ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/12/18

Η απάντηση του κου Μ. Μυλωνά σε δημοσίευμα και η απόδειξη είσπραξης των 1000 ευρώ για την ζημιά σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ


Η απόδειξη είσπραξης των 1000 ευρώ από τον ρομά «για την επισκευή ζημιάς που προκάλεσε ο ίδιος στο ασθενοφόρο ΚΗΗ 7503 κατά την διακομιδή της συζύγου στο νοσοκομείο ΕΡΥΘΡΟΣ» η οποία σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ κο Μιλτιάδη Μυλωνά εξεδώθη από το λογιστήριο!

Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

Η απάντηση του κου Μιλτιάδη Μυλωνά-Οι Αναφορές/καταγγελίες του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ για τις απρόκλητες επιθέσεις που δέχθηκαν διασώστες και ιατροί του ΕΚΑΒ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους το τελευταίο έτος.

Γραφείο Τύπου
Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας

Αθήνα, 6-12-2018

ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με σημερινή δημοσίευση καταγγελίας εργαζομένων στο ΕΚΑΒ σε ηλεκτρονική σελίδα ημερήσιου Τύπου, παραθέτουμε την απάντηση του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κ. Μ. Μυλωνά, που ήταν παρών στο καταγγελλόμενο συμβάν και αποκαθιστά την πληροφόρηση για τα γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις:
«Την Πέμπτη 15/11/18 ενημερώθηκα από το Γραφείο Κίνησης του ΕΚΑΒ ότι διαμαρτυρόμενος πολίτης με  καταγωγή Ρομά επιτέθηκε και προκάλεσε ζημιές σε ασθενοφόρο κατά την παράδοση ασθενούς στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Το περιστατικό είχε ως εξής: Τα πληρώματα ασθενοφόρου παρέλαβαν ασθενή από την περιοχή των Λιοσίων, ενώ κατά τη διάρκεια της διακομιδής, το ασθενοφόρο ακολουθούσε και ο σύζυγος της ασθενούς με δικό του όχημα. Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ο σύζυγος διαμαρτυρήθηκε στους εργαζόμενους ότι δεν έτρεχαν κατά τη διαδρομή και εν συνεχεία μαινόμενος προκάλεσε ζημιές στο ασθενοφόρο. Συνελήφθη από την Αστυνομία και μαζί με τους δύο εργαζόμενους του πληρώματος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα στην οδό Σεβαστουπόλεως. Εκεί παρουσιάστηκα κι εγώ προσωπικά, καθώς επίσης και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, ενώ προσήλθε και ο πατέρας του δράστη ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε την ιδιότητα του «Πρόεδρου των Ρομά».
Εξετάζοντας επιτόπου την δυνατότητα κατάθεσης μήνυσης για τις φθορές στο ασθενοφόρο και κατά τη συζήτηση που είχα με τα εμπλεκόμενα πληρώματα, μου ζήτησαν να μην εμπλακούν περαιτέρω σε σχετικές δικαστικές διαδικασίες (έστω και ως μάρτυρες), φοβούμενοι τυχόν συνέπειες στην περίπτωση ενός πιθανού επόμενου σήματος διακομιδής από τη συγκεκριμένη περιοχή. Επικοινώνησα με τον νομικό σύμβουλο του ΕΚΑΒ και αφού προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα οι υπεύθυνοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του Κέντρου, κοστολόγησαν τη ζημιά στα 1.000 ευρώ. Προκειμένου λοιπόν να διασφαλίσω με κάθε τρόπο την αποζημίωση για την αποκατάσταση της ζημιάς στο όχημα, ζήτησα από τον πατέρα του δράστη να καταβάλλει το ποσό αυτό, αφού ήδη η Αστυνομία είχε προβεί σε μήνυση  αυτεπαγγέλτως. Εκείνος συμφώνησε και παρέδωσε τα χρήματα στον παρόντα Αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, παρουσία ενός ακόμα μέλους του Σωματείου Εργαζομένων και ενός εργαζομένου του συνεργείου. Τα χρήματα μετρήθηκαν και θα παραδίδονταν στο λογιστήριο, το οποίο και θα εξέδιδε σχετική απόδειξη είσπραξης του ανωτέρω ποσού και η οποία θα δίνονταν στους καταβάλλοντες την επόμενη μέρα. Όπως και έγινε φυσικά (αντίγραφο της απόδειξης με ημερομηνία 16-11-2018 υποβάλλω συνημμένα).
Όσο για το ασθενοφόρο, έχει μεταφερθεί ήδη στο συνεργείο της επισκευάστριας εταιρείας προς επισκευή, ενώ ουδεμία συναλλαγή έγινε παράνομα και ουδέποτε προέβην σε οποιοδήποτε παζάρι με τον εμπλεκόμενο για την επισκευή και την κάλυψη της ζημιάς. Θεωρώ ότι με τις ενέργειές μου, υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον και εξασφάλισα τη γρήγορη επισκευή ενός ασθενοφόρου, που παρέχει τόσο πολύτιμες για το κοινό υπηρεσίες καθημερινά.
Μιλτιάδης Μυλωνάς, Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ»

Το Γραφείο Τύπου
Του Αν. Υπουργού Υγείας
Παύλου ΠολάκηΔείτε στο EKABNews

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ/ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Από τις 15/11/2018 που ο κύριος Αντιπρόεδρος «διασφάλισε με κάθε τρόπο την αποζημίωση για την αποκατάσταση της ζημιάς στο όχημα..» και «Όσο για το ασθενοφόρο, έχει μεταφερθεί ήδη στο συνεργείο της επισκευάστριας εταιρείας προς επισκευή……» όπως αναφέρει στην απάντηση που έδωσε μέσω του Αν. Υπουργού Υγείας, έχουν περάσει 45 ημέρες και το ασθενοφόρο ακόμη δεν έχει επισκευαστεί!
    Αφού η οικονομική διαπραγμάτευση ήταν πετυχημένη!! και είχε ως αποτέλεσμα την καταβολή του κόστους της ζημιάς σε μετρητά..., γιατί δεν έχει βγει ακόμη στην κυκλοφορία το ασθενοφόρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews