ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/12/18

Στον Άρειο Πάγο σκοπεύει να φτάσει το σωματείο του ΕΚΑΒ για τις μετακινήσεις υπαλλήλων


Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

Στον Άρειο Πάγο σκοπεύει να φτάσει το σωματείο του ΕΚΑΒ για τις μετακινήσεις υπαλλήλων
onmed.gr

Μια ακόμη διαμαρτυρία για τις αθρόες μετακινήσεις που αποδυναμώνουν το ΕΚΑΒ Αθήνας, διατυπώνουν οι εργαζόμενοι στο 166.

Αυτή τη φορά το σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ δηλώνει αποφασισμένο να κινήσει κάθε δικαστικό μέσο και να φτάσει ως τον Άρειο Πάγο, υποστηρίζοντας οτι οι συνεχείς μετακινήσεις προς τους περιφερειακούς τομείς, αποδυναμώνουν τον κεντρικό τομέα, «με αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ να μην ανταποκρίνεται στην παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας».

Ήδη έχουν σταλεί δύο εξώδικα στο υπηρεσιακό συμβούλιο το οποίο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, μέχρι και την περασμένη εβδομάδα υπέγραφε μετακινήσεις, παρά τις αρνητικές εισηγήσεις που έχουν γίνει από την αρμόδια Διέθυνση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού στην Κεντρική Υπηρεσία.

Είναι ενδεικτικό ότι τα επείγοντα περιστατικά σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής - με τα σχεδόν 5 εκατομμύρια κατοίκους - καλύπτουν σήμερα 50 - 55 ασθενοφόρα στην πρωινή και απογευματινή βάρδια, και μόλις 30 στη διάρκεια της νύχτας.

Το σωματείο ανέφερε αναλυτικά τα παραπάνω ζητήματα στο νέο πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Παναγιώτη Τζανετή, τονίζοντας μεταξύ άλλων οτι η προηγούμενη διοίκηση είχε εγκρίνει μετακινήσεις υπάλλήλων ακόμη και σε τομείς που δεν είχαν δηλώσει ανάγκη!

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν άμεση ανάκληση των άσκοπων μετακινήσεων και έχουν αποφασίσει να κινηθούν δικαστικά αν δεν γίνει δεκτό το αίτημά τους.

Πηγή: onmed.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews