ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/12/18

Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, ο διοικητής του Νοσοκομείου και η ΝΔ για τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα


Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

Διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβος Κακαβίτσας για ΕΚΑΒ: Χρειάζονται απαραιτήτως προσλήψεις!

Ο πρόεδρος τις Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Χ. Μπούκας για ΕΚΑΒ: Πληρώνουμε τα ψέματα με άδικους θανάτους

Νέα Δημοκρατία για ΕΚΑΒ Κέρκυρας: «Τα προβλήματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο σημείο να κοστίζουν ανθρώπινες ζωές».


Κακαβίτσας για ΕΚΑΒ: Χρειάζονται απαραιτήτως προσλήψεις!
corfupress.com

Θέση για το περιστατικό με το θάνατο νεφροπαθή και την καθυστέρηση έλευσης ασθενοφόρου από το ΕΚΑΒ, πήρε ο διοικητής του Νοσοκομείου Κέρκυρας Φοίβος Κακαβίτσας ο οποίος υπογράμμισε ότι χρειάζεται σοβαρή ενίσχυση με προσωπικό στα ασθενοφόρα.

Χρησιμοποιώντας απλά μαθηματικά, υπογράμμισε ότι από περίπου 40 άτομα στις αρχές του 2000, έμειναν 25 άτομα το 2010 και έκτοτε, έχουν γίνει μόλις δύο προσλήψεις με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας να μην φτάνουν ούτε καν για μόνιμη κάλυψη τρίτης βάρδιας ασθενοφόρου.
Αν και το Νοσοκομείο είναι αναρμόδιο ως υπηρεσία για τη λειτουργία του ΕΚΑΒ, ο κ. Κακαβίτσας υποστήριξε ότι οι φωνές για έδρα της υπηρεσίας ή του τηλεφωνικού κέντρου στην Κέρκυρα δεν έχουν νόημα, τη στιγμή που το πραγματικό ζήτημα που δημιουργεί προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη είναι οι σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό.

Η δήλωση Κακαβίτσα

Το ζήτημα του ΕΚΑΒ είναι κρισιμότατο. Φωνάζουμε ως νοσοκομείο εδώ και καιρό και αποτέλεσμα δεν υπάρχει. Για τα προβλήματα των διακομιδών μάλιστα είχαμε κατεβεί μαζί με τους βουλευτές Φωτεινή Βάκη και Κώστα Παυλίδη προ 15ημέρου στην Αθήνα, ζητώντας το αυτονόητο: Στελέχωση. Για το περιστατικό προ 20ημέρου, είχε γίνει αναφορά στον εισαγγελέα και ζητήθηκε ΕΔΕ από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ Αθηνών.
Αντίστοιχη διαμαρτυρία για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας είχε γίνει ενοποιών των υπουργών προ έτους κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ιονίων τόσο από εμένα, όσο και από την τότε πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κ. Γονίδη και την τότε Αντιπρόεδρο κ. Σπίγγου.
Και προφανώς η λαϊκιστική / τοπικιστική φανφάρα για έδρα ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα κανένα νόημα δεν έχει. Όπως δεν έχει νόημα και το που θα είναι το τηλ. Κέντρο.
Η ουσία είναι να υπάρξουν προσλήψεις σε προσωπικό. Από 40 άτομα στις αρχές του 2000 (δε γνωρίζω επακριβώς τα νούμερα λόγω αναρμοδιότητας) έμειναν 25 άτομα το 2010.. από τότε οι μόνες προσλήψεις (2 άτομα) έγιναν το 2017.. και προφανώς δε φτάνουν για μόνιμη κάλυψη με 3η βάρδια ασθενοφόρου, καθώς μια 24ωρη κάλυψη (3 βάρδιες), 7 μέρες τη βδομάδα απαιτεί 10 άτομα περίπου…
Προσλήψεις χρειάζονται και τίποτα άλλο… Προσλήψεις.

Πηγή: corfupress.comΧ. Μπούκας για ΕΚΑΒ: Πληρώνουμε τα ψέματα με άδικους θανάτους
enimerosi.com

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες του για τις ελλείψεις του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα, υπενθυμίζει ο πρόεδρος τις Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών, μετά το τραγικό περιστατικό θανάτου συμπολίτη μας.

 «Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινωνία μας, ο άδικος χαμός συμπολίτη μας, μέσα στην πόλη, γιατί δεν υπήρχε διαθέσιμο ασθενοφόρο να τον μεταφέρει λίγα μόνο χιλιόμετρα, στο Νοσοκομείο.
Είναι τραγωδία για την ίδια την κοινωνία να χάνεται ένας συνάνθρωπός μας με τόσο άδικο τρόπο.
Αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που οι πολίτες έχουν άμεση και επείγουσα ανάγκη των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, χωρίς την αναγκαία ανταπόκριση.
Εμείς, έχουμε προειδοποιήσει πολλές φορές και έντονα για τις αιτίες και τις δυσλειτουργίες του συστήματος υγείας στο Νομό μας.
Έχουμε καταθέσει δημόσια τις προτάσεις μας στον Κερκυραϊκό Λαό και όλους τους υπεύθυνους.
Οι αρμόδιοι, για το μόνο που ενδιαφέρονται, είναι η καρέκλα τους και η πολιτική υπεράσπιση του εργοδότη υπουργού που τους διόρισε.
Για αυτό απαντούν με ψέματα και προπαγάνδα.
Η πραγματικότητα όμως είναι σκληρή και τους διαψεύδει.
Όπως όλη η κοινωνία, έτσι και εμείς περιμένουμε απάντηση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βάκη και κ. Παυλίδη που υποστηρίζουν ότι όλα γίνονται για το καλό μας.
Στην καλύτερη περίπτωση πιέζουν για ένορκες διοικητικές εξετάσεις για να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
Πάλι οι εργαζόμενοι μπαίνουν στο κάδρο των ευθυνών της πλήρους αποσάρθρωσης του δημόσιου συστήματος υγείας.
Τους απαντούμε λοιπόν ότι υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι με την απραξία και την αλαλία τους, και η πολιτική εξουσία του υπουργείου Υγείας.
Οι συσκέψεις και το δήθεν ενδιαφέρον τους, καλύπτει μόνο τις επικοινωνιακές τους ανάγκες και όχι τις πραγματικές ανάγκες του τόπου μας.
Η αποστέωση και η γύμνια του ΕΚΑΒ Κέρκυρας, δυστυχώς πλήττει όλο τον Κερκυραϊκό Λαό και τους επισκέπτες στο Νομό.
Με αυτά τα δεδομένα, δυστυχώς για όλους μας, το μέλλον είναι δυσοίωνο και πιθανόν να ακολουθήσουν περισσότερο τραγικές καταστάσεις.
Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά:

ΕΚΑΒ Κέρκυρας με έδρα την Κέρκυρα

Σταθμός ΕΚΑΒ στο Βόρειο και Νότιο συγκρότημα του Νομού μας.

Πρόσληψη γιατρών ΕΚΑΒ.

Στελέχωση του ΕΚΑΒ Κέρκυρας

Λειτουργία αεροδιακομιδών με έδρα το Άκτιο

Ως κοινωνία, έχουμε πέσει θύματα των κατ’ εξακολούθηση ψεύτικων εξαγγελιών και της προπαγάνδας.
Αυτό πληρώνουμε με άδικους θανάτους.
Αυτό θα πληρώσουμε, σκληρά και άδικα και στο μέλλον, εφόσον δεν ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα».

Μπούκας  Χρυσόστομος
           Πρόεδρος

Πηγή: enimerosi.com

Νέα Δημοκρατία για ΕΚΑΒ: «Τα προβλήματα έχουν φτάσει στο απροχώρητο σημείο να κοστίζουν ανθρώπινες ζωές».
corfutvnews.gr

Στο θέμα με τα προβλήματα στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας αναφέρεται σε δελτίο τύπου η ΝΟΔΕ της Ν.Δ. Κέρκυρας.

Το δελτίο τύπου έχει ως εξής: «Μας προκαλεί πολύ μεγάλη ανησυχία η λειτουργία των Υγειονομικών Υπηρεσιών στην Κέρκυρα τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα μάλιστα η λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Δεν είναι αδικαιολόγητος ο θόρυβος που προκλήθηκε από το προχθεσινό περιστατικό του θανάτου του άτυχου ηλικιωμένου, ο οποίος, παρότι όταν κλήθηκε το ασθενοφόρο, βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από την έδρα του ΕΚΑΒ, εντούτοις το ασθενοφόρο κατέφθασε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, σχεδόν σαράντα λεπτά αργότερα, με αποτέλεσμα ο ασθενής να καταλήξει από ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι δε εξηγήσεις που παρέσχεσε στην δημοσιότητα το ΕΚΑΒ, δεν ήταν καθόλου επαρκείς.

Δεν είναι το πρώτο δυσάρεστο περιστατικό το οποίο άπτεται της λειτουργίας του ΕΚΑΒ, η οποία φαίνεται να είναι ιδιαίτερα προβληματική, και δη το τελευταίο διάστημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το ΕΚΑΒ της Κέρκυρας θα πρέπει να ενισχυθεί με επιπλέον οχήματα και επιπλέον προσωπικό ΑΜΕΣΑ.

Κατά τα λοιπά, η Κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να σκύψει πάνω από τα σοβαρά ζητήματα που παρουσιάζονται στις Υπηρεσίες Υγείας στην Κέρκυρα, διότι πλέον αυτά έχουν φτάσει στο απροχώρητο σημείο να κοστίζουν ανθρώπινες ζωές».

Πηγή: corfutvnews.gr

Δείτε στο EKABNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews