ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/12/18

Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 17/12/2018Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Ημερήσια διάταξη

Θέμα 1ο : Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ για τον Προϋπολογισμό την Τρίτη 18.12.2018
Με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019 η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει  Συλλαλητήριο την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30, Πλατεία Κοραή. Ο Προϋπολογισμός του 2019, παρ’ ότι χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση «μεταμνημονιακός, έχει στο …«DNA» του όλα τα χαρακτηριστικά των προηγούμενων, δεδομένου ότι κινείται στο πλαίσιο των δεσμεύσεων του νέου «άτυπου» Μνημονίου που ψήφισε η κυβέρνηση τον Ιούνιο 2018, για το διάστημα 2019-2022. Ωστόσο για την κυβέρνηση, λες και δεν …«τρέχει τίποτα», εμφανίζει τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές ως απαλλαγή από τη «Λιτότητα» και την «Επιτροπεία».
Απόφαση
Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ για τον Προϋπολογισμό την Τρίτη 18.12.2018-Να βγει ανακοίνωση

Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 2ο
Α) Μεταθέσεις από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ
Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ (ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 7η:4/05-12-2018)  προχώρησε σε ενδυνάμωση Τομέων του ΕΚΑΒ με μεταθέσεις.
Επειδή, Οι περισσότεροι μετακινούμενοι υπάλληλοι είναι από το ΕΚΑΒ Αθήνας παρά τις αρνητικές εισηγήσεις που έχουν γίνει από την αρμόδια Δ/νση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών στα αιτήματα μεταθέσεων λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ οι οποίες δεν ελήφθησαν υπόψη από το ΥΣ. Αποτέλεσμα αυτών είναι η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση της επιχειρησιακής λειτουργίας με αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ να μην ανταποκρίνεται στον ρόλο του-την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας – προς τον πάσχοντα.
Επειδή, έχουν μετακινηθεί για ορισμένο χρονικό διάστημα με αποφάσεις Προέδρου και Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ συνολικά 35 υπάλληλοι ΔΕ Πληρωμάτων από το ΕΚΑΒ Αθήνας σε άλλους τομείς του ΕΚΑΒ και δεν έχουν επιστρέψει στις οργανικές τους θέσεις (ΕΚΑΒ Αθήνας). Αποτέλεσμα αυτών είναι η συνεχιζόμενη αποδυνάμωση της επιχειρησιακής λειτουργίας με αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ να μην ανταποκρίνεται στον ρόλο του-την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας – προς τον πάσχοντα.
Επειδή, αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα η πρόσληψη 13  μόνιμων υπαλλήλων ΔΕ Πληρωμάτων στο ΕΚΑΒ Αθήνας και συνολικά 40 σε Τομείς του ΕΚΑΒ πανελλαδικά.
Επειδή, αναμένεται στο αμέσως επόμενο διάστημα η πρόσληψη 10 υπαλλήλων ΔΕ Πληρωμάτων στο ΕΚΑΒ Αθήνας και συνολικά 104 σε Τομείς του ΕΚΑΒ πανελλαδικά με σύμβαση 18 μηνών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ.
Επειδή, οι μεταθέσεις που έγιναν με την μοριοδότηση των κριτηρίων  που αναφέρονται στην υπ’ αριθμ. 19/19-06-2018 (Θ.107) απόφαση του Δ.Σ.  αξιολογήθηκαν και καθορίστηκαν από τα μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου χωρίς να αναφέρονται πουθενά στην κείμενη νομοθεσία.
Επειδή, ζητάμε την έκδοση κανονισμού μεταθέσεων (Προεδρικό Διάταγμα ή Νόμος).
Επειδή, έχει γίνει παράνομη μοριοδότηση στο κριτήριο του χρόνου υπηρεσίας κατά περιοχή (Τομέας ΕΚΑΒ Λευκάδας) η οποία συνιστά φωτογραφική και μεροληπτική διάκριση.
Επειδή, στην «Ενίσχυση ΕΚΑΒ με θέσεις ΔΕ Πληρωμάτων» έχουμε την ΚΥ του ΕΚΑΒ η οποία χρήζει άμεσης ενίσχυσης με 10 θέσεις από τις οποίες δεν καλύφθηκε καμία καθώς οι αιτούντες (7) υπηρετούν σε νησιά (με 10 υπαλλήλους) και σύμφωνα με την πρόσκληση ενδιαφέροντος «η επιλογή αναχώρησης να μην αφορά την Νησιωτικότητα και τις Επιχειρηματικές Βάσεις με διαθεσιμότητα Υπαλλήλων ειδικότητας ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, μικρότερη των -10- (δέκα) Υπαλλήλων». Αποτέλεσμα αυτού είναι η μη πραγματοποίηση καμίας μετάθεσης προς το ΕΚΑΒ Αθήνας,  αν και υπήρχαν 7 αιτούντες από Τομείς του ΕΚΑΒ στα νησιά του Αιγαίου
Επειδή, σύμφωνα με τα παραπάνω, αν και δεν μετατέθηκε κανένας υπάλληλος στο ΕΚΑΒ Αθήνας από Τομείς του ΕΚΑΒ στα νησιά, μετατέθηκε υπάλληλος από το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης-Τομέας Σαντορίνης στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας η οποία συνιστά φωτογραφική και μεροληπτική διάκριση.
Θα πρέπει να προσληφθεί η απόφαση αυτή με κάθε πρόσφορο νόμιμο τρόπο καθώς:
 • Με την εν λόγω απόφαση αποδυναμώνεται και δεν ενισχύεται το ΕΚΑΒ Αθήνας από προσωπικό αναγκαίο για την εύρυθμη λειτουργία του και τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή και η υγεία των πολιτών
 • Αδικούνται υπάλληλοι του ΕΚΑΒ μέλη μας με την υπάρχουσα παράτυπη μοριοδότηση των κριτηρίων

Αποφασίζεται να γίνει:
 1. Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Άρειου Πάγου
 2. Μηνυτήρια αναφορά σε όλα τα υπηρεσιακά και διοικητικά στελέχη που εμπλέκονται σε αυτή την διαδικασία
 3. Αίτηση ακύρωσης της απόφασης και αίτηση αναστολής της εκτέλεσης αυτής.
Β) Μετατάξεις
Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο του ΕΚΑΒ (ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 7) προχώρησε σε μετατάξεις υπαλλήλων με σύσταση θέσεων και κατάργηση θέσεων με την αιτιολογία της επιτακτικής ανάγκης σημαντικών διοικητικών δομών.
Μεταξύ των μετατασσομένων περιλαμβάνεται και μεγάλος αριθμός υπαλλήλων του κλάδου Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, δηλαδή του μάχιμου επιχειρησιακού κλάδου που επιφορτίζεται με την διεκπεραίωση της αποστολής του ΕΚΑΒ.
Επειδή, η μεταφορά θέσεων πληρωμάτων στον διοικητικό κλάδο θα αποδυναμώσει την επιχειρησιακή ικανότητα του ΕΚΑΒ.
Επειδή, το αμέσως επόμενο διάστημα θα προσληφθούν 79 υπάλληλοι ΤΕ και ΠΕ με σύμβαση 1+1 έτος μέσω ΟΑΕΔ από τους οποίους οι 26 στο ΕΚΑΒ Αθήνας

Απόφαση
Να γίνει αίτηση ακύρωσης της απόφασης και αίτηση αναστολής της εκτέλεσης αυτής.
ενδυνάμωση Τομέων του ΕΚΑΒ με μεταθέσεις, με εξαίρεση τους υπάλληλους από ΔΕ Διοικητικού σε Ανώτερη Κατηγορία.

Κατά πλειοψηφία απόφαση

Θέμα 3ο : Αξιολόγηση έτους 2017
Το Σωματείο συμμετείχε στην ΑΠΕΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ από την Αξιολόγηση. Είχε σταλεί εξώδικο. Η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες Δ/νσεις δεν σεβάστηκαν την ΑΠΕΡΓΙΑ η οποία αποτελεί νόμιμο και συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμα.
Απόφαση
Εναρμόνιση με αποφάσεις ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕΔΗΝ-Να βγει ανακοίνωση-καταγγελία.

Ομόφωνη απόφαση

Θέμα 4ο : Επιστολή διαμαρτυρίας συμβασιούχων διασωστών μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ
Απόφαση
Να βγει Ανακοίνωση-Καταγγελία

Ομόφωνη απόφαση

Επιμέλεια θέματος: Κιτσόπουλος Αλέξιος - Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

7 σχόλια :

 1. δεν πιστεύω μετά την αίτηση ακύρωσης της ενδυνάμωσης αυτών των τομέων, μέσα από τις μεταθέσεις, σε περίπτωση που προκύψει κάποιο περιστατικό σε αυτούς τους τομείς, που δεν θα ειναι σε θέση να αντιμετωπιστεί άμεσα από ασθενοφόρο, να υπάρχει καταγγελία από συνδικαλιστικο φορέα για ελλείψεις προσωπικού ή κοινωνικών φορέων της περιοχής!!!
  συστήνετε σε όλους αυτούς, να αποθηκεύσουν την απόφαση του σωματείου και να την δίνουν ως απάντηση.
  σήμερα, με αυτή την απόφαση, εντέχνως θα μπορεί να αποποιηθεί την ευθύνη η πολιτική ηγεσία για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ και θα τις επωμισθεί ο... συνδικαλισμός!!!
  πολύ μπροστά λέμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εάν ίσχυε ένας κανονισμός μεταθέσεων με προεδρικό διάταγμα δεν θα είχες κάνει τις μεταθέσεις σου εις βάρος άλλων συναδέλφων…. Εσύ, έχεις δίκιο να διαμαρτύρεσαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Σέβομαι το όνομά σου!!!
  Αυτό δηλαδή. το... ενεργό.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και ναι επιτέλους στο σώματειο των Αθηνών ανακάλυψαν τον τροχό!Προεδρικό διάταγμα για τη διενέργεια μεταθέσεων!Σωστή μοριοδότηση όχι κάτω απ το τραπέζι,άλλωστε δεν πρόκειται για τα δικά μας παιδιά της Αθήνας,ίσως τότε το συζητούσαμε αλλά τώρα ψηλά το λάβαρο της επανάστασης,όσο είναι αριστερή κυβέρνηση στην εξουσία και αν αλλάξουν τα πράγματα το βλέπουμε πάλι για τ προεδρικό διάταγμα,μπορεί τότε να μη συμφέρει!καληνύχτα κύριοι συναδελφ... μΠΑ άστο καληνύχτα έκαβ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε Καληνυχτάκια μάλλον έχεις μπερδευτεί χρονιαρες μέρες σαν τον κουραμπιέ με το μελομακάρονο στο δίσκο......οι αποφάσεις είναι κοινές για όλους τις προτεραιότητες τις καθορίζουν οι ανάγκες και οι αποφάσεις λαμβάνονται βάσει των αναγκών.....τωρα αν εσύ ολα τα χρόνια δεν είχες ακούσει τη λέξη μοριοδότηση από καποιους που την είχαν στο τσεπάκι τους,και την χρησιμοποιούσαν όταν έβλεπαν τα σκούρα, κακός και έχεις αυτό το μετρο σύγκρισης.....Και αυτο που βλέπεις το μελλον(όσο είναι αριστερή κυβέρνηση στην εξουσία και αν αλλάξουν τα πράγματα το βλέπουμε πάλι για τ προεδρικό διάταγμα) ειναι μεγάλο χάρισμα.Αν πραγματικά το πιστεύεις και βγεις αληθινός εκτύπωσε καρτες Σωματειομαντίας και να σε καμαρόσουμε μετά τον ταμεία, τα μέλη , προέδρους,αντιπροεδρους,κτλ στις επόμενες εκλογές Μέντιουμ του Σωματείου.ΥΓ.ΜΕΝΤΙΟΥΜ-ΙΚΑΣΙΟΛΟΓΟΣ Ο ΚΑΛΗΝΥΧΤΑΣ......

   Διαγραφή
 5. Φίλε Στρατο δεν χρειάζεται να είσαι μέντιουμ για να δεις τι συμβαίνει στο έκαβ θέλει απλά να έχεις την κοινή λογική!εσύ λοιπόν που έχεις ξανακούσει τη λέξη μμοριοδότηση εξήγησε μας γιατί εκκρεμούν γύρω στις 700 αιτήσεις μεταθεσης,εξήγησε μας ποιοι ορίζουν τις ανάγκες του κάθε τομέα και με ποια κριτήρια,που μμπορώ να δω αν έχω αδικηθεί στη μμοριοδότηση της πλάκας έτσι όπως έγινε και που πρέπει να κάνω ενσταση και να δικαιωθω και πολλά άλλα νόμιμα διοίκησης και σωματειου!Την τρέλλα σου αλλού λοιπόν και όχι σ'έμενα!Καλά Χριστούγεννα με Υγεία σε σένα και στην οικογένεια σου και με μια πρόβλεψη-ερώτηση:το σώματειο της Αθήνας θα ενωθεί με την Ποπεκαβ;το προβλέπω κομματάκι χλωμό!Και πάλι καλές γιορτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Φίλε καλέ οι 700 αιτησεις δε ξεφυτρώνουν έτσι από την μια μερα στην άλλη...και αν δε θέλουμε κάποιους να φωναζουν εστω και για τις εναπομείναντες αξίες μας καλά θα κάνουν κάποιοι Κύριοι να είναι αντικειμενικοί και να έχουν ενα μέτρο σύγκρισης...... τωρα αν θέλουν με τη φωνη να δημιουργούν εντυπωσείς θεωρώντας ότι υπερταιρουν καποιων αλλων αλλαζει το επιπεδο διαλογου....κρίνουμε χωρίς να έχουμε ασχοληθεί καν για οτι αφορά τις δικές μας πρωτεραιοτητες και επιθυμίες-μορια- να λύσουμε (λέω εγώ ο ΤΡΕΛΑΚΙΑΣ)σε ένα νομικό τα του οικου μας.... και απ'όσο ξερω η υπηρεσία διαθέτει..Τελος θελω να σε ευχαριστήσω για τον χαρακτηρισμό,εισαι όντως Μάγος και όχι μεντιουμ μετα από αυτη την διαγνωση....Και να σου ευχηθώ καλές γιορτές με υγεία και ότι καλύτερο σε Εσένα και σε όλους τους αναγνώστες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews