ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/11/18

Σοβαρός κίνδυνος για τη βάση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στην Σύρο – Δείτε ποιοι την κρατούν με νύχια και με δόντιαΔευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
EKABNews

Σοβαρός κίνδυνος για τη βάση ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ στην Σύρο – Δείτε ποιοι την κρατούν με νύχια και με δόντια
cyclades24.gr

Σε κίνδυνο έχει τεθεί η παρουσία της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στην Σύρο, η οποία λειτουργεί στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων τα τελευταία χρόνια  με ευεργετικά αποτελέσματα ως προς την διακομιδή ασθενών από όλα τα νησιά του νομού.

Το πρόβλημα έχει να κάνει με ένα απρόβλεπτο ζήτημα που δεν σχετίζεται με την πρωτογενή παρουσία της μονάδας στο νησί, αλλά με ζήτημα που έχει να κάνει με την υποστηρικτή λειτουργίας της.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα ολοκληρώθηκε η σύμβαση με την εταιρία security του ελικοπτέρου, η οποία δεν ανανεώθηκε εγκαίρως από το αρμόδιο υπουργείο. Η συγκεκριμένη εταιρία ήταν υπεύθυνη για τη φύλαξη του ελικοπτέρου που εκτελούσε  πτήσεις σωτηρίας, όταν αυτό βρισκόταν στο αεροδρόμιο της Σύρου και ειδικότερα κατά τις βραδινές ώρες.

Υπηρεσία φύλαξης…από τους στρατιώτες και την Αστυνομία

Σύμφωνα με πληροφορίες, καθήκοντα φύλαξης του ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο του νησιού, έχουν αναλάβει τόσο το ΤΕΘ Ερμούπολης (απογευματινές ώρες),  που εδρεύει στην Σύρο όσο και το αστυνομικό τμήμα (βραδινές ώρες), εδώ και αρκετές ημέρες και όχι από την ημερομηνία που ολοκληρώθηκε η σύμβαση με την εταιρία security, κάτι που σημαίνει πως το ελικόπτερο δεν φυλασσόταν και δεν πρόκειται να φυλασσόταν αν η τελευταία φουρνιά των πιλότων δεν ανακάλυπτε αυτό το
 «Έγκλημα» και οι οποίοι το μετέφεραν προς τους ανώτερους τους.

Όμως, η συγκεκριμένη προσωρινή λύση ανάγκης δε μπορεί να αποκτήσει μόνιμο χαρακτήρα κι εφόσον δεν υπάρξει άμεση διευθέτηση του θέματος, θα τεθεί σε κίνδυνο η συνολικότερη λειτουργία της στο νησί με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η παρουσία πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στην Σύρο εξασφαλίστηκε μετά από μεγάλες και χρόνιες προσπάθειες και θα είναι μεγάλο πλήγμα για το σύνολο της νησιωτικής κοινωνίας του νομού να χαθεί αυτή η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών εξέχουσας σημασίας.

Ωστόσο οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια για τη σημαντική συμβολή τους, τόσο στο ΤΕΘ Ερμούπολης και το Διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής, Αντισυνταγματάρχη Αθανάσιο Μπεσίνη όσο και
και στην Αστυνομία και στο Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Νοτίου Αιγαίου, Ταξίαρχο Γεώργιο Γεωργακάκο,  διότι χωρίς την φιλότιμη προσπάθεια τους, ενδέχεται η βάση του ελικοπτέρου να είχε μεταφερθεί, χωρίς ωστόσο τίποτα να αποκλείεται εφόσον δεν δοθεί μια μόνιμη λύση.

Το συμπέρασμα της υπόθεσης; Γι άλλη μια φορά το μπαλάκι πέφτει στον Ελληνικό στρατό και στην Ελληνική αστυνομία, δίνοντας προσωρινή λύση και με τους καθ’ ύλην αρμόδιους να μένουν με σταυρωμένα τα χέρια, γνωρίζοντας βέβαια ότι το νησί της Μυκόνου και της Σαντορίνης, ζητούν απεγνωσμένα να μεταφερθεί η βάση του ΕΚΑΒ.

Οψόμεθα…

Πηγή: cyclades24.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews