ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/11/18

Δεκάδες γιατροί και διασώστες του ΕΚΑΒ επί ποδός για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας
Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2018
EKABNews

Δεκάδες γιατροί επί ποδός για τον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας
onmed.gr

Υπό την καθοδήγηση της Ιατρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, δεκάδες γιατροί θα καλύψουν υγειονομικά όλη τη μαραθώνια διαδρομή, στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Κατά μήκος της διαδρομής, από τον Μαραθώνα μέχρι το Καλλιμάρμαρο Στάδιο, η Ιατρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ θα αναπτύξει 7 ασθενοφόρα, 4 Κινητές Ιατρικές Μονάδες, ένα όχημα ταχείας επέμβασης και 9 μοτοσικλέτες.

Επιπλέον, θα στηθούν 3 ιατρεία πέριξ του τερματισμού και ένας σταθμός πρώτων βοηθειών στην αφερτηρία, ενώ γιατροί και διασώστες θα βρίσκονται πεζοί σε διάφορα σημεία της μαραθώνιας διαδρομής. Εκτός των γιατρών του ΕΚΑΒ, στην υγειονομική κάλυψη του Μαραθωνίου συμμετέχουν γιατροί του ΣΕΓΑΣ και δεκάδες εθελοντές από διάφορα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία καθώς και από μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Αρκετοί δρομείς χρειάζονται ιατρική βοήθεια - κατά κανόνα για ήπια προβλήματα - σε κάθε τέτοια διοργάνωση. Το ίδιο ισχύει και για τους θεατές, οι οποίοι κάθε φορά αριθμούν πολλές χιλιάδες.

Ρεκόρ συμμετοχής
Για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Μαραθώνιος της Αθήνας συμπλήρωσε το ανώτατο όριο εγγραφών για τον δρόμο των 42 χιλιομέτρων, ενάμιση μήνα πριν την ημέρα διεξαγωγής του, με 18.500 δρομείς!

Συνολικά, σε όλες τις διαδρομές θα συμμετάσχουν πάνω από 55.000 δρομείς.

Δείτε εδώ όλες τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Κυριακή 11 Νοεμβρίου.

Δημοσιεύτηκε 10/11/2018

Πηγή: onmed.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews