ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/11/18

Ισραήλ: Η πιο γρήγορη και δωρεάν υπηρεσία Α΄ Βοηθειών από εθελοντές, Βίντεο


Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018
EKABNews

Η ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Α ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
epliroforia.com

O Eli Beer είναι o ιδρυτής της United Hatzalah, μιας υπηρεσίας εθελοντικής διάσωσης στο Ισραήλ, όπου οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης είναι ένας τρόπος ζωής.

Πώς μπορούμε να σώσουμε 40.000 ζωές σε λιγότερο από τρία λεπτά;

Πέρυσι, η United Hatzalah αντιμετώπισε 207.000 περιστατικά - περισσότεροι από 42.000 από αυτά αφορούσαν δυνητικά θανατηφόρα περιστατικά », λέει ο Beer.

Πήγαμε εκεί μέσα σε τρία λεπτά και αυτό έκανε τη μεγάλη διαφορά.

Ηγείται μιας ομάδας 2.500 εξειδικευμένων εθελοντών - ΕΜΤ που απαρτίζονται επαγγελματικά από "ακριβούς δικηγόρους μέχρι ανθρώπους που πωλούν ψάρια ή παπούτσια", λέει.


Κάνουν χρόνο ρεκόρ σε ένα στόλο μικρών αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, τρακτέρ και σκαφών όλα εξοπλισμένα με απινιδωτές καρδιάς, αναπνευστικούς σωλήνες, καψάκια και κιτ μητρότητας.

Συνήθως, φτάνουν πρώτοι από όλους, θεραπεύοντας και σταθεροποιώντας τους ασθενείς μέχρι να φθάσουν τα ασθενοφόρα για μεταφορά.

Κάθε εθελοντής χειρίζεται κατά μέσο όρο 60 κλήσεις το μήνα. Η υπηρεσία λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο.

How He Built The Fastest Ambulance? NAS Daily in Israel
NAS Daily


Δημοσιεύτηκε στις 7 Νοε 2018

Το πρωτοποριακό έργο του Beer πηγάζει από τη δική του φοβερή εμπειρία ως παιδί.

Ήταν 6 χρονών όταν μια τρομοκρατική επίθεση, διέλυσε ένα λεωφορείο της Ιερουσαλήμ που περνούσε ακριβώς μπροστά του. Σοκαρισμένος, φοβισμένος και αβοήθητος, έφυγε από τη σκηνή όπου πέθαναν μπροστά του έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν αρκετοί.

Αλλά δεν ξέχασε ποτέ αυτή την εικόνα των αβοήθητων ανθρώπων που περίμεναν κάποιον να τους περιθάλψει.

"Την ημέρα αυτή ξεκίνησε ένα όνειρο - το όνειρο να μπορείς να σώσεις ανθρώπους από το θάνατο ενώ περιμένουν ένα ασθενοφόρο"

Το 1989, δημιούργησε την επιχείρηση από το μηδέν, παραβλέποντας τη γραφειοκρατία, τα νομικά εμπόδια και την αντίσταση από τα συνδικάτα και τις υπάρχουσες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Πηγαίνουμε, δεν χρεώνουμε και δεν απαιτούμε από τους ασθενείς να ασφαλιστούν. Δεν θέτουμε ερωτήσεις σχετικά με την εθνότητα ή τη θρησκεία - δεν πρόκειται για την σωτηρία Εβραίων ή Μουσουλμάνων ή Ορθοδόξων Χριστιανών που ζουν στο Ισραήλ, αλλά για τη σωτηρία συνανθρώπων.

Πηγή: epliroforia.com

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews