ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/12/18

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ παραδέχεται ότι πήρε 1.000 ευρώ αντί να υποβάλει μήνυση στον Ρομά που διέλυσε το ασθενοφόρο
Παρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ παραδέχεται ότι πήρε 1.000 ευρώ αντί να υποβάλει μήνυση στον Ρομά που διέλυσε το ασθενοφόρο
protothema.gr

Ο κ. Μίλτος Μυλωνάς δικαιολογεί τους πρωτοφανείς χειρισμούς του γράφοντας ότι το κίνητρο του ήταν να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον - Το σχόλιο του κ. Παύλου Πολάκη για τα ΜΜΕ που «διψάνε» για οτιδήποτε μπορεί να πλήξει την κυβέρνηση
Επιβεβαιώνει απολύτως το δημοσίευμα του protothema.gr και τις καταγγελίες των εργαζομένων του ΕΚΑΒ ο αντιπρόεδρος του Κέντρου κ. Μίλτος Μυλωνάς, αναφορικά με το συμβάν που εκτυλίχθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός στα μέσα Νοεμβρίου, με πρωταγωνιστή Ρομα συγγενή ασθενούς που ειχε διακομιστεί στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο από την περιοχή των Άνω Λιοσίων.

Με ανακοίνωση που αποστέλλεται από το γραφείο τύπου του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη, - και η οποία εννοείται πως στη συνέχεια αναρτήθηκε και στον λογαριασμό του στο facebook- και την υπογράφει ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, περιγράφεται λεπτομερώς το συμβάν που είχε ως αποτέλεσμα τις υλικές ζημιές στο καινούριο ασθενοφόρο και τη σύλληψη του δράστη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πολάκης "προλογίζει" την απαντηση του αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, με ενα μικρό κείμενο τριών σειρών, και με περιεχόμενο και ύφος που ελάχιστα παραπέμπει στα γνώριμα κείμενα που αναρτά και απειλεί, υβρίζει, προσβάλλει. Κάνει αναφορά βέβαια στο αγαπημένο του θέμα," τα ΜΜΕ που διψάνε για οτιδήποτε μπορεί να πλήξει την κυβέρνηση και το δημοσιεύουν "αμάσητο"...!" αλλά χωρίς να επιλέγει άλλους τρόπους να προκαλέσει τον αναγνώστη.

Ο κ. Μυλωνάς παραδέχεται την οικονομική συναλλαγή με τον πατέρα του δράστη για τις ζημές στο ασθενοφόρο, υποστηρίζει όμως πως ειχε εξετάσει καταρχάς την κατάθεση μήνυσης αλλά την απέρριψε καθώς "τα εμπλεκόμενα πληρώματα, μου ζήτησαν να μην εμπλακούν περαιτέρω σε σχετικές δικαστικές διαδικασίες (έστω και ως μάρτυρες), φοβούμενοι τυχόν συνέπειες στην περίπτωση ενός πιθανού επόμενου σήματος διακομιδής από τη συγκεκριμένη περιοχή". Επικαλείται δε και σχετική σύσταση από τον νομικό σύμβουλο του ΕΚΑΒ - έχει ενδιαφέρον πάντως η στάση της νομικής υπηρεσίας αναφορικά με συμβάντα βιαιπραγίων, προπηλακισμών και επιθέσεων σε βάρος πληρωμάτων ή οχημάτων, δεδομένου του αιτήματος του Σωματείου Εργαζομένων να αυστηροποιηθούν τα αδικήματα αυτα οταν τελούνται σε βάρος διασωστών κατα την άσκηση των καθηκόντων τους.

Ο κ. Μυλωνάς υποστηρίζει επιχειρώντας να δικαιολογήσει τους πρωτοφανείς χειρισμούς του ότι το κίνητρο του ήταν να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον. Κι επιμένει ότι αυτο έπραξε παίρνοντας τα χρήματα "στο χέρι" απο τον πατέρα του δράστη. Χωρίς να παραδέχεται βεβαίως ότι η τακτική αυτη ελάχιστα συνάδει με χρηστή διοίκηση, με νόμους και πλαίσιο σωστής λειτουργίας, με σεβασμό στους εργαζόμενους του Κέντρου.

Για να υπερασπιστεί μαλιστα τη συναλλαγή του έχει αναρτήσει και την απόδειξη που "έκοψε" στον Ρομά - παρότι ουδείς από τους καταγγέλλοντες υπονόησε προςωπικό όφελος για τον αντιπρόεδρο. Ωστόσο, από το Σωματείο των εργαζομένων επιμένουν πως αφενός η απόδειξη δεν έχει πρακτικά καμία αξία για το λογιστήριο του Κέντρου, αφετέρου διερωτώνται εάν εφεξής αυτός θα ειναι ο τρόπος που θα διαχειρίζεται τα περιστατικά αυτα που δυστυχώς ειναι συχνά, ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ. "Στα 1.000 Ευρω κοστολόγησε τη ζημιά στο όχημα. Την κοστολόγηση της δικής μας επιβάρυνσης, του φορτίου που κουβαλάμε απο τέτοια περιστατικά πώς θα την κάνει; Αυτό ειναι το μήνυμα που στέλνει ο αντιπρόεδρος;" λενε χαρακτηριστικα οι εργαζομενοι.


Ακολουθεί η ανάρτησηΕπειδή ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει, ακόμα και αφήνοντας να αιωρούνται συνειρμοί που σπιλώνουν συνειδήσεις, την ώρα που στην Ελλάδα υπάρχουν πρόθυμα ΜΜΕ που "διψάνε" για οτιδήποτε μπορεί να πλήξει την κυβέρνηση και το δημοσιεύουν "αμάσητο"...!
-----------------------------------------
ΔEΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Αθήνα, 6-12-2018

Σχετικά με σημερινή δημοσίευση καταγγελίας εργαζομένων στο ΕΚΑΒ σε ηλεκτρονική σελίδα ημερήσιου Τύπου, παραθέτουμε την απάντηση του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ κ. Μ. Μυλωνά, που ήταν παρών στο καταγγελλόμενο συμβάν και αποκαθιστά την πληροφόρηση για τα γεγονότα στις πραγματικές τους διαστάσεις:

«Την Πέμπτη 15/11/18 ενημερώθηκα από το Γραφείο Κίνησης του ΕΚΑΒ ότι διαμαρτυρόμενος πολίτης με καταγωγή Ρομά επιτέθηκε και προκάλεσε ζημιές σε ασθενοφόρο κατά την παράδοση ασθενούς στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός». Το περιστατικό είχε ως εξής: Τα πληρώματα ασθενοφόρου παρέλαβαν ασθενή από την περιοχή των Λιοσίων, ενώ κατά τη διάρκεια της διακομιδής, το ασθενοφόρο ακολουθούσε και ο σύζυγος της ασθενούς με δικό του όχημα. Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», ο σύζυγος διαμαρτυρήθηκε στους εργαζόμενους ότι δεν έτρεχαν κατά τη διαδρομή και εν συνεχεία μαινόμενος προκάλεσε ζημιές στο ασθενοφόρο. Συνελήφθη από την Αστυνομία και μαζί με τους δύο εργαζόμενους του πληρώματος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα στην οδό Σεβαστουπόλεως. Εκεί παρουσιάστηκα κι εγώ προσωπικά, καθώς επίσης και μέλη του Σωματείου Εργαζομένων, ενώ προσήλθε και ο πατέρας του δράστη ο οποίος μάλιστα επικαλέστηκε την ιδιότητα του «Πρόεδρου των Ρομά».

Εξετάζοντας επιτόπου την δυνατότητα κατάθεσης μήνυσης για τις φθορές στο ασθενοφόρο και κατά τη συζήτηση που είχα με τα εμπλεκόμενα πληρώματα, μου ζήτησαν να μην εμπλακούν περαιτέρω σε σχετικές δικαστικές διαδικασίες (έστω και ως μάρτυρες), φοβούμενοι τυχόν συνέπειες στην περίπτωση ενός πιθανού επόμενου σήματος διακομιδής από τη συγκεκριμένη περιοχή. Επικοινώνησα με τον νομικό σύμβουλο του ΕΚΑΒ και αφού προσήλθαν στο Αστυνομικό Τμήμα οι υπεύθυνοι της Κεντρικής Υπηρεσίας του Κέντρου, κοστολόγησαν τη ζημιά στα 1.000 ευρώ. Προκειμένου λοιπόν να διασφαλίσω με κάθε τρόπο την αποζημίωση για την αποκατάσταση της ζημιάς στο όχημα, ζήτησα από τον πατέρα του δράστη να καταβάλλει το ποσό αυτό, αφού ήδη η Αστυνομία είχε προβεί σε μήνυση αυτεπαγγέλτως. Εκείνος συμφώνησε και παρέδωσε τα χρήματα στον παρόντα Αντιπρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, παρουσία ενός ακόμα μέλους του Σωματείου Εργαζομένων και ενός εργαζομένου του συνεργείου. Τα χρήματα μετρήθηκαν και θα παραδίδονταν στο λογιστήριο, το οποίο και θα εξέδιδε σχετική απόδειξη είσπραξης του ανωτέρω ποσού και η οποία θα δίνονταν στους καταβάλλοντες την επόμενη μέρα. Όπως και έγινε φυσικά (αντίγραφο της απόδειξης με ημερομηνία 16-11-2018 υποβάλλω συνημμένα).

Όσο για το ασθενοφόρο, έχει μεταφερθεί ήδη στο συνεργείο της επισκευάστριας εταιρείας προς επισκευή, ενώ ουδεμία συναλλαγή έγινε παράνομα και ουδέποτε προέβην σε οποιοδήποτε παζάρι με τον εμπλεκόμενο για την επισκευή και την κάλυψη της ζημιάς. Θεωρώ ότι με τις ενέργειές μου, υπηρέτησα το δημόσιο συμφέρον και εξασφάλισα τη γρήγορη επισκευή ενός ασθενοφόρου, που παρέχει τόσο πολύτιμες για το κοινό υπηρεσίες καθημερινά.
Μιλτιάδης Μυλωνάς, Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ»

Το Γραφείο Τύπου
Του Αν. Υπουργού Υγείας
Παύλου ΠολάκηΠηγή: protothema.gr

Δείτε στο EKABNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews