ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/11/18

Έδεσσα: Προσπάθεια τρομοκράτησης ειδικευόμενου ιατρού για διακομιδή βαρέως περιστατικού με το ΕΚΑΒΠέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018
EKABNews

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ: Επικίνδυνες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι διακομιδές των ασθενών!Έδεσσα: προσπάθεια τρομοκράτησης συναδέλφου ειδικευόμενου
oengegr.com

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας καταγγέλλει ως απαράδεκτη την προσπάθεια τρομοκράτησης συναδέλφου ειδικευόμενου γιατρού της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας από τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του Νοσοκομείου, ο οποίος απαίτησε από τον συνάδελφο ειδικευόμενο να διακομίσει σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο βαρύτατο περιστατικό και σε περίπτωση αντιρρήσεως ζήτησε την άμεση παραίτησή του.

 Ο ειδικευόμενος γιατρός, όταν κλήθηκε να διακομίσει βαρύτατο περιστατικό, ζήτησε - όπως άλλωστε ρητά προβλέπεται για τις διακομιδές βαρέως πασχόντων ασθενών - να γίνει η διακομιδή με τη συμμετοχή γιατρού ανάλογης ειδικότητας και εμπειρίας (αναισθησιολόγο ή εντατικολόγο), ώστε να εξασφαλιστεί η αναγκαία υποστήριξη του ασθενούς κατά την διάρκεια της διακομιδής.

Σύμφωνα με όσα ορίζονται από τα αρμόδια επιστημονικά όργανα για την διακομιδή ασθενών, δεν επιτρέπεται σε καμιά περίπτωση η μεταφορά βαρέως πάσχοντος ή διασωληνωµένου ασθενούς από άπειρο και ανειδίκευτο για αυτό το σκοπό γιατρό.

Το περιστατικό αυτό αποκαλύπτει για ακόμα μία φορά τις επικίνδυνες συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται οι διακομιδές των ασθενών, τις τραγικές ελλείψεις στις υπηρεσίες επείγουσας ιατρικής, τις ελλείψεις στελέχωσης και μέσων του ΕΚΑΒ, αποτέλεσμα της εγκληματικής πολιτικής της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Καλούμε το υπουργείο Υγείας να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των οξυμμένων προβλημάτων που προκύπτουν στη διαδικασία των διακομιδών.

Απαιτούμε την πανελλαδική ανάπτυξη του ΕΚΑΒ μέσα στο πλαίσιο ενός αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας, την πλήρη στελέχωσή του με μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, ειδικά εκπαιδευμένο για έκτακτα περιστατικά.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΠΕΛΛΑΣ

Δημοσιεύτηκε 28/11/2018

Πηγή: oengegr.comAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε η ανηψιά μου ως ειδικευόμενη μιας βδομάδας υποχρεώθηκε από Δ/ντρια του Νοσοκομείου με την απειλή της απόλυσης να συνοδεύσει διασωληνωμένο παιδί 150χιλ και σε μία μόνο εφημερία να μεταβεί 3 διακομιδές 150χιλ πήγαινε και άλλα τόσα έλα.... τώρα είναι στο εξωτερικό.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews