ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/12/18

Κέρκυρα: Σοκ!!! Καθυστέρησε το ΕΚΑΒ και πέθανε από αιμορραγίαΤετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ κος Μ. Μυλωνάς παραδέχτηκε την καθυστέρηση δηλώνοντας: «Η κλήση για το περιστατικό έγινε στις 17:40 και το ασθενοφόρο έφτασε 18:15».

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας Σπύρος Πουλής τόνισε ότι «Τα τρία ασθενοφόρα το σαββατοκύριακο δεν υπάρχουν. Επίσης δεν υπάρχει και γιατρός. Τα προβλήματα είναι σοβαρά πρέπει να γίνει κάτι άμεσα»

Κέρκυρα: Σοκ!!! Καθυστέρησε το ΕΚΑΒ και πέθανε από αιμορραγία.
corfutvnews.gr

Μία ακόμα καταγγελία για καθυστέρηση ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ένας συμπολίτης μας 79 ετών, ήρθε σήμερα στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε στο Corfutv το βράδυ της Τρίτης, στην εκπομπή «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» ο κ. Κώστας Κουρτέσης, ο πεθερός του εδώ και 6 μήνες έκανε αιμοκάθαρση λόγω νεφρικής ανεπάρκειας. Πριν ένα μήνα πήγε στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, όπου έκανε εγχείριση τοποθετώντας Fistula (άμεση επικοινωνία αρτηρίας-φλέβας).

Σήμερα είχε ραντεβού στο Νοσοκομείο, όπου έκανε αιμοκάθαρση και στη συνέχεια βγήκε. Ο 79χρονος στη συνέχεια πήγε σε μία ταβέρνα για φαγητό όπου εκεί του έσπασε η φίστουλα. Αμέσως, λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας, κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε 1 ώρα, μετά με αποτέλεσμα ο 79χρονος να πεθάνει. Σύμφωνα με τον ίδιο, τον ενημέρωσαν ότι το ασθενοφόρο βρίσκεται στο Σκριπερό σε περιστατικό.

«Πραγματικά αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι ότι αυτό το περιστατικό έγινε λίγα μέτρα πριν από τις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ. Δεν ξέρουμε αν θα ζούσε πραγματικά αν μεταφερόταν νωρίτερα, αλλά περιμέναμε 1 ώρα. Βρέθηκε κάποιος άνθρωπος εκεί, όπου προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, αλλά δυστυχώς κατέληξε από αιμορραγία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τι απαντά ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ

Μιλώντας στο Corfutv o Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, παραδέχτηκε το περιστατικό εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του εκλιπόντος. Ο ίδιος υποστήριξε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει «Η κλήση για το περιστατικό έγινε στις 17:40 και το ασθενοφόρο έφτασε 18:15». Όπως είπε «Σήμερα το απόγευμα είχαμε 3 ασθενοφόρα. Εκείνη τη στιγμή, το ένα ήταν σε καρδιολογικό περιστατικό στον Άγιο Ματθαίο, το δεύτερο σε καρδιολογικό περιστατικό στις Αλυκές Ποταμού και το τρίτο ασθενοφόρο έκανε εξιτήριο και γύριζε από τον βόρειο τομέα. Σε καθημερινή βάση έχουμε δυο ασθενοφόρα το πρωί, τρία το απόγευμα και δυο το βράδυ. Είναι άδικο να χάνεται μια ζωή έτσι απλά. Προσπαθούμε για την ενίσχυση ασθενοφόρων και προσωπικού, καθώς επίσης και τη δημιουργία αρχικά τομέα Νότιας Κέρκυρας (Λευκίμμη) και στην συνέχεια να δημιουργηθεί ένας τομέας στο Βόρειο Τμήμα του νησιού».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κέρκυρας Σπύρος Πουλής τόνισε ότι «Τα τρία ασθενοφόρα το σαββατοκύριακο δεν υπάρχουν. Επίσης δεν υπάρχει και γιατρός. Τα προβλήματα είναι σοβαρά πρέπει να γίνει κάτι άμεσα», κατέληξε στις δηλώσεις του.


Δημοσιεύτηκε 4/12/2018

Πηγή: corfutvnews.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμενόμενη η καθυστέρηση. Με τόσες μετακινήσεις που έχουν γίνει από την Κέρκυρα στα Ιωάννινα και στον Μεσοπόταμο από τον διευθυντή του παραρτήματος και από το ΔΣ του ΕΚΑΒ… κάποια στιγμή η αποδυνάμωση του νησιού από τα πολλά ρουσφέτια θα είχε επίπτωση στους κατοίκους του νησιού. Όπως και έγινε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews