ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/11/18

ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018
EKABNews

Γραφείο Τύπου του αν. Υπουργού Υγείας

ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11-11-2018

Στις 9/11/2018 και ώρα 20:45 το Συντονιστικό κέντρο του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης δέχθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα ενός ΒΑΝ ημιφορτηγού με Φορτηγό αυτοκίνητο, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν για πολλούς τραυματίες ανάμεσα τους πολλά παιδιά.

Αμέσως κινητοποιήθηκε όλος ο μηχανισμός του ΕΚΑΒ το οποίο επιχείρησε (υποδειγματικά κατά γενική ομολογία των παρόντων) με 4 κινητές μονάδες με γιατρό και 16 ασθενοφόρα. Μεταφέρθηκαν συνολικά 27 περιστατικά προς τα εφημερεύοντα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ και ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Από αυτά ένα νεκρό παιδί 4 ετών, ένας άνδρας σε σοβαρή κατάσταση που διακομίστηκε διασωληνομένος ενώ τα υπόλοιπα περιστατικά με διάφορες κακώσεις κατάγματα και θλαστικά τραύματα.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης η οποία κράτησε περίπου τέσσερις ώρες η δύναμη του ΕΚΑΒ αυξήθηκε από υπαλλήλους γιατρούς και διασώστες οι οποίοι ήρθαν στην υπηρεσία και στελέχωσαν ασθενοφόρα εκτάκτως, έτσι ώστε κανένας άλλος πολίτης να μην κινδυνέψει λόγω της μεγάλης δύναμης ασθενοφόρων που χρειάσθηκε για το συγκεκριμένο συμβάν.

Παρόντες στο συμβάν ήταν εκπρόσωπος του ΕΚΕΠΥ, αλλά και ο ίδιος ο Διοικητής της 3ης ΥΠΕ Μακεδονίας Γ. Κίρκος ο οποίος και συντόνισε προσωπικά και επί τόπου την διανομή των τραυματιών στα δύο εφημερεύοντα Νοσοκομεία με βάση τη δυναμικότητα και τις εφημερεύουσες κλινικές στο καθένα (15 στο ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ και 12 στο ΑΧΕΠΑ). Να σημειωθεί ότι οι Διοικήσεις των δύο Νοσοκομείων, που τέθηκαν σε ετοιμότητα από τις αντίστοιχες ΔΥΠΕ πριν καταφτάσουν τα πρώτα περιστατικά με τα ασθενοφόρα, ήταν παρούσες στις μονάδες και συντόνισαν την υποδοχή τους.

Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους γιατρούς, διασώστες, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και όλο το προσωπικό του ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων για τα αντανακλαστικά, τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν για τη σωστή λειτουργία του συστήματος.

Τέλος, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στους γονείς και συγγενείς του μικρού παιδιού που χάθηκε, καθώς και τα αισθήματα συμπαράστασης στους οικείους των τραυματιών και τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση.


Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews