ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/12/18

Σχετικά με την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Βόλου


Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

«Παιδιά» και «αποπαίδια» του ΕΚΑΒ
taxydromos.gr

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και επιλεκτική η αντιμετώπιση του ΕΚΑΒ Λάρισας, σε σχέση με την αντίστοιχη υπηρεσία του Βόλου, από την κεντρική διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας. Η εικόνα που αποκαλύπτουν οι συνδικαλιστές είναι ενδεικτική του προβλήματος υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ του Βόλου, που τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχει ενισχυθεί με ένα μόλις άτομο, τη στιγμή που το ΕΚΑΒ της Λάρισας έχει ενισχυθεί με 17 άτομα!

Από τη νέα χρονιά η κατάσταση στην τοπική υπηρεσία θα επιδεινωθεί, καθώς τέσσερις εργαζόμενοι θα λάβουν πολύμηνη απαλλαγή από τα καθήκοντά τους, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Ετσι οι 24ωρες βάρδιες στα πληρώματα των ασθενοφόρων θα καλύπτονται πολύ δύσκολα και είναι κάτι παραπάνω από πιθανό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο αριθμός των οχημάτων που θα καλύπτουν την πρωινή και την απογευματινή βάρδια εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου.

Παράλληλα, η λήξη των συμβάσεων δύο εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Ζαγοράς και Αργαλαστής από τη νέα χρονιά θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις και θα επηρεάσει και το ΕΚΑΒ του Βόλου, που μοιραία θα κληθεί να καλύψει τις ανάγκες των περιοχών στο Ανατολικό και το Νότιο Πήλιο.

Ολη αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία των συνδικαλιστών και των εργαζομένων του τοπικού ΕΚΑΒ, που βλέπουν την αντίστοιχη υπηρεσία στη γειτονική Λάρισα να ενισχύεται με προσωπικό και ταυτόχρονα τους εκεί συνδικαλιστές να διεκδικούν και άλλες προσλήψεις.

Το πρόβλημα των ελλείψεων προσωπικού στο ΕΚΑΒ του Βόλου δεν είναι καινούργιο. Διαχρονικά η τοπική υπηρεσία είναι υποστελεχωμένη και οι όποιες προσλήψεις ή μετακινήσεις εργαζομένων ευνοούν το ΕΚΑΒ της Λάρισας. Το τελευταίο διάστημα που άρχισαν να λειτουργούν στη γειτονική πόλη ιδιωτικά ΙΕΚ, από όπου αποφοιτούν οι μελλοντικοί εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, η κατάσταση επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα το πρόβλημα των ελλείψεων σε διασώστες και πληρώματα ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Βόλου να είναι εκρηκτικό.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και η κεντρική διοίκηση πρέπει να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα με αντικειμενική διάθεση και όχι να ικανοποιούν τοπικιστικά αιτήματα τη στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ανάγκες. Οι κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου θα πληρώσουν το τίμημα αυτών των στρεβλών επιλογών. Η μείωση του αριθμού των ασθενοφόρων επί 24ώρου βάσεως θα έχει άμεσες συνέπειες για τους Βολιώτες. Οι αρμόδιοι ως προς τη λήψη των αποφάσεων και τη χάραξη του σχεδιασμού αναφορικά στην επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ πρέπει να λειτουργήσουν με αίσθημα ευθύνης και να διασφαλίσουν ότι καμιά θεσσαλική πρωτεύουσα δεν θα μείνει μετέωρη από πλευράς παροχής υπηρεσιών, οι οποίες σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: taxydromos.gr

Αποδυναμώνεται από προσωπικό το ΕΚΑΒ Βόλου μετά την πρωτοχρονιά
AKROAMA 998FM VOLOS

Δημοσιεύτηκε στις 28 Δεκ 2018

Δείτε στο EKABNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews