ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/12/18

ΕΔΕ για τις καταγγελίες αναφορικά με το θάνατο ηλικιωμένης μέσα στο ασθενοφόρο από την διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας


Σάββατο, 22 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

ΕΔΕ για τις καταγγελίες αναφορικά με το θάνατο ηλικιωμένης μέσα στο ασθενοφόρο από το Νοσοκομείο με ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης
entermessinia.gr

ΚΑΡΠΟΥΣ… φαίνεται πως απέδωσαν τελικά, τα αλλεπάλληλα ρεπορτάζ και άρθρα της «Φ» για τις πολλές καταγγελίες που διατυπώνονται κατά καιρούς, για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Χαρακτηριστικό, ήταν το περιστατικό που συνέβη πριν από μερικές ημέρες, με το θάνατο μιας γυναίκας από ανεύρυσμα. Όπως κατήγγειλαν συγγενείς της, πέρα από την αρχική λάθος εκτίμηση, το χάσιμο… πολύτιμου χρόνου, την απόφαση το επείγον περιστατικό να μεταφερθεί στα Γιάννινα(!) για επέμβαση, την… αλλαγή πλεύσης για το Ιπποκράτειο της Αθήνας και προφανώς, τον θάνατο μέσα στο ασθενοφόρο, αφού η ασθενής όπως ήταν απολύτως λογικό στην περίπτωση ενός τόσο εκτεταμένου ανευρύσματος, κατέληξε, απίστευτη… ήταν η συνολική αντιμετώπισή της, αφού η γυναίκα, φέρεται να υβρίστηκε από ειδικευόμενη γιατρό, η οποία καταγγέλλεται για μια συμπεριφορά που όχι μόνο δε συνάδει με το λειτούργημα, αλλά ούτε με την… τελευταία συμπεριφορά ανθρώπου!
Η διοίκηση, με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου χθες προχώρησε σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για το θέμα, αφού η καταγγελία αυτή, δεν ήταν η μόνη, με πολλούς ασθενείς και συγγενείς τους, να περιγράφουν… ανάγλυφα τα δικά τους αντίστοιχα περιστατικά και να ζητούν να ληφθούν μέτρα! Την ΕΔΕ θα διενεργήσει ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας Παναγιώτης Μπασάκος (φωτό). Σύμφωνα με πληροφορίες της «Φ», που ανέδειξε όλες τις καταγγελίες, σε συνέχεια των πολλών ρεπορτάζ που έχει αναδείξει για πολλά Τμήματα του Νοσοκομείου και αρκετούς γιατρούς, το θέμα αυτή τη φορά, επιτέλους, θα φτάσει μέχρι το τέλος! Ας ελπίσουμε να είναι έτσι και να συμβεί σε όποια τυχόν, αντίστοιχη περίπτωση υπάρξει στο μέλλον, αφού το… κοινό μυστικό, πρέπει να λάβει διαστάσεις πραγματικότητας! Άλλωστε, οι επιλογές μας είμαστε και όποιος… δεν μπορεί, είναι ελεύθερος να αφήσει το Δημόσιο, να βγει στον ιδιωτικό τομέα να αποδείξει πόσα… αξίζει, να επιβιώσει και να διαπρέψει, αποτελώντας την επιλογή των ασθενών, αν φυσικά, δεν χρειαστεί νωρίτερα, να αλλάξει… πλεύση!

Πηγή: entermessinia.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews