ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/11/18

Συνάντηση της ΠΟΠ ΕΚΑΒ με τον Βουλευτή κο Ν. Ηγουμενίδη στο ΗράκλειοΤρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018
EKABNewsΣυνάντηση πραγματοποίησε σήμερα αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας  αποτελούμενη από τον αντιπρόεδρο κ. Σφακιανάκη Μάριο και τον κ. Ροκάδακη Εμμανουήλ μέλος του  Γ.Σ.  με τον βουλευτή Ηρακλείου κ. Ηγουμενίδη  Νικόλαο στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή σχετική πρόταση που είχε καταθέσει  ο κ. Ηγουμενίδης στην βουλή,  αλλά και λόγω  του γενικότερου ενδιαφέροντος  που δείχνει σε θέματα που αφορούν το ΕΚΑΒ.

Στην συνάντηση τέθηκαν τα παρακάτω θέματα από την ομοσπονδία
1) Τέθηκε η ανάγκη απεμπλοκής του ΕΚΑΒ από τις δευτερογενείς  και  ενδονοσοκομειακές  διακομιδές που σαν αποτέλεσμα έχουν την καθυστέρηση ανταπόκρισης στο επείγον ,  έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις για την κάλυψη αυτών των περιστατικών .
2) Συζητήθηκε η ανάγκη στελέχωσης των ασθενοφόρων των  Κέντρων Υγεία με το απαιτούμενο εξειδικευμένο προσωπικό  και τρόποι για την καλύτερη συνεργασία ΕΚΑΒ και των  Κέντρων  Υγείας
3) Καταθέσαμε πρόταση για την ευρύτερη ανάπτυξη του δικτύου αεροδιακομιδών στη Ελλάδα
4)  Καταθέσαμε  ολοκληρωμένη πρόταση  για την ένταξη της ειδικότητας μας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση  και εξηγήθηκε η αναγκαιότητα αναβάθμισης  του ρόλου του ΕΚΑΒ αλλά και τις προνοσοκομειακής φροντίδας στην κοινωνία
5) Συζητήθηκαν θέματα και προτάσεις για την καλύτερη κάλυψη τουριστικών περιοχών που παρουσιάζουν εποχιακή αύξηση πληθυσμού

Ο κ βουλευτής έδειξε ενδιαφέρων σε όλες μας τις προτάσεις  και συμφώνησε στα  θέματα που του αναπτύξαμε.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρων έδειξε για την πρόταση μας να ενταχθεί η ειδικότητα Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, μας ενημέρωσε ότι προτίθεται να οργανώσει άμεσα  συνάντηση με  τους αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Παιδείας  ώστε να συζητηθεί το θέμα.
Ο κ Ηγουμενίδης έδειξε να  κατανοεί την ανάγκη της κοινωνίας για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό ΕΚΑΒ στον προνοσοκομειακό χώρο και συμφώνησε πως όλες οι προτάσεις της ομοσπονδίας κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

H ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΠηγή: popekab.gr


Το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΠ ΕΚΑΒ Μανώλης ΡοκαδάκηςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews