ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/12/18

Ρομά επιτέθηκε σε ασθενοφόρο και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ τον «κάλυψε»!Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

Καταγγελία εργαζομένων ΕΚΑΒ: Ρομά επιτέθηκε σε ασθενοφόρο και ο αντιπρόεδρος τον «κάλυψε»
protothema.gr

Παναγιώτα Καρλατήρα

Σύμφωνα με την καταγγελία, όχι μόνο δεν κατατέθηκε μήνυση, αλλά έγιναν «παζάρια» με τον πατέρα του δράστη, πρόεδρο των Ρομά της περιοχής, για τις ζημιές - Τελικά εισεπράχθη το ποσό των 1000 ευρώ που κατόπιν «εξαφανίστηκε», ενώ το όχημα δεν φτιάχτηκε ποτέ.

Το ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ γίνονται συχνά "θύματα" λεκτικών και σωματικών απρόκλητων επιθέσεων, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, δεν είναι είδηση. Δεκάδες περιστατικά συμβαίνουν -και δυστυχώς δεν καταγράφονται παρά μόνο όσα έχουν ως αποτέλεσμα υλικές ζημιές ασθενοφόρων ή και τραυματισμό πληρωμάτων- κατά τις διακομιδές ασθενών, με τους συγγενείς να μην μπορούν να διαχειριστούν τη φόρτιση ή και να μην αντιλαμβάνονται τις δυσλειτουργίες και τις ελλείψεις του συστήματος και να επιτίθενται στους διασώστες.

Το πιο πρόσφατο -αλλά σίγουρα όχι το τελευταίο- συμβάν που καταγράφηκε και έχει καταγγελθεί στο protothema.gr, εκτυλίχθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, έλαβε ομως πρωτοφανή τροπή, με τη... συμμετοχή και του επικεφαλής του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στο ΑΤ Αμπελοκήπων, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, συγγενής ασθενούς που είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο θεώρησε ότι δεν ήταν άμεση η ανταπόκριση του Κέντρου και του οχήματος και όταν το ασθενοφόρο ολοκλήρωσε τη διακομιδή της ασθενούς, επιτέθηκε εναντίον του πληρώματος με προπηλακισμούς. Στη συνέχεια έσπασε το παρμπρίζ και τον καθρέφτη του ασθενοφόρου - σημειωτέον πως επρόκειτο για καινούριο όχημα από τον στόλο της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Όπως ανέφερε το πλήρωμα, η ασθενής παρελήφθη από το Ζεφύρι Αττικής με σχετική καθυστέρηση μίας ώρας λόγω του μειωμένου αριθμού ασθενοφόρων που καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Αξίζει να αναφερθεί πως στο λεκανοπέδιο συνήθως κινούνται σε καθε βάρδια 55-58 ασθενοφόρα. Κάποιες ημέρες, όπως την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου, επιχειρούν μόλις 50 ασθενοφόρα.

Στο ΑΤ Αμπελοκήπων, όπου βρέθηκαν οι διασώστες και ο συγγενής της ασθενούς, έσπευσε και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, που την περίοδο εκείνη ασκούσε χρέη Προέδρου. Ωστόσο, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων, ο αντιπρόεδρος αντί να ασκήσει μηνυτήρια αναφορά ως όφειλε, άρχισε να διαπραγματεύεται με τον πατέρα του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης - ο οποίος δήλωσε πως ειναι και πρόεδρος των Ρομά της περιοχής- για τη ζημιά που προκάλεσε ο γιός του στο ασθενοφόρο. Η εξέλιξη αιφνιδίασε ακόμη και τους αστυνομικούς!

Διότι ο κ. Μυλωνάς έλαβε το ποσό των 1.000 Ευρώ από τον πατέρα του δράστη προκειμένου να κλείσει η υπόθεση. Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, "η τύχη των χρημάτων μέχρι σήμερα αγνοείται και η επισκευή του ολοκαίνουριου ασθενοφόρου εκκρεμεί. Το όχημα βρίσκεται παρκαρισμένο μαζί με τα υπόλοιπα ακινητοποιημένα ασθενοφόρα οχήματα στο προαύλιο του ΕΚΑΒ". Λέγεται δε πως ο πατέρας του δράστη πήγε στο κέντρο του ΕΚΑΒ λίγες ημέρες μετά το συμβάν και ζήτησε απόδειξη απο τον επικεφαλής του ΕΚΑΒ για τα χρήματα που του είχε δώσει προκειμένου να διασφαλίσει πως δεν θα υπάρχει καμία οικονομική ή άλλη εκκρεμότητα σε βάρος του.

"Πώς να αναδείξουμε τα περιστατικά βίας εναντίον μας και να πείσουμε την πολιτεία να αυστηροποιήσει τις ποινές όταν ο ίδιος ο επικεφαλής του ΕΚΑΒ κάνει τέτοιες συναλλαγές; Αντί να κάνει μήνυση για να αποτρέψει παρόμοιες συμπεριφορές, παζαρεύει τις ζημιές και αντί να προστατέψει τους εργαζόμενους απαξιώνει ολα τα μάχιμα στελέχη του ΕΚΑΒ" αναφέρουν οι εργαζομενοι, σχολιάζοντας τη στάση του επικεφαλής του Κέντρου.

Το protothema.gr αναζήτησε τον αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ προκειμένου να παρουσιάσει τη θέση του σχετικά με τις καταγγελίες των εργαζομένων αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Περιστατικά βιαιοπραγίας που έχουν καταγραφεί το τρέχον έτος

Οι απρόκλητες επιθέσεις σε βάρος διασωστών και ιατρών του ΕΚΑΒ κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους είναι συχνές. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, οι Ρομά αναδεικνύονται συχνά πρωταγωνιστές τέτοιων περιστατικών. Τον τελευταίο χρόνο εχουν καταγραφεί θλιβερά συμβάντα δις βάρος των πληρωμάτων, συνήθως ομως λαμβάνουν έκταση ακομη και εντός του Κεντρου οταν προκύψει τραυματισμός η υλική φθορά. Καποια απο αυτα που καταγγέλθηκαν ειναι τα εξής:

Στις 4 Οκτωβρίου κατά διάρκεια διακομιδής επείγοντος περιστατικού στην περιοχή του Ασπρόπυργου (πλησίον καταυλισμού) οι διάσωστες του ασθενοφόρου Β35 δέχτηκαν προπηλακισμούς από Ρομα.

Τον περασμένο Αύγουστο, δυο ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, κατά τη διάρκεια διακομιδής, ένας ψυχικά ασθενής/ χρήστης ουσιών προπηλάκισε το πλήρωμα του οχήματος Β31. Η επιθετική του συμπεριφορά είχε ως αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του ενός διασώστη. Χρειάστηκε η παρέμβαση και η συνοδεία της Αστυνομίας για να διακομιστεί στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Στις αρχές του ίδιου μήνα αναφέρθηκε πως Ρομά επιτέθηκαν με πέτρες σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Θήβας στην περιφερειακή Θηβών-Λιβαδειάς (θέση Πυρί) πλησίον της αερογέφυρας. Μία από αυτές χτύπησε το παρμπρίζ του ασθενοφόρου με αποτέλεσμα να προκαλέσει τρύπα και θραύσματα να εκσφενδονιστούν εντός του οχήματος βάζοντας σε κίνδυνο τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Στην περιοχή αυτή της Θήβας έχουν συμβεί και στο παρελθόν ανάλογα περιστατικά πράγμα για το οποίο έχει ενημερωθεί η διοίκηση του ΕΚΑΒ.

Τον περασμένο Ιούλιο κατά την παράδοση περιστατικού στο νοσοκομείο Αττικόν η διασώστρια του πληρώματος ασθενοφόρου Β23 δέχτηκε λεκτική επίθεση και υπέστη κάκωση στο δεξι ισχίο, οταν της έσπρωξαν επάνω της το φορείο.

Άλλη απρόκλητη σωματική και λεκτική επίθεση δέχθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ Αθήνας κατά την διάρκεια επείγουσας διακομιδής περιστατικού τον Ιούνιο. Ενώ σωματική και λεκτική επίθεση σε γιατρό Κινητής Μονάδας του ΕΚΑΒ στην περιοχή του Ιλίου αναφέρθηκε τον ίδιο μήνα.μ

Τι ζητούν οι εργαζομενοι

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ είχε καταθέσει τον Ιούνιο του 2013 Μηνυτήρια Αναφορά κατά παντός υπευθύνου, Ενώπιον του κ. Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να αποτραπούν παρόμοια φαινόμενα.

Επίσης έχει κατατεθεί από τους εργαζόμενους στους Υπουργούς Υγείας από τον περασμένο Δεκέμβριο, πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υλοποιηθεί.

Συγκεκριμένα, οι εργαζομενοι είχαν προτείνει την τροποποίηση του ποινικού κώδικα είτε με τη θέσπιση ξεχωριστού εγκλήματος για τις επιθέσεις σε βάρος τους κατα την άσκηση των καθηκόντων τους είτε με την αυστηροποίηση των προβλεπόμενων ποινών για τα τελούμενα εγκλήματα (εξυβρίσεις, απειλές, σωματικές βλάβες) όταν αυτά στρέφονται κατά πληρωμάτων ή ιατρών του ΕΚΑΒ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ζητούσαν δε και στις δυο περιπτώσεις να προβλέπεται αυτεπάγγελτη δίωξη.

"Η ψήφιση ειδικής ποινικής διάταξης θα μπορούσε να αιτιολογηθεί όχι μόνο από τις ιδιαίτερες συνθήκες έντασης και ψυχικής φόρτισης που εργαζόμαστε, που πολλαπλασιάζουν τον κίνδυνο φαινομένων βίας (στα οποία πρακτικά είμαστε εκτεθειμένοι ανά πάσα στιγμή), αλλά και από την διαφοροποίηση του προστατευόμενου εννόμου αγαθού. Εφόσον, η άσκηση βίας στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν προσβάλλει απλώς το έννομο αγαθό της σωματικής ακεραιότητας ή τιμής των υπαλλήλων (η οποία με γενικό τρόπο προστατεύεται από τις υπάρχουσες διατάξεις), αλλά παρεμποδίζει και το έργο της παροχής ιατρικής βοήθειας και θέτει εκ του αποτελέσματος σε κίνδυνο και την υγεία και την ζωή των ασθενών" αιτιολογούσαν την πρότασή τους. Τόνιζαν τέλος ότι η οποιαδήποτε τέτοια πρόβλεψη θα είναι πραγματικά αποτελεσματική μόνον με τη συνεργασία της αστυνομικής αρχής, ώστε να εξασφαλίζεται η κατά το δυνατόν έγκαιρη επέμβασή της και η σύλληψη των δραστών.

Πηγή: protothema.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

16 σχόλια :

 1. Τέλεια....Ντροπή και μονο ντροπή.....γ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα χίλια ευρώ δηλαδή δικαιολογούν την επίθεση στους διασώστες που προπηλακίστηκαν; Γιατί δεν κατέθεσε μήνυση ο ίδιος ως επικεφαλής του ΕΚΑΒ; Από εδώ και πέρα κάθε επίθεση σε ασθενοφόρο θα κοστολογείτε; Οι ξυλοδαρμοί και απειλές σε διασώστες και γιατρούς του ΕΚΑΒ κοστολογούντε και αυτές;
  Όποιος έχει χρήματα θα χτυπάει, βρίζει, χειροδικεί,προκαλεί ζημιές και θα πληρώνει;
  Το ασθενοφόρο αφού πήρε τα χρήματα γιατί είναι ακινητοποιημένο από τότε….

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η αλητεία στο να προσπαθούν κάποιοι να δολοφονούν ανήθικα ανθρώπους εχει όρια. Η υπόθεση πλέον θα συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες. Οχι μόνο για τον δημοσιογράφο και την εφημερίδα,αλλά και για τον ψευτοπληροφοριοδότη......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ωραία. Να μας πεις λοιπόν εάν και την απόδειξη Νο1 την υπέγραψες εσύ και τι ποσό αφορούσε. Εάν είναι νόμιμο και σύννομο με τις διαδικασίες του δημοσίου να εισπράττονται μετρητά. Εάν ότι ζημιά σε οχήματα του ΕΚΑΒ από αγανακτισμένους πολίτες από εδώ και πέρα θα έρχεσαι να διαπραγματεύεσαι για να παίρνουμε ως υπηρεσία χρήματα. Εάν έχουμε περιστατικά βίας και προπηλακισμούς σε διασώστες και ιατρούς του ΕΚΑΒ θα προχωράμε σε συμβιβασμούς. Πως θα πληρωθεί η επισκευή του ασθενοφόρου. Εάν θα κοστίσει, ας πούμε λιγότερα, θα επιστρέψεις τα ρέστα στον κύριο που σου τα έδωσε ή θα γίνουν δωρεά.

   Διαγραφή
 4. Βρεεεεεε παιδιά δεν υπάρχει λόγος για διαξιφισμούς....η λύση είναι μια:Κε Αντιπρόεδρε βάλε ταμειακές μηχανές μεσα σε καθε Ασθενοφόρο όχημα, ενα pos και κοτσαδόρο, ο οποιος θα σέρνει μονάδα μηχανικών,ηλεκτρολόγων,φαναρτζίδων,και εξτρα box ανταλλακτικων.Οριστε η λύση και τι τα θες βρε παιδί μου τα Δικαστήρια;;;;!!!!ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ....Αυτα είναι τα λόγια σας.......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Λοιπόν, αφού κατακρίνεται η ενέργεια του αντιπροέδρου για την αποδοχή του χρηματικού ποσού προς επισκευή της ζημιάς, θα πρέπει να επιστραφούν όλα τα ποσά και υλικά, όπως λάστιχα, επισκευές, καύσιμα και άλλα αναλώσιμα που προσέφεραν ιδιώτες για την επισκευή ανά την Ελλάδα, σε παραρτήματα του ΕΚΑΒ!
  Που ήταν οι ευαίσθητοι συνδικαλιστές να προστατέψουν τους συνάδελφους τους, ώστε να μην δεχτούν όλες αυτές τις 'παράνομες' προσφορές - δωρεές των συμπατριωτών μας;
  ή όχι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Φίλε καλέ....θα ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο να είχες-έχεις ασχοληθεί-ενημερωθεί για την διαδικασία της δωρεάς και τους όρους της...... Αλλά την επόμενη φορά που θα σου συμβεί μια δολιοφθορά,μια επιθεση λεκτική-σωματική να πληρώσεις επί τόπου βρε παιδί μου και να μην ενοχλήσεις κανέναν......Και Όλα αυτά γιατί δεν κοιτάμε σαν Ελληνάρες την λεπτομέρεια της ουσίας αλλά τον ορισμό της και μόνο....

   Διαγραφή
 7. Το κυρίαρχο θέμα είναι ότι η υπηρεσία πρέπει να εξαντλεί όλα τα μέσα ενάντια σ αυτούς που κάνουν τέτοιες επιθετικές πράξεις εναντίων των πληρωμάτων και ασθενοφόρων. Στον αντίποδα διαφαίνεται ότι όλοι αυτοί οι ηλίθιοι που σπάνε ασθενοφόρα μένουν ατιμώρητοι γιατί ποτέ δεν ακούσαμε να τιμωρείται κανείς τους. Ακόμα και το δίκαιο του πολέμου απαγορεύει να επιτεθείς σε ασθενοφόρο και υγειονομικό προσωπικό, πόσο μάλλον σε συνθήκες ειρήνης και στο κέντρο Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. Ας αφήσουμε τις δήθεν αριστερούλικες και ανθρωπιστικές συμπεριφορές προς όφελος των πολιτών. Αφήνοντάς τους ατιμώρητους δημιουργούνται ακόμη περισσότερα τσογλάνια και το ΕΚΑΒ ξεπέφτει στα μάτια των ευσυνείδητων και φορολογικά ενήμερων πολιτών. Επιβεβαιώθηκε όλο αυτό με την άρνηση της επίσημης πολιτείας να νομοθετήσει για το θέμα της βίας προς τα πληρώματα. Η απαξίωση κλιμακώνεται. Εν κατακλείδι σας ενημερώνω εν όψει των εορτών ότι βγήκε ακόμη και barbie ασθενοφόρο διασώστρια. Μη πείτε στα παιδιά ότι θα κάνει εξιτήρια... κρατήστε ένα επίπεδο τουλάχιστον εκεί!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Το θέμα δεν είναι για εκμετάλλευση και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, αλλά όμως προκαλείς και εν αγνοία σου ίσως να αποκαλύπτεις τον στόχο που έχει το συγκεκριμένο ανάδεμα της υπόθεσης, αφού όπως βλέπουμε κάποιοι καθημερινά συντηρούν το θέμα στην δημοσιότητα, άρα λοιπόν, αφού το θέλεις έτσι, ας το αντιμετωπίσουμε με τις... δεξιούλικες πρακτικές, αφού όπως λες, φταίνε οι αριστερούλικες.
  Για πες μας λοιπόν, ποιες είναι και τι περιλαμβάνουν ως προς την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών και γιατί δεν εφαρμόστηκαν σε ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος;
  Αλλά όλοι, εξακολουθούν να αγνοούν την επιθυμία του πληρώματος, το οποίο δεν ήθελε να αναμιχθεί σε καμιά δικαστική διένεξη, αφού αυτό, δεν έχει διαψευσθεί ως τώρα από τους ίδιους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ζεις Στο παρελθόν απ ότι φαίνεται. Κανείς δεν λέει ότι στο παρελθόν γινόταν καλά τα πράγματα, τι να κάνουμε τώρα να μείνουμε εκεί; Ας εφαρμοστεί επιτέλους η λογική. Όσο για τη θέση των πληρωμάτων στο συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχω προσωπική άποψη επειδή δεν γνωρίζω την στάση τους. Αυτό που ξέρω είναι ότι όταν σπάει ένα ασθενοφόρο πρέπει να υπάρχει νομική δίωξη και δεν είναι στη κρίση του πληρώματος αν γίνει ή όχι. Εσύ τώρα τι ζόρι έχεις ακριβώς, που ζητάμε να διώκονται όσοι ασκούν βία στην υπηρεσία μας; Τι προσπαθείς ακριβώς να προστατέψεις; Ποια είναι η μικροπολιτική σκοπιμότητα, η έκθεση στη βία των ρομά ή των ηλιθίων γύρω μας; Και επειδή ρωτάς ποια είναι η αντιμετώπιση θα σου θυμίσω ότι πρόσφατα οι συνδικαλιστικοί φορείς ζήτησαν ειδική νομοθετική ρύθμιση για το συγκεκριμένο θέμα της βίας στο ΕΚΑΒ, θυμάσαι εσύ μήπως την απάντηση που πήραν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εσύ μίλησες για αριστερουλικες τακτικτες αντιμετώπισης των περιστατικών!
  Τι διαφορετικό πρέπει να προβλέπεται απο την νομοθεσία, για την αντιμετώπιση;
  Νομοθεσία υπάρχει με αυτεπάγγελτη δίωξη για φθορά δημόσιας περιουσίας ή δεν υπάρχει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΟΚ αφού σε καλύπτει όλο αυτό εσένα καλύπτει και όλους εμάς τους υπολοίπους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Αυτή είναι η νομοθεσία, ειδική δεν υπάρχει για κανένα, μόνο το άρθρο περί... ευθύνης υπουργών!!!
  Γι αυτό λοιπόν να πορευτούμε με ότι έχουμε και με το τι θα θέλαμε να έχουμε.
  Η διεκδίκηση καλύτερης αντιμετώπισης είναι καλοδεχούμενη και επιθυμητή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Υπάρχει ειδική νομοθεσία και μην κάνεις ότι δεν τη βλέπεις, πρόσφατα έγινε ρύθμιση για τους εφοριακούς που τρώνε ξύλο κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, δηλαδή ελέγχους. Αυτό έγινε το καλοκαίρι που μας πέρασε με τροπολογία από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εσύ είπαμε καλύπτεσαι από την υπάρχουσα νομοθεσία. Ιδιώνυμο αδίκημα οι επιθέσεις σε βάρος εφοριακών υπαλλήλων για λόγους σχετιζόμενους με την άσκηση της υπηρεσίας τους. Σημαίνει ότι οι επιθέσεις σε βάρος εφοριακών και ελεγκτών της ΑΑΔΕ επιφέρουν ΑΥΣΤΗΡΩΤΑΤΕΣ ποινές σε όσους τις διαπράττουν. Στη περίπτωση αυτή αξίζουν συγχαρητήρια στους βουλευτές που το ψήφισαν, έπραξαν με βάση τη λογική. ΟΚ καλή Κυριακή σου εύχομαι. Μακάρι να γίνει και για τους διασώστες του ΕΚΑΒ και να δούμε κανένα κοπρόσκυλο να μπαίνει φυλακή επειδή χτύπησε συνάδελφο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ας προσθέσουν ακόμα τέσσερις λεξεις λοιπόν, και το προσωπικό του ΕΚΑΒ!!
  Καλώς να την δεχτούμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews