ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/12/18

Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 10/12/2018Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Ημερήσια διάταξη
Θέμα 1ο : Μεταθέσεις από το ΥΣ του ΕΚΑΒ. Αποδυνάμωση της συνολικής δύναμης των ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Αθήνας λόγω Μετακινήσεων, Μεταθέσεων, Αποσπάσεων και Αποφάσεων Προέδρου και Αντιπροέδρου ΔΣ ΕΚΑΒ
Απόφαση
Στην συνεδρίαση του το ΥΣ στις 5/12/2018 (ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 7η/06-11-2018)  προχώρησε σε ενδυνάμωση Τομέων του ΕΚΑΒ με μεταθέσεις. Οι περισσότεροι μετακινούμενοι υπάλληλοι είναι από το ΕΚΑΒ Αθήνας παρά τις αρνητικές εισηγήσεις που έχουν γίνει από την αρμόδια Δ/νση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών στα αιτήματα μεταθέσεων λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ οι οποίες δεν ελήφθησαν υπόψη από το ΥΣ. Αποτέλεσμα αυτών είναι η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση της επιχειρησιακής λειτουργίας με αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ να μην ανταποκρίνεται στον ρόλο του-την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας – προς τον πάσχοντα.
Επειδή, στην «Ενίσχυση ΕΚΑΒ με θέσεις ΔΕ Πληρωμάτων» έχουμε την ΚΥ του ΕΚΑΒ η οποία χρήζει άμεσης ενίσχυσης με 10 θέσεις οι οποίες δεν έχουν καλυφθεί σε καμία περίπτωση καθώς οι αιτούντες (7) υπηρετούν σε νησιά (με 10 υπαλλήλους) και σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος «η επιλογή αναχώρησης να μην αφορά την Νησιωτικότητα και τις Επιχειρηματικές Βάσεις με διαθεσιμότητα Υπαλλήλων ειδικότητας ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, μικρότερη των -10- (δέκα) Υπαλλήλων».
Επειδή, έχει γίνει παράνομη μοριοδότηση στο κριτήριο του χρόνου υπηρεσίας κατά περιοχή (Τομέας ΕΚΑΒ Λευκάδας) η οποία συνιστά φωτογραφική και μεροληπτική διάκριση.
Επειδή, η μοριοδότηση των κριτηρίων  που αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 19/19-06-2018 (Θ.107) απόφαση του Δ.Σ.  αξιολογήθηκαν και καθορίστηκαν από τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου χωρίς να αναφέρονται πουθενά στην κείμενη νομοθεσία
Επειδή, υπάρχει ήδη σχέδιο μεταθέσεων για το οποίο έχουμε καταθέσει τις παρατηρήσεις μας και τις προτάσεις μας και το οποίο σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες θα δοθεί σε δημοσιότητα προκειμένου να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και «θα είναι εφαρμόσιμο το πολύ σε δύο μήνες μέσω Νομοσχεδίου που θα κατατεθεί σύντομα»
Επειδή, αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα η πρόσληψη 13  μόνιμων υπαλλήλων ΔΕ Πληρωμάτων στην ΚΥ και συνολικά 40 σε Τομείς του ΕΚΑΒ πανελλαδικά
Επειδή, αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα η πρόσληψη 10 υπαλλήλων ΔΕ Πληρωμάτων στην ΚΥ υπαλλήλων και συνολικά 104 σε Τομείς του ΕΚΑΒ πανελλαδικά με σύμβαση 18 μηνών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ
Επειδή, έχουν μετακινηθεί για ορισμένο χρονικό διάστημα με αποφάσεις πρώην Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ συνολικά 35 υπάλληλοι ΔΕ Πληρωμάτων από το ΕΚΑΒ Αθήνας σε άλλους τομείς του ΕΚΑΒ και δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στις οργανικές τους θέσεις,

Επειδή έχουν σταλεί δύο (2) ΕΞΩΔΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ (6.11.2018 & 22.11.2018) στα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου 
προτείνεται
1. Να ανατεθεί στον νομικό σύμβουλο του σωματείου να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στα μέλη του Υπηρεσιακού συμβουλίου
2. Να γίνει παρέμβαση στον αρμόδιο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να κατατεθεί ως συμπληρωματική αναφορά στην «Μηνυτήρια Αναφορά στον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ» (ΠΟΕΔΗΝ ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 2369/07-11-2016).
3. Να ανατεθεί η δικαστική ακύρωση ή αναστολή των αποφάσεων του Υ.Σ. και του Δ.Σ, του ΕΚΑΒ ή άλλον δικαστικών μέτρων
Προκειμένου να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας και τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου και να εκδοθεί στο σχετικό Προεδρικό Διάταγμα Κανονισμού Μεταθέσεων.
4. Να υλοποιηθούν όλες οι παραπάνω ενέργειες (1,2,3) αμέσως μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο ΔΣ του ΕΚΑΒ σε περίπτωση που τα αιτήματα μας δεν γίνουν δεκτά. Να γίνει Γενική Συνέλευση και να εκδοθεί Δελτίο τύπου.

Κατά πλειοψηφία απόφαση


Θέμα 2ο: Οργάνωση-Έγκριση δαπανών της Χριστουγεννιάτικης γιορτής του σωματείου
Απόφαση
Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων θα γίνει το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10:00 στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ. Δώρα θα μοιραστούν σε όλα τα παιδιά που θα παραβρεθούν και σε όσους εργάζονται εκείνη την ημέρα (Ν-Π-Α).

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 3ο: Αίτημα συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ-Θεσμικά και οικονομικά αιτήματα των εργαζομένων
Απόφαση
Εστάλη αίτημα για συνάντηση. Καθορίστηκαν τα Θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

Ομόφωνη απόφαση

Επιμέλεια θέματος: Κιτσόπουλος Αλέξιος - Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews