ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/11/18

Επιπτώσεις στην λειτουργία του ΕΚΑΒ από την έλλειψη Διασωστών και ΑσθενοφόρωνΠαρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018
EKABNews
Αθήνα 09-11-2018
Αρ. πρωτ.: 296

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιπτώσεις στην λειτουργία του ΕΚΑΒ από την έλλειψη Διασωστών και Ασθενοφόρων

Παρά την ενίσχυση του στόλου ασθενοφόρων από την δωρεά του ΙΣΝ η κατάσταση ειδικά στον νομό Αττικής με την διαθεσιμότητα ασθενοφόρων παραμένει οριακή. Τι κ αν ενισχύθηκε ο στόλος με 58 ασθενοφόρα; Εδώ και 2 μήνες δεν υπάρχει κανένα εφεδρικό. Αρκετά σύγχρονα ασθενοφόρα της δωρεάς παραμένουν ακινητοποιημένα λόγω βλαβών (μηχανικές και διασκευής)  για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάποια δεν έχουν ελαστικά!
Τα ασθενοφόρα της δωρεάς του ΙΣΝ έδωσαν ανάσα ζωής στο ΕΚΑΒ. Δέκα (10) μήνες μετά όμως ακόμη δεν έχει δοθεί λύση με την συντήρηση-επισκευή μέσω των συμβάσεων καθώς δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ΕΚΑΒ-ΙΣΝ-ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ-ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ.
Η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη στο ΕΚΑΒ της περιφέρειας. Η κατανομή των ασθενοφόρων έγινε χωρίς να προβλεφθεί η συντήρηση και η επισκευή τους. Το αποτέλεσμα;  Τραγελαφικό! Ασθενοφόρο φεύγει από τον Βόλο και μέσω Λάρισας αλλάζει τακάκια στην Κοζάνη! Για να αλλάξει λάδια από ένα νησί του Αιγαίου πρέπει να έρθει στην Αθήνα. Το κόστος εκτός από οικονομικό είναι και λειτουργικό καθώς τα νέα ασθενοφόρα παραμένουν εκτός κίνησης για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Από τα υπόλοιπα διαθέσιμα που χρονολογούνται από το 2004 με εκατομμύρια χλμ στο ενεργητικό τους, όσα βέβαια έχουν παραμείνει στην Αττική και δεν έχουν παραχωρηθεί σε άλλους οργανισμούς και στην περιφέρεια, ένα-ένα παροπλίζεται καθώς δεν υπάρχουν λόγω παλαιότητας ανταλλακτικά στις επίσημες αντιπροσωπείες. Κανένας σχεδιασμός εκ μέρους της διοίκησης.
Με επιστολές και παραστάσεις έχουμε επισημάνει το πρόβλημα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω…. Εάν δεν δοθούν λύσεις άμεσα η κατάσταση θα επιβαρυνθεί. Το Συνεργείο  Επισκευής Υπηρεσιακών Οχημάτων της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ θα μπορούσε να αναλάβει την εκ περιτροπής συντήρηση και να μετριάσει το πρόβλημα, πλην όμως το τεχνικό προσωπικό του ΕΚΑΒ δεν έχει εκπαιδευτεί στα νέα ασθενοφόρα.
Καλούμε την διοίκηση του ΕΚΑΒ και τον Αν. Υπουργό Υγείας να σταματήσουν τις αθρόες  ρουσφετολογικές μετακινήσεις Διασωστών από το ΕΚΑΒ Αθήνας καθώς η δύναμη των ασθενοφόρων έχει μειωθεί επικίνδυνα και αυτό έχει επιπτώσεις στην παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας των πολιτών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να προασπίσουν το κοινωνικό σύνολο και να αποτρέψουν την επιχειρούμενη σταδιακή αποδόμηση του ΕΚΑΒ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας


Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Μην αγχώνεσται στο σωματείο,και κυριώτερα η Διοίκηση του ΔΣ ας κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.... σε παράρτημα της Πελοποννήσου έχει γίνει το ελα να δείτε.....αν θυμάμαι καλά διαβασα σε blogs εν ονόματι Ορθολογικά,και βολτα στην Τρίπολη ότι....εκαβιτης πήγε σε λιποθυμία ηλικιωμένου σε κεντρικο σημειο της Τρίπολης ...,. μονος του να παραλάβει τον ασθενή και οταν από τους παρευρισκομένους ρωτήθηκε γιατι πήγε μονος είπε ο άνθρωπος την ΑΛΗΘΕΙΑ.....Κυριε μου κανε παραπονα στον Υπουργό να πάρει κόσμο.....ξεκινα αγώνας αντισφαίρισης ή αλλιώς πέτα το μπαλάκι......Τι ωραία!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews