ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/11/18

Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο κ. Παναγιώτης ΤζανετήςΠέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018
EKABNews

Με την Αριθμ. Γ4β/Γ.Π. οικ. 88355 κοινή απόφαση των Υπουργών Υγείας ορίζεται πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΑΒ ο κος Παναγιώτης Τζανετής

Στη θέση του προέδρου του ΕΚΑΒ τοποθετήθηκε ο γενικός χειρουργός, Παναγιώτης Τζανετής. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος στο ΕΚΑΒ από 11/2/2010 έως 3/10/2011 & πιο πρόσφατα μέλος του Επιστημονικού του Συμβουλίου (2017-18).

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Τζανετής

Είναι 57 ετών & πατέρας τριών παιδιών. Γεννήθηκε στην  Αθήνα το 1961, αποφοίτησε από το Λύκειο Φιλοθέης το 1979 και τον ίδιο χρόνο εισήχθη στην Ιατρική Ιωαννίνων απ’ όπου και αποφοίτησε για να ειδικευθεί, στη συνέχεια, στη Γενική Xειρουργική στην Αθήνα (1996). Την ετήσια υπηρεσία υπαίθρου υπηρέτησε στο ΚΥ Περάματος Μυλοποτάμου.

Σήμερα εργάζεται στο Νοσοκομείο «Αττικό» ως Δ/ντης ΕΣΥ Χειρουργικής στην ΓΠΧ (καθ. κ Πικουλής). Έχει εργαστεί στα νοσοκομεία ‘Υγεία’ (δύο έτη), Γενικό Κρατικό Αθηνών / Γεννηματάς (έξι έτη), στο Κέντρο Υγείας Περάματος (ένα έτος), σε νοσοκομεία των ΗΠΑ (έξι μήνες), στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου (12 έτη) & στο ΑΤΤΙΚΟ (7 έτη).

Κατέχει το μεταπτυχιακό τίτλο ‘Επείγουσας Προνοσοκομειακής Ιατρικής’ (ΕΠΙ), είναι instuctor του διεθνούς προγράμματος ATLS, κάτοχος του ACLS και του διεθνούς πτυχίου ECFMG (USMLE). Στο αντικείμενο της γενικής χειρουργικής διαθέτει άνω των 50 ανακοινώσεων και δημοσιεύσεων ενώ έχει συμμετάσχει στη συγγραφή δύο βιβλίων. Έχει επίσης ειδικευθεί στη Βιοηθική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Συγκεκριμένα απέκτησε master το 2008,  Σε αυτό το αντικείμενο διαθέτει διψήφιο αριθμό εργασιών και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης της διδακτορικής του διατριβής με θέμα: «Η θεωρία δικαιοσύνης εκτός των ορίων εθνικής κυριαρχίας. Πεδίο εφαρμογής η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας των μεταναστών χωρίς χαρτιά».

Το διδακτικό του έργο περιλαμβάνει: ATLS instructor, διδαχή σε μεταπτυχιακά προγράμματα ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ/Κρήτη, Προπτυχιακά σε φοιτητές /Ιατρική Κρήτης, Προπτυχιακά σε φοιτητές Ιατρικής Αθήνας, διδασκαλία επί 3 έτη στην ΕΠΙ του ΕΚΑΒ (μετεκπαιδευτικό σεμινάριο για την Επείγουσα), εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικευομένων επί δυο δεκαετίες, υπεύθυνος εκπαίδευσης γενικών ιατρών στο Ρέθυμνο, Νοσηλευτική Ρεθύμνης επί πολλά έτη κ.ά.

Κατά τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει σε πολλά ΣΚΕΙΟΠΝΙ της 1ης & 2ας ΥΠΕ ως εισηγητής και έχει επίσης οριστεί στην νέα επιτροπή κρίσης 1ης και 2ας ΥΠΕ. Κατά τα έτη 2003-2004 διετέλεσε πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνης (προνοιακή δομή εκπαίδευσης ΑμεΑ).

Επί τρεις θητείες υπήρξε εκλεγμένο μέλος των Επιστημονικών Επιτροπών των νοσοκομείων Γενικού Κρατικού και Ρεθύμνου, αντιπρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Ρεθύμνου, μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού του 'ΑΝΤΙΣΩΜΑ', μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (ως ειδικευόμενος), μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ (ως φοιτητής) και του ΚΣ της παράταξης ΠΑΜΚ (ως μαθητής).

Διετέλεσε μέλος πολλών οργάνων του ΠΑΣΟΚ (Εθνικό Συμβούλιο, γραμματέας νομαρχιακής, Επιτροπή επιστημόνων του ΕΣ κά) Διεγράφη το 1981 και επανεντάχθηκε μετά από πρόσκληση του Ανδρέα Παπανδρέου και άρση της πράξης της διαγραφής κατά το 1989. Ενδιαμέσως συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού ΦΥΛΛΑΔΙΟ & της εφημερίδας ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ (Γιάννενα) καθώς και στην πολιτική κίνηση ΕΜΑΣ. Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το 2011.

Το EKABNews εύχεται κάθε επιτυχία.


Ο κος Παναγιώτης Τζανετής με διασώστες του τμήματος στην ημερίδα που έγινε στις 28-1-2011 κατά την οποία ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της τρίμηνης λειτουργίας του προγράμματος παροχής επείγουσας ιατρικής βοήθειας από τις Μοτοσικλέτες Ταχείας Ανταπόκρισης  του ΕΚΑΒ

 Ο κος Παναγιώτης Τζανετής στα εγκαίνια του Τομέα ΕΚΑΒ Φιλιππιάδας στις 23-10-2010

Ελασσόνα 23-10-2010


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews