ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/11/18

Ημερίδα για τη «Διαχείριση Πολεμικού Τραύματος» στο 401 ΓΣΝΑΚυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018
EKABNews

Ημερίδα για τη «Διαχείριση Πολεμικού Τραύματος» στο 401 ΓΣΝΑ
newpost.gr

Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστρατήγου Αλκ. Στεφανή

Το εξαιρετικά σημαντικό, από στρατιωτικής/υγειονομικής πλευράς, θέμα της διαχειρίσεως ενός πολεμικού τραύματος, πραγματεύτηκε η επιστημονική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών (401 ΓΣΝΑ), παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ, Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσε το 417 Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (417 ΝΙΜΙΤΣ) και η Σχολή Εφαρμογής Υγειονομικού (ΣΕΥ), το θέμα της – ως προελέχθη – ήταν η «Διαχείριση Πολεμικού Τραύματος», σε αυτήν ενώ συμμετείχαν διακεκριμένοι επιστήμονες, μέλη της Ακαδημαϊκής κοινότητος, διασώστες του ΕΚΑΒ, καθώς επίσης ιατρικό προσωπικό του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας.


Κατά τη σύντομη ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΣ, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της ημερίδος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα εξής:

- Στη συνεχή προσπάθεια που καταβάλλει ο ΣΞ για την προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού και την υλικοτεχνική αναβάθμιση των Στρατιωτικών Νοσοκομείων.
- Στη διεξαγωγή εκπαιδεύσεως, με σύγχρονα μέσα και καινοτόμες ιδέες, που μειώνουν το απαιτούμενο κόστος και αυξάνουν το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα.

«Η επιστημονική ημερίδα, εντάσσεται σε μια σειρά ενημερωτικών δράσεων  που θα συνεχιστούν αμείωτα καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους Μέριμνας  Προσωπικού. Ως στόχο έχουν, την εκπαίδευση του έμψυχου δυναμικού σε  θέματα υγείας, καθώς επίσης και την αναβάθμιση των παρεχόμενων, από τον Στρατό Ξηράς, ιατρικών υπηρεσιών» σημειώνεται από το ΓΕΣ.Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα, εκτός των στρατιωτικών νοσοκομείων, τέτοια εκπαίδευση για την άμεση και σωστή αντιμετώπιση ενός πολεμικού τραύματος ελάμβανον μόνο οι άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, οι οποίοι είχαν την ειδικότητα του «Νοσοκόμου Μάχης». Όπως έγινε γνωστό όμως, λόγω της προφανούς ανάγκης αντιμετωπίσεως άμεσα και σωστά ένα πολεμικό τραύμα ει δυνατόν και επί του πεδίου, για τον λόγο αυτό έχει ξεκινήσει η προσπάθεια εκπαιδεύσεως και των απλών (αλλά πολύτιμων) γιατρών και νοσοκόμων των επί μέρους μονάδων ως νοσοκόμων μάχης για την άμεση αντιμετώπιση ενός πολεμικού τραύματος στον τόπο που βρίσκεται ο τραυματίας ει δυνατόν.

Και αυτό γιατί έχει διαπιστωθεί από τις πρόσφατες πολεμικές επιχειρήσεις, ότι όσο πιο γρήγορα σταθεροποιηθεί ένας τραυματίας στο πεδίο της μάχης και μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο για επέμβαση, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει να ζήσει τελικά.Οι Αμερικανοί μετά τις πολεμικές τους εμπειρίες σε Βιετνάμ και κυρίως σε Ιράκ και Αφγανιστάν κάνουν λόγο για τη λεγόμενη «Χρυσή ώρα» (“Golden Hour”) εντός της οποίας ένας ακόμα και σοβαρά τραυματίας αν σταθεροποιηθεί και μεταφερθεί στο προωθημένο στρατιωτικό νοσοκομείο τότε έχει πάνω από 70% πιθανότητες να ζήσει τελικά.

Δημοσιεύτηκε 10/11/2018Πηγή: newpost.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews