ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/11/18

Ο γραμματέας εργαζομένων ΕΚΑΒ-2 Χρήστος Βεντούλης για τις νέες βάσεις στη Θεσσαλονίκη


Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018
EKABNews

Συνέντευξη ο Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας και Ταμίας της ΠΟΠ ΕΚΑΒ Χρήστος Βεντούλης.


Ο γραμματέας των εργαζομένων του ΕΚΑΒ για τις νέες βάσεις στη Θεσσαλονίκη
alpha965.gr

“H βάση στο Καυταντζόγλειο λειτουργεί τον τελευταίο μήνα. Η βάση στο ΤΟΜΥ ίσως λίγο λιγότερο. Σαν σχεδιασμός δεν μπορεί να θεωρηθεί λάθος” είπε στον Alpha 96.5 ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, μετά τη λειτουργία δύο νέων βάσεων στο Καυταντζόγλειο και στην Τοπική Μονάδα Υγείας στους Αμπελόκηπους. Προϋπόθεση ωστόσο για τον ίδιο για τη δημιουργία νέων βάσεων του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη είναι να γίνουν προσλήψεις προσωπικού μιας και “αυτή τη στιγμή το ίδιο προσωπικό εξυπηρετεί την πόλη”

“Αν και ο σχεδιασμός για νέες βάσεις είναι σωστός, οι χώροι που επελέγησαν δεν είναι κατάλληλοι” ισχυρίστηκε ωστόσο στη συνέχεια ο κος  Χρήστος Βεντούλης.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο ίδιος στο Καυταντζόγλειο στάδιο «το στέγαστρο είναι πάνω από δεξαμενές φυσικού αερίου. Δίπλα υπάρχουν γεννήτριες ψύξης» είπε ο ίδιος και ζήτησε από το υπουργείο και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ “να μεταφερθεί η βάση λίγο πιο κάτω μέσα στο πρώην 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Από όσα γνωρίζω η διευθύντρια μας έχει κάνει κάποια κίνηση πάνω σε αυτό, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει κεντρικά”. Για τον ίδιο ο χώρος που προτείνουν οι εργαζόμενοι είναι καλύτερος από εκείνο στο Καυταντζόγλειο καθώς “είναι μέσα στην πόλη και θα μπορούμε να έχουμε ανθρώπινες συνθήκες για τους συναδέλφους αλλά και καλύτερη εξυπηρέτηση για τους πολίτες. Ίσως ο σχεδιασμός να έγινε βιαστικά” συμπλήρωσε ο ίδιος. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος “στο σημείο όπου βρίσκεται η βάση στο Καυταντζόγλειο δεν θα μειωθεί ο χρόνος πρόσβασης των οχημάτων στα περιστατικά γιατί υπάρχει ένας δρόμος ο περιφερειακός και από έναν δρόμο μόνο μπορεί να φύγει”

Ο κ. Βεντούλης κατήγγειλε επίσης ότι ο μέσος όρος ηλικίας των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ “είναι στα 51 με 52 χρόνια” κάνοντας λόγο για “γηρασμένο προσωπικό και σε αυτό θα πρέπει να προσθέσουμε και τις ασθένειες λόγω της φύσης της δουλειάς”

Ακούστε την συνέντευξη στο alpha965.gr

Πηγή: alpha965.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews