ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/11/18

Ξανά στη Βουλή τα προβλήματα του ΕΣΥΤετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2018
EKABNews

Ξανά στη Βουλή τα προβλήματα του ΕΣΥ
onmed.gr

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, για τις ελλείψεις προσωπικού και τις δυσλειτουργίες του συστήματος.

Ο βουλευτής αναφέρει πως το ΕΣΥ είναι γεμάτο ανοιχτές πληγές με άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες.

Ο Λ.Γρηγοράκος επισημαίνει κυρίως τις ελλείψεις προσωπικού, υπογραμμίζοντας οτι «οι κενές θέσεις στα νοσοκομεία αγγίζουν τις 6.500 και στο σύνολο του ΕΣΥ τις 20.000». Αναφέρει ακόμη το πρόβλημα με τα κλειστά κρεβάτια εντατικής θεραπείας, τα προβλήματα του ΕΚΑΒ και τις ελλείψεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

«Η πρωτοβάθμια είνα πιο αδύναμη από ποτέ, με 1000 μόλις συμβεβλημένους οικογνειεακούς γιατρούς για 11 εκατομμύρια πολίτες», αναφέρει ο βουλευτής Λακωνίας.

Ρωτά τον υπουργό Υγείας ποιος είναι ο προγραμματισμός άμεσης αντιμετώπισης των προβλημάτων και πώς θα καλυφθούν οι επείγουσες ανάγκες σε προσωπικό, «ώστε το δημόσιο σύστημα να λειτουργεί με αξιοπρέπεια».

Ο κ.Γρηγοράκος θέτει και το ζήτημα του ορίου συνταξιοδότησης των γιατρών. Ερωτά αν υπάρχει πρόθεση παράτασης του ηλικιακού ορίου πέραν των 67, «ώστε όποιος γατρός επιθυμεί να παραμένει στη θέση του, ωσότου αυτή καλυφθεί από κάποιον νεότερο».

Πηγή: onmed.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews