ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/12/18

Καταγγελία-Συμπαράσταση στους Συμβασιούχους διασώστες σε ΕΚΑΒ/Δομές Φιλοξενίας στα νησιά του ΑιγαίουΤρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews


Αθήνα 18/12/2018
Αρ. πρωτ.: 323


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ:  Καταγγελία-Συμπαράσταση στους Συμβασιούχους διασώστες σε ΕΚΑΒ/Δομές Φιλοξενίας στα νησιά του Αιγαίου

Οι συνάδελφοι διασώστες που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε νησιά του Αιγαίου με έντονο προσφυγικό πρόβλημα σε τομείς του ΕΚΑΒ/Δομές φιλοξενίας συμπληρώνουν στις 19/12 δύο μήνες απλήρωτοι! Τον επόμενο μήνα στις 19/1/2019 λήγουν και οι δίμηνες παρατάσεις των συμβάσεων τους!. Οι εργαζόμενοι αυτοί δεν δικαιούνται από τον ασφαλιστικό τους φορέα άδεια κανονική, άδεια αναρρωτική, άδεια λοχείας (για τις γυναίκες)! Δεν δικαιούνται πρόσθετες αμοιβές. Καλούνται επίσης να φορολογηθούν ως ελεύθεροι επαγγελματίες από το πρώτο ευρώ καθώς παραμένει άλυτο το πρόβλημα που έχει προκύψει όσον αφορά την ένταξη τους στις παροχές υπηρεσιών προς το δημόσιο όπως είχε εξαγγελθεί εξ αρχής από το ΚΕΕΛΠΝΟ πράγμα που καθιστά ασύμφορη την εργασία τους.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ συμπαρίσταται στους συνάδελφους διασώστες (από 19 απέμειναν 17 στα νησιά Χίος, Λέσβος, Σάμος, Κως και Λέρος) καθώς και σε όλους τους εργαζόμενους με συμβάσεις στις Δομές Φιλοξενίας, καταγγέλλει τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες οι συνάδελφοι αυτοί προσφέρουν τις εξειδικευμένες υπηρεσίες τους (απόφοιτοι ΙΕΚ ΕΚΑΒ κ.α.) και στηρίζει την κινητοποίηση με την μορφή της αποχής από τα εργασιακά τους καθήκοντα που έχουν εξαγγείλει από αύριο 17/12/2018.
Με σχετικές επιστολές (Αρ. πρωτ.:182/20-06-2018 «Άμεση και επαρκής στελέχωση με εξειδικευμένους διασώστες των τομέων ΕΚΑΒ στα νησιά του Αιγαίου - Παράταση υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Ολοκληρωμένη Επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση-PHILOS», Αρ. πρωτ.: 229/26-07-2018 Παράταση συμβάσεων έργου μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και των φυσικών προσώπων (Διασωστών στο ΕΚΑΒ) που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις Δημόσιες Δομές Υγείας της χώρας.)
έχουμε επισημάνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούνται στην ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου με την υποστελέχωση και την τακτική των συμβάσεων ορισμένου χρόνου. Οι διασώστες προσελήφθησαν για την αντιμετώπιση των αναγκών του προσφυγικού/μεταναστευτικού το οποίο θα υφίσταται για πολλά χρόνια. Η έλλειψή τους από την δύναμη των κατά τόπων Τομέων ΕΚΑΒ, θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στην επιχειρησιακή μας ικανότητα. Με λιγότερους διασώστες πια, το ΕΚΑΒ πρέπει να διαχειριστεί τα επείγοντα περιστατικά, προγραμματισμένες ή έκτακτες διακομιδές, εξιτήρια, αλλά και τα περιστατικά που θα προέρχονται από τα Κέντρα Φιλοξενίας (πρόσφυγες και μετανάστες).
Από τις 17 Ιανουαρίου 2018 και μετά που λήγουν οι συμβάσεις θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα. Ποιος θα καλύψει το κενό;
Η καθυστέρηση ανταπόκρισης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ λόγω έλλειψης διασωστών και η μη έγκαιρη αντιμετώπιση ενός ασθενή στον χώρο συμβάντος μπορεί να στοιχίσει ανθρώπινες ζωές.
Καλούμε τους Υπουργούς Υγείας να δώσουν άμεσες λύσεις στα οικονομικά προβλήματα των διασωστών και όλων των εργαζομένων με συμβάσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και να υλοποιήσει επιτέλους τις προτάσεις μας για επαρκή στελέχωση του ΕΚΑΒ με εξειδικευμένο μόνιμο προσωπικό σε όλα τα νησιά μας αλλά και σε όλη την χώρα.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


Ο Πρόεδρος
Ο Γ. ΓραμματέαςΜαθιόπουλος Γεώργιος
Κιτσόπουλος Αλέξιος
Κοινοποίηση: Υπουργό Υγείας κο Ξανθό Ανδρέα
                      Αν. Υπουργό Υγείας  κο Πολάκη Παύλο


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews