν και συνεχίζουν να υποβαθμίζουν όλο αυτό το διάστημα το έργο της υπηρεσίας μας την στιγμή που υπάρχουν στο ΕΚΑΒ έμπειροι, ικανοί και μάχιμοι ιατροί να αναλάβουν τα καθήκοντα μιας τέτοιας θέσης.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ και ο καθοδηγητής τους πολιτικός κομισάριος, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έχει αρθρώσει ένα στοιχειώδη λόγο και δεν έχει καταφέρει να παρουσιάσει ένα σχέδιο για το ΕΚΑΒ, χρησιμοποιούν κάθε μέσο που διαθέτουν για να υφαρπάξουν την ψήφο σας και να πάρουν την μία από τις δύο έδρες στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

Στην αρχή με απειλές και εκβιασμούς στους υποψηφίους μας προσπάθησαν να αποτρέψουν την κάθοδο μας στις εκλογές με σκοπό να υπάρχουν δύο συνδυασμοί και να μοιραστούν οι έδρες στην ΔΑΚΕ και στην κυβερνητική παράταξη. Δεν τα κατάφεραν. Συνέχισαν με προτροπές και υποσχέσεις για να αποσυρθούν υποψήφιοι μας. Δεν τα κατάφεραν και πάλι. Φτάσανε στο σημείο να μας βρίζουν και να μας απειλούν μέσα  από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook). Τους απαντάμε ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Συμμετέχουμε και διεκδικούμε την ψήφο σας. Μας ενώνει η αγάπη και το ενδιαφέρον για την δουλειά μας και η συνεχή παρουσία μας στα συνδικαλιστικά δρώμενα χωρίς να εξαργυρώνουμε την δραστηριότητα μας με κάποιο υπηρεσιακό ή οικονομικό όφελος.

Για να υφαρπάξουν την ψήφο σας έχουν θέσει σε εφαρμογή το «εμπόριο ελπίδας» με αντικείμενο τις μεταθέσεις. Συνάδελφοι, πανελλαδικά υπάρχουν 555 αιτήσεις μεταθέσεων ανά τομέα. Οι θέσεις που έχουν προσκληθεί είναι πολύ λιγότερες. Δεν μπορούν να γίνουν όλες οι αιτήσει δεκτές. Ήδη σε κάποιες από αυτές έχουν μετακινήσει άτομα με πολύ λιγότερα χρόνια υπηρεσίας από τους υπόλοιπους αιτούντες καταστρατηγώντας τις κείμενες διατάξεις. Επαναλαμβάνεται  η «ομηρία» που έζησαν κάποιοι συνάδελφοι το 2008-2009. Μόνο που αυτή την φορά οι μετακινούμενοι είναι διπλάσιοι.

Μην τους πιστεύεται!!!. Όταν σας υπόσχονται μια καλύτερη θέση στο ΕΚΑΒ και παράλληλα σας δίνουν το ψηφοδέλτιο στο οποίο είναι υποψήφιοι. Σας κοροϊδεύουν. Την επόμενη των εκλογών θα ξεχάσουν τις υποσχέσεις. Σκεφτείτε ότι διοικούν 3 χρόνια το ΕΚΑΒ και πλησίον αυτών των εκλογών βγάλανε φωτογραφικές  προσκλήσεις ενδιαφέροντος για μετατάξεις, μεταθέσεις, μετακινήσεις σε διάφορα τμήματα. Αναρωτιόμαστε «Πώς είναι δυνατόν από τη μια να υποτιμούν τόσο τη νοημοσύνη σας, ώστε να νομίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πιστευτό, και από την άλλη να ζητούν την ψήφο σας για το υπηρεσιακό συμβούλιο;».

Σε όλη την Ελλάδα οι άδικες αναφορές πέφτουν βροχή. Άλλες τις παίρνουν πίσω, άλλες μπαίνουν σε συρτάρια, παράλληλα οι ανολοκλήρωτες μεταθέσεις εδώ και μήνες καλά κρατούν κρατώντας έτσι σε ομηρία και ανασφάλεια  τους εργαζόμενους εκβιάζοντας τους έτσι για μια ψήφο. Όλα στον βωμό της τρομοκράτησης και της ευνοιοκρατίας. 

Συνάδελφοι, το ΕΚΑΒ και οι διεκδικήσεις μας έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Οργανισμός-Διαγωνισμοί Ασθενοφόρων-Αναβάθμιση Ειδικότητας-Νομοθέτηση Στολής-Επίδομα Επικίνδυνης & Ανθυγιεινής Εργασίας-ΒΑΕ-Ανανέωση Υλικοτεχνικής Υποδομής-Προτάσεις Σωματείων κ.α.  Όλα είναι στάσιμα.  Από την ημέρα που ο πρώην πρόεδρος  παραιτήθηκε, ο οποίος σημειωτέων αν και (συνάδελφος) στην συνέχεια έφυγε με μετάταξη σε άλλη υπηρεσία εξαργυρώνοντας έτσι την τυφλή υπακοή του σε όλους αυτούς που αρχικά τον τοποθέτησαν στην θέση αυτή!!, το ΕΚΑΒ είναι στον «αυτόματο πιλότο». Η Διοίκηση ασχολείται μόνο με τις εκλογές και τις συσκέψεις κομματικών στελεχών. Εξωγενείς παράγοντες, αυτοαποκαλούμενοι «σύμβουλοι» καθορίζουν διοικητικές αποφάσεις. Βιώνουμε πρωτόγνωρες στιγμές για τον οργανισμό μας. Όλα στων βωμό των ψήφων.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σε αυτές τις εκλογές πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στους διοικούντες και τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές. Το ΕΚΑΒ στηρίζεται στην προσπάθεια και το φιλότιμο όλων. Κάθε προσπάθεια διαχωρισμού και διχασμού  των εργαζομένων ανάλογα με το πολιτική τους πεποίθηση θα πέσει στο κενό.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗ ΛΥΓΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ !!!

Με παρακαταθήκη την υπεύθυνη και αγωνιστική στάση όλα αυτά τα χρόνια, σας καλούμε να ψηφίσετε τους υποψηφίους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο μας.  Η συνεχής ενημέρωση, οι παρεμβάσεις, η υπεράσπιση όλων των εργαζομένων είναι η «υπόσχεση μας».

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
  • Διασφάλιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ. Διατήρηση του ΕΚΑΒ ως ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.
  • Ανάπτυξη του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και διασφάλιση του εθνικού του ρόλου ως υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης.
  • Ισονομία και Αξιοκρατία στις Μεταθέσεις. Αξιοποίηση των προσόντων κάθε υπαλλήλου με σκοπό την εξέλιξη του.  
  •  Ένταξη της ειδικότητας μας στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  • Εφαρμογή των Ευρωπαϊκών Κανόνων για Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους εργασίας μας.
  • Διατήρηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας. Νομοθέτηση της στολής. Ανάκτηση των Μνημονιακών Απωλειών. Ένταξη στα ΒΑΕ.
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ Υ.Σ. ΣΤΙΣ 16/11/2018 ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΝΙΑΙΑ. ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΣΚΕ ΕΚΑΒ.


ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΜΕ ΤΗΝ Ε.Σ.Κ.Ε. ΕΚΑΒ

1. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΩΝ
2. ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΚΑΒ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΛΕΡΟΥ
3. ΑΜΑΝΕΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
4. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΡΟΔΟΥ
5. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΕΚΑΒ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
6. ΓΚΕΣΟΥΛΗ ΑΘΗΝΑ ΕΚΑΒ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΤΟΜΕΑΣ ΔΟΛΙΑΝΩΝ
7. ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΕΚΑΒ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
8. ΖΑΡΓΙΑΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, ΕΚΑΒ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
9. ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
10. ΚΑΜΠΟΥΡΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΚΑΒ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ
11. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΕΚΑΒ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΣΑΜΟΥ
12. ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΕΚΑΒ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
13. ΚΑΣΙΩΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΚΑΒ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
14. ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΩΝ
15. ΚΟΪΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
16. ΚΟΜΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΚΑΒ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΤΟΜΕΑΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
17. ΚΟΡΟΜΠΙΛΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
18. ΚΟΥΤΣΟΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΣ, ΕΚΑΒ ΛΑΡΙΣΑΣ
19. ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ,  ΕΚΑΒ ΠΑΤΡΑΣ
20. ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΚΑΒ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
21. ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΕΚΑΒ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΡΟΥ
22. ΜΠΟΥΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΩΝ
23. ΝΤΑΜΤΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
24. ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
25. ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΤΟΜΕΑΣ ΑΡΤΑΣ
26. ΡΟΚΑΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ, ΕΚΑΒ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΤΟΜΕΑΣ ΑΓ.  ΝΙΚΟΛΑΟΥ
27. ΣΑΚΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΩΝ
28. ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, ΕΚΑΒ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΒΟΛΟΥ
29. ΣΑΡΑΦΙΔΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΕΚΑΒ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
30. ΣΚΟΥΛΟΥΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΧΙΟΥ
31. ΣΟΡΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΕΚΑΒ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
32. ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΕΚΑΒ ΛΑΡΙΣΑΣ
33. ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΕΚΑΒ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ-ΤΟΜΕΑΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ
34. ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΡΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
35. ΤΣΙΑΤΣΙΑΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ (ΦΑΝΗΣ), ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΩΝ
36. ΤΣΙΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΕΚΑΒ ΤΡΙΠΟΛΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
37. ΤΣΙΤΣΙΛΙΚΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΕΚΑΒ ΚΑΒΑΛΑΣ
38. ΤΣΙΦΤΕΛΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΣΕΡΡΩΝ
39. ΦΕΤΟΚΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ
40. ΧΑΡΑΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
41. ΧΑΡΜΠΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ (ΜΑΚΗΣ), ΕΚΑΒ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ-ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΡΟΥ
42. ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΕΚΑΒ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν είμαστε συμβιβασμένοι και υποχωρητικοί σε πιέσεις. Βάζουμε πάνω από όλα το συλλογικό συμφέρον των εργαζομένων και το συμφέρον του ΕΚΑΒ.
Δείτε στο EKABNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews