ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/11/18

Εικόνα εγκατάλειψης στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας διαπίστωσε κλιμάκιο του ΚΚΕΤρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
EKABNews

Δεν υπάρχει όλο το 24ωρο πλήρωμα ασθενοφόρου για το ασθενοφόρο , με  αποτέλεσμα σ’ αυτές τις περιπτώσεις να καλείται ασθενοφόρο  από το κέντρο του ΕΚΑΒ στα Τρίκαλα  και να υπάρχει η ανάλογη χρονοκαθυστέρηση αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

Εικόνα εγκατάλειψης στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας διαπίστωσε κλιμάκιο του ΚΚΕ
trikalanews.gr

Τα προβλήματα που αναδείχθηκαν κατά την επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Κώστα Στεργίου, στο ΚΥ Καλαμπάκας δεν είναι πρωτόγνωρα, αλλά η γνωστή εικόνα  της εγκατάλειψης της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Άλλωστε ,  δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται στην επιφάνεια οι ελλείψεις του ΚΥ Καλαμπάκας . Μια δομή που καλύπτει  τεράστια σε έκταση περιοχή –αποστάσεις έως 50χιλιόμετρα από το ΚΥ- με πληθυσμό άνω των 30.000 κατοίκων και χιλιάδες τουρίστες που την επισκέπτονται.

Τα ζητήματα του ΚΥ Καλαμπάκας έχουν αναδειχθεί αρκετές φορές στο πρόσφατο παρελθόν από το ΚΚΕ ,με κάθε μορφή , στο λαό και στο κοινοβούλιο, καθώς και από τους φορείς της περιοχής με διαμαρτυρίες , με υπομνήματα στο Δήμο και το κοινοβούλιο. Παρά τις υποσχέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη (που επισκέφτηκε το χώρο πριν ενάμιση χρόνο) και των τοπικών κυβερνητικών βουλευτών δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής καμιά ουσιαστική λύση.

Μερικά απ’ τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της κατάστασης είναι τα εξής:

● Δεν υπάρχει ουσιαστική καθαριότητα του χώρου  , αφού διατίθεται μόνο μια καθαρίστρια για 2 ώρες τη μέρα,  μέσω σύμβασης με ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού. Μάλιστα , πριν λίγο καιρό πέρασαν  15 ολόκληρες μέρες χωρίς καθαρίστρια , μιας και τόσος χρόνος μεσολάβησε  για να ανανεωθεί η σύμβαση  με την εταιρεία καθαρισμού.

● Δεν υπάρχει όλο το 24ωρο οδηγός για το ασθενοφόρο , με  αποτέλεσμα σ’ αυτές τις περιπτώσεις να καλείται ασθενοφόρο  από το κέντρο του ΕΚΑΒ στα Τρίκαλα  και να υπάρχει η ανάλογη χρονοκαθυστέρηση αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών.

● Παιδίατρος υπάρχει μόνο δυο μέρες  τη βδομάδα , αφού τις υπόλοιπες καλύπτει τα κενά της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Τρικάλων.

  Ακτινογραφίες γίνονται μόνο 2 φορές τη βδομάδα , αφού τις υπόλοιπες η  εργαζόμενη του τμήματος καλύπτει κενά του Νοσοκομείου Τρικάλων.

● Στις άθλιες συνθήκες των κτηριακών εγκαταστάσεων , αποτέλεσμα του ότι  η συντήρηση έχει εγκαταλειφτεί τα τελευταία 8-9 χρόνια ,αφού  δεν υπάρχουν συντηρητές & τεχνικοί  λόγω συνταξιοδότησης & μετατάξεων, έγιναν κάποια μπαλώματα για να κρύβουν  απλώς την άσχημη κατάσταση.

● Το Κέντρο Υγείας λειτουργεί χάρη στην αυτοθυσία και το φιλότιμο ιατρών και εργαζομένων, που δίνουν τη μάχη μέσα στις αντίξοες συνθήκες που αναφέραμε.

Η όλη κατάσταση δείχνει την κατάντια ενός συστήματος Υγείας που το έχουν φέρει έως εδώ οι κυβερνώντες και οι προηγούμενοι και οι σημερινοί. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης και του τομέα της Υγείας που έχουν ακολουθήσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Στην ίδια κατεύθυνση συνεχίζει και η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται συνεχώς η Δημόσια Υγεία και να ενισχύεται η κερδοφορία της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο αυτό.Δημοσιεύτηκε 12/11/2018

Πηγή: trikalanews.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews