ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/11/18

Εκλογές στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒΣάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018
EKABNews

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ-2 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΣυναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018, από 07.00 έως 17.00, θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των δύο (2) Τακτικών και 2 αναπληρωματικών αιρετών εκπροσώπων μας καθώς και δύο (2) Τακτικών και δύο (2) Αναπληρωματικών των ΙΔΑΧ στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο

Στηρίζουμε τους  υποψήφιους που δεσμεύονται να διαφυλάξουν τη δημοκρατική και δίκαιη λειτουργία του θεσμού, την προστασία, προαγωγή και υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, συντεχνιακές αντιλήψεις και κομματικές επιταγές.
Οι εκπρόσωποι που θα εκλεγούν θα πρέπει  διαχρονικά να υπηρετούν  επάξια το θεσμό χωρίς οποιαδήποτε πολιτική, κομματική ή άλλη σκοπιμότητα. Όπως μέχρι σήμερα,  που με  υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος, υπερασπίστηκαν χωρίς διακρίσεις,  αποτελεσματικά τα δικαιώματα και δίκαια αιτήματα όλων των συναδέλφων μας, με διαφάνεια, αντικειμενικότητα, ισονομία και αξιοκρατία, διαφυλάττοντας την αξιοπρέπεια, το κύρος και την ίση μεταχείριση όλων.
Ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε  απέναντι στις ανάλγητες μνημονιακές πολιτικές, που ισοπεδώνουν τις κατακτήσεις των εργαζομένων, εκποιούν το δημόσιο πλούτο και καταλύουν το κοινωνικό κράτος.
Υπηρετούμε διαχρονικά το συνδικαλισμό της θέσης, της συμμετοχής και υπεύθυνης παρέμβασης, χωρίς γραφικότητες, φλύαρες  και κομματικές σκοπιμότητες. Αγωνιζόμαστε καθημερινά,  για τη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος και της καθημερινότητας των συναδέλφων μας, για το δικαίωμα στην εργασία με αξιοπρεπείς αποδοχές και εργασιακές συνθήκες.

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Είναι αλήθεια ότι οι κυβερνήσεις στα χρόνια των μνημονίων, πέραν των άλλων, αντιμετώπισαν τη δημόσια διοίκηση ως λάφυρο εξουσίας,  επιδιδόμενες σ’ ένα αγώνα δρόμου διάλυσης των εργασιακών σχέσεων στο δημόσιο, απαξίωσης των εργαζομένων του και υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κοινωνικά αδύναμους πολίτες.
Η ίδια πολιτική και πρακτική εφαρμόζεται με αμείωτη ένταση και από τη σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία προωθεί με κάθε δυνατό και «αδύνατο» τρόπο τον ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό της Δημόσιας Διοίκησης δια του ελέγχου της διοικητικής ιεραρχίας, την εδραίωση των πελατειακών τους σχέσεων και την ευνοιοκρατία.
Η πολιτική αυτή εφαρμόζεται συνειδητά και στο χώρο του ΕΚΑΒ.
Η ευνοιοκρατία προς τα μέλη της φιλοκυβερνητικής παράταξης ΚΊΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ φαίνεται σε κάθε ενέργεια της Διοίκησή μας. Το ΚΊΝΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ  με περίσσιο θράσος δεν διστάζει να κατηγορεί  εργαζομένους,   μέλη τους που σήμερα ζητούν την ψήφο σας κυνήγησαν και κυνηγούν συναδέλφους μας , έκαναν και δεν θα διστάσουν να ξανακάνουν αναφορές σε συναδέλφους μας με μοναδικό στόχο τον φόβο.
Οι μεταθέσεις και μετατάξεις προσωπικού που έγιναν τα τελευταία χρόνια γίνονται μόνο με αυστηρά και κομματικά κριτήρια «Μπές στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Εργαζομένων για να γίνει η μετάθεσή σου» είπαν σε πολλούς συναδέλφους , χρησιμοποιούν τον πόνο και την απόγνωση των εργαζομένων στην υπηρεσία μας για ψηφοθηρικούς λόγους,  ΑΙΣΧΟΣ.

Αναρωτιόμαστε «Πώς είναι δυνατόν από τη μια να υποτιμούν τόσο τη νοημοσύνη των συναδέλφων μας, ώστε να νομίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει πιστευτό, και από την άλλη να ζητούν την ψήφο τους για τα υπηρεσιακά συμβούλια;».

Ας σταματήσει η φιλοκυβερνητική παράταξη να κρύβεται πίσω από βαρύγδουπες ανακοινώσεις εμπαίζοντας τους συναδέλφους.
Διότι εάν όπως διατείνεται διαφωνεί πραγματικά με αυτές τις πολιτικές επιλογές και πρακτικές της Κυβέρνησης και της Διοίκησης , τότε τα πολλά από τα μέλη της με την ειδικότητα του Διασώστη που έχουν καταλάβει θέσεις υπευθύνων και αλλότριες θέσεις σε γραφεία  να παραιτηθούν και να επιστρέψουν στις Υπηρεσίες τους, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι θέλουν το καλό της υπηρεσίας και των συμπολιτών μας. Δεν γίνετε από την μία να επιβαρύνουν όλους μας με τις επιλογές τους (Τριτοκοσμικές Βάσεις, Πρόγραμμα Εργασίας αντίθετο από το ψηφισμένο από την συνέλευσή μας , αλαζονεία, διώξεις)   και από την άλλη να κρύβονται πίσω από την κομματική τους καρέκλα.

Διαβεβαιώνουμε τους συναδέλφους μας ότι με απόλυτο σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, με τόλμη και αποφασιστικότητα, συνέπεια και υπευθυνότητα θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε με πράξεις τα κεκτημένα και συμφέροντα του συνόλου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ και θα εγγυηθούμε την αναβάθμιση του θεσμού των Υπηρεσιακών Συμβουλίων, χωρίς να δώσουμε άλλοθι σε κανέναν για δημαγωγίες.  

Αγαπητέ/τη Συνάδελφε

Για το ΑΥΡΙΟ, με την δική σου κρίσιμη επιλογή, στήριξε το θεσμό των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια που πραγματικά ήταν και θα συνεχίσουν να είναι δίπλα σου.


Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Πηγή: popekab.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews