ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/12/18

Τρέχουν και δεν φτάνουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ΚαβάλαςΣάββατοι, 15 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

Τρέχουν και δεν φτάνουν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ Καβάλας
kavalawebnews.gr

Κώστας Τσιτσιλικάκης: Τα νοσοκομεία να πάρουν πληρώματα για να εξυπηρετούν τα δικά τους περιστατικά.

Με αφορμή το νέο τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε την Πέμπτη (13/12) επί της Εγνατίας Οδού στα όρια της περιφερειακής μας ενότητας, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας Κώστας Τσιτσιλικάκης, μιλώντας στον «Ενήμερο» υπογράμμισε την ανάγκη αποδέσμευσης ασθενοφόρων από τις δευτερογενείς διακομιδές του νοσοκομείου.

«Αυτά τα περιστατικά (πολύνεκρα τροχαία) είναι για εμάς ό,τι χειρότερο, καθώς εμπλέκονται πολλοί άνθρωποι. Δεν έχουμε πολύ προσωπικό και το χειρότερο είναι ότι δεν έχουν καλυφθεί τα Κέντρα Υγείας με ασθενοφόρα, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να ξεκινάμε από την Καβάλα για να φτάσουμε σε αυτά τα περιστατικά, που συνήθως γίνονται πολλά χιλιόμετρα έξω από την πόλη», τόνισε αρχικά στις δηλώσεις του ο κ. Τσιτσιλικάκης.

«Φτάνουμε σε σημείο να παρακαλάμε να μην έχουμε περιστατικά στην περιοχή μας, διότι δεν θα έχουμε ασθενοφόρα για να καλύψουμε τις ανάγκες»

Παρουσιάζοντας την υφιστάμενη κατάσταση με τα διαθέσιμα ασθενοφόρα ανά βάρδια, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας σημείωσε: «Υπάρχουν διαθέσιμα τρία ασθενοφόρα το πρωί, τρία το απόγευμα και δυο το βράδυ. Από αυτά πρέπει να καλύψουμε τα δευτερογενή περιστατικά του νοσοκομείου, δηλαδή επανεξετάσεις το πρωί, νεφροπαθείς αν υπάρχουν και το απόγευμα τα εξιτήρια. Άρα, έχουμε ήδη ένα ασθενοφόρο μείον. Αν έχουμε και κάποια διακομιδή εκτός περιφερειακής ενότητας, δηλαδή για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της  Αλεξανδρούπολης ή σε κάποια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ένα ακόμη ασθενοφόρο μένει εκτός Καβάλας. Φτάνουμε σε σημείο να παρακαλάμε να μην έχουμε περιστατικά στην περιοχή μας, διότι δεν θα έχουμε ασθενοφόρα για να καλύψουμε τις ανάγκες».

«Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα κι αν έχουμε απασχολημένο ασθενοφόρο η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη…»

«Πρέπει να υπάρχει μια βάση με ασθενοφόρο στη Χρυσούπολη, όπως έχουμε πει πολλές φορές, που θα λειτουργεί 24 ώρες. Για να γίνει κάτι τέτοιο από το Ε.Κ.Α.Β., με τα λίγα ασθενοφόρα που έχουμε, θα πρέπει να απεγκλωβιστούμε από τα δευτερογενή περιστατικά του νοσοκομείου. Ένα ασθενοφόρο το πρωί από τα τρία που έχουμε να πηγαίνει στη Χρυσούπολη, το ίδιο και το απόγευμα. Αν δεν έχουμε τα εξιτήρια, τις επανεξετάσεις κλπ. θα μπορούσε να πηγαίνει το ένα εκεί και με τα δυο μέσα στην πόλη, ας πούμε ότι θα ήταν καλά για να καλύπτουμε τέτοια περιστατικά. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα κι αν έχουμε απασχολημένο ασθενοφόρο η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη, γιατί δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα επείγοντα περιστατικά», συμπλήρωσε στη συνέχεια των δηλώσεών του ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.

Οι ενέργειες του Σωματείου Εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. Καβάλας προς τις διοικήσεις  του Γ.Ν.Κ. και την 4ης Υ.ΠΕ.

Περιγράφοντας τις ενέργειες που έχουν γίνει από το Σωματείο Εργαζομένων προς επίλυση του προβλήματος, ο κ. Τσιτσιλικάκης επισήμανε: «Έχουμε κάνει έγγραφα προς τον διοικητή του νοσοκομείου Καβάλας, από τον οποίο ζητήσαμε να πάρει πληρώματα ασθενοφόρου για να εξυπηρετούν τα δικά τους περιστατικά. Έχουμε βρεθεί με τον διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. πριν από έναν μήνα περίπου, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα καλέσει τους διοικητές των νοσοκομείων για να τους ενημερώσει για το ότι πρέπει να πάρουν προσωπικό, ώστε να εξυπηρετούν τα περιστατικά των νοσοκομείων τους, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα».

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι του Ε.Κ.Α.Β. αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά τους

«Εμείς αφήνουμε λίγο διάστημα ακόμη, θα περιμένουμε να περάσουν οι γιορτές και μετά, έχουμε ήδη αποφασίσει, να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις με αίτημα όλοι οι εμπλεκόμενοι να δώσουν λύση, διότι και δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τα επείγοντα περιστατικά και από την άλλη όταν έχουμε πολλή δουλειά σε επείγοντα οι ασθενείς περιμένουν ώρες στο νοσοκομείο, ειδικά αν υπάρχουν αργίες περνάνε και μέρες. Η λύση είναι η ενίσχυση του νοσοκομείου με πληρώματα ασθενοφόρου και η ενίσχυση φυσικά του Ε.Κ.Α.Β., αλλά μέχρι να έρθει η ενίσχυση αυτή, θα πρέπει να απεγκλωβιστούμε από τα δευτερογενή περιστατικά», τόνισε καταληκτικά στις δηλώσεις του ο Κώστας Τσιτσιλικάκης.

Πηγή: kavalawebnews.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews