ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/11/18

Το ΙΕΚ Έδεσσας διοργάνωσε ημερίδα του «Διασώστη-Πλήρωμα Ασθενοφόρου»Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
EKABNews

Το ΙΕΚ Έδεσσας διοργάνωσε ημερίδα του "Διασώστη-Πλήρωμα Ασθενοφόρου "
pellanews.gr

Μια πολύ σημαντική ημερίδα διοργάνωσε το Δημόσιο ΙΕΚ Έδεσσας με την ειδικότητα του "ΔΙΑΣΩΣΤΗ-ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ", για τους μαθητές και καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου Έδεσσας, την Πέμπτη 15-11-2018, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση σε θέματα παροχής πρώτων βοηθειών σε έκτακτες περιπτώσεις (αιμορραγίες, πνιγμοί, εγκαύματα, λιποθυμίες κ.α.) και η ζωντανή επίδειξη τεχνικών διατήρησης ζωής όπως ΚΑΡΠΑ (Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση) με η χωρίς εξωτερικό απινιδωτή. Η ενημέρωση περί πρώτων βοηθειών έγινε από την πολύπειρη αναισθησιολόγο και Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Έδεσσας κ. Έφη Ταμβίσκου, βασικής εκπαιδεύτριας των Διασωστών του ΙΕΚ Έδεσσας. Την επίδειξη τεχνικών ΚΑΡΠΑ υλοποίησαν το στέλεχος του ΕΚΑΒ Έδεσσας και βασικός εκπαιδευτής του ΙΕΚ, κ. Στανίσης Πέτρος, σε συνεργασία με τους σπουδαστές Μπούζμπα Ηλία (επίσης στέλεχος του ΕΚΑΒ Έδεσσας), Ίτσου Αλέξανδρο (πρακτική άσκηση στο ΕΚΑΒ Έδεσσας) και Τουρτούρη Νικόλαο (πρακτική άσκηση στο ΕΚΑΒ Γιαννιτσών).

Το κοινό έδειξε ικανοποιημένο από τις συμβουλές και πρακτικές των ομιλητών, αποτέλεσμα της μακροχρόνιας πείρας τους στην διάσωση και διακομιδή ανθρώπων σε κίνδυνο. Η εκδήλωση έληξε εντυπωσιακά με ζωντανή-διαδραστική επίδειξη, όπου νεαροί μαθητές του Λυκείου αλλά ακόμα και καθηγητές τους, προέβησαν στην εφαρμογή της μεθόδου ΚΑΡΠΑ. Έτσι, έγινε αντιληπτό σε όλους με τον πειστικότερο τρόπο, πως η διάσωση μιας ζωής σε κίνδυνο, πολλές φορές είναι απλά ζήτημα ενημέρωσης και ψύχραιμης αντίδρασης μέσα σε ελάχιστα χρονικά πλαίσια. Το τμήμα των Διασωστών του ΙΕΚ Έδεσσας, βρισκόμενο πλέον στο τελευταίο έτος σπουδών του, θα προβεί φέτος και σε άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις με σκοπό την ενημέρωση του κάθε πολίτη στο κρίσιμο θέμα της παροχής πρώτων βοηθειών.

Δελτίο τύπουΔημοσιεύτηκε 19/11/2018

Πηγή: pellanews.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews