ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/11/18

Δεκτή κατά πλειοψηφία η εισήγηση του Νίκου Ηγουμενίδη για το ΕΚΑΒ ΗρακλείουΤρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018
EKABNews

Δεκτή κατά πλειοψηφία η εισήγηση του Νίκου Ηγουμενίδη για το ΕΚΑΒ
cretalive.gr

Από την Μόνιμη Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής

Συγκεκριμένα, στη σχετική συνεδρίαση στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, με ειδική εισήγηση, παρουσίασε τα τελευταία στοιχεία, τα νέα δεδομένα, αλλά και τις ανάγκες για ένα αποτελεσματικό Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.  Η εισήγηση φέρει τον τίτλο: «Επιτάχυνση και ενίσχυση της κάλυψης των Περιφερειών, των Ορεινών Περιοχών και των Νησιωτικών Περιφερειών της χώρας από το δίκτυο του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.)» και έγινε δεκτή κατά πλειοψηφία στα πλαίσια της συνεδρίασης της Επιτροπής. Σημειώνεται ότι είναι η 2η κατά σειρά σχετική εισήγηση του Νίκου Ηγουμενίδη για το ίδιο θέμα που γίνεται δεκτή τα 2 τελευταία χρόνια – με αρκετές από τις προτάσεις να υιοθετούνται από τις αρμόδιες διευθύνσεις.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Νίκος Ηγουμενίδης αναφέρθηκε σε όλα τα επικαιροποιημένα δεδομένα που έρχονται για πρώτη φορά στη δημοσιότητα: «Από το 2015 έως και σήμερα έχουν γίνει 307 προσλήψεις υπαλλήλων του κλάδου ΔΕ Διασωστών –  Πληρώματα Ασθενοφόρων και 7 υπαλλήλων από λοιπές ειδικότητες. Επιπλέον, από τη τελευταία προκήρυξη του ΑΣΕΠ αναμένονται 40 υπάλληλοι. Δηλαδή προστέθηκαν στο ΕΚΑΒ 354 άτομα συνολικά», σημείωσε ο Νίκος Ηγουμενίδης.

Σχετικά με τα ασθενοφόρα ανέφερε: «Αυτή τη στιγμή ο στόλος του ΕΚΑΒ απαρτίζεται από 958 οχήματα, εκ των οποίων τα 413 οχήματα (~ 45%) ήρθαν στο ΕΚΑΒ από το 2015 και μετά».

Ειδικό ενδιαφέρον για την Κρήτη έχουν οι προτάσεις του που ενσωματώνονται στη σχετική εισήγηση. Ξεχωρίζουν:

- Διατήρηση στην Κρήτη ενός ελικόπτερου ΕΚΑΒ-ΕΜΑΚ.

- Σε κάθε Κέντρο Υγείας (ΚΥ), η εξασφάλιση 5 οδηγών ασθενοφόρου, για την εύρυθμη και αδιάλειπτη κίνηση των ασθενοφόρων οχημάτων των ΚΥ. Στην πρόταση συμπεριλαμβάνεται και το ΚΥ Μοιρών και το ΚΥ Ανωγείων

- Μετακίνηση του σταθμού του ΕΚΑΒ που βρίσκεται κοντά στο Αστυνομικό Μέγαρο, στην Μονάδα Υγείας του Αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης»

 - Μετακίνηση του σταθμού του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην Χερσόνησο, στο κτίριο του ΙΚΑ Χερσονήσου, όπου θα στεγάζεται και το αντίστοιχο προτεινόμενο ΚΥ Χερσονήσου. (Καλύπτει το ΚΥ Χερσονήσου, το ΚΥ Καστελλίου και την εθνική οδό).

 - Μετακίνηση του σταθμού του ΕΚΑΒ από το ΚΥ Μοιρών (μετά την πρόσληψη οδηγών για το ασθενοφόρο του ΚΥ), στο ΠΠΙ Τυμπακίου. (Καλύπτει το ΚΥ Μοιρών και το Νότιο-Ανατολικό Ρέθυμνο)

 - Δημιουργία νέου σταθμού του ΕΚΑΒ στην Μάρθα. (Καλύπτει τα ΚΥ Χάρακα, Αρκαλοχωρίου και Βιάννου)

 - Δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στην Εθνική οδό Δυτικά του Γαζίου. (Καλύπτει το ΚΥ Ανωγείων, το προτεινόμενο ΚΥ Μαλεβιζίου και την εθνική οδό)

 - Δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στις Αγιές Παρασκιές, στο χώρο που στεγάζει το αντίστοιχο ΠΙ. (Καλύπτει τα ΚΥ Καστελλίου και Αρκαλοχωρίου).

Ανάμεσα στα ιδιαίτερα σημεία της έκθεσης, ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε ότι σήμερα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία για την ανασυγκρότηση και την αλλαγή του οργανισμού του ΕΚΑΒ με στόχο να αντιμετωπιστούν ζητήματα δυσλειτουργίας, αλλά και ανομοιογένειας στην δομή του ΕΚΑΒ και την κατανομή του προσωπικού.

Πηγή: cretalive.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Δεν μπορείτε ούτε λεκτικά να παραδεχτείτε την ειδικότητα του διασώστη και μιλάτε ακόμα για οδηγούς. Υπηρεσίες ασθενοφόρων με οδηγούς, προσλήψεις με προταιρεότητα στα κοινωνικά κριτήρια και όχι στα επαγγελματικά και επιστημονικά. Σας αρκεί το επαγγελματικό δίπλωμα οδήγησης. Κακιά λέξη κύριε Ηγουμενίδη ο ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ για τον καινούργιο οργανισμό. Συνεχίστε έτσι κάποιοι κερδίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews