ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/12/18

Δολοφονία Ζακ: Μήνυση σε αστυνομικούς και διασώστη του ΕΚΑΒ από την οικογένεια
Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

Δολοφονία Ζακ: Μήνυση σε αστυνομικούς και διασώστη από την οικογένεια
ctview.gr


Μήνυση κατά των αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ, που εμπλέκονται στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, κατέθεσε η οικογένειά του.
Μία μέρα την δημοσιοποίηση του πορίσματος της ΕΔΕ κατά των αστυνομικών που ξυλοκόπησαν τον αιμόφυρτο Ζακ Κωστόπουλο, η οικογένεια του δολοφονημένου κατέθεσε μηνύσεις τόσο κατά των αστυνομικών όσο και κατά του διασώστη του ΕΚΑΒ.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων της οικογένειας:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Κατά των εμπλεκομένων στο θάνατο του Ζαχαρία Κωστόπουλου αστυνομικών και του διασώστη του ΕΚΑΒ κατατέθηκε από την πολιτική αγωγή μήνυση για τα αδικήματα που διέπραξαν.

Οι μεν τέσσερις πρώτοι αστυνομικοί μηνύονται ως άμεσοι αυτουργοί της ανθρωποκτονίας που είχε ως θύμα το Ζαχαρία Κωστόπουλο, οι δε πέντε λοιποί ως απλοί συνεργοί στο αυτό αδίκημα. Οι τέσσερις πρώτοι μηνύονται επίσης και για τέλεση βασανιστηρίων κατά του θύματος.

Ο διασώστης του ΕΚΑΒ μηνύεται για κακουργηματική έκθεση.

Η μήνυση αποτυπώνει τη βούληση της οικογένειας του θανόντος να αποδοθούν ορθά οι ποινικές κατηγορίες και να δικαστούν οι εμπλεκόμενοι για τα αδικήματα που διέπραξαν.

Η εξέλιξη της ΕΔΕ προς την κατεύθυνση της επιβολής των ανώτατων πειθαρχικών ποινών στους ελεγχόμενους, συνάδει προς τη σοβαρότητα της υπόθεσης και την ανάγκη πλήρους διερεύνησης της.

Αθήνα, 28/12/2018

Οι Πληρεξούσιες δικηγόροι πολιτικής αγωγής

Αννα Παπαρρούσου

Χρύσα Πετσιμέρη

Κλειώ Παπαπαντολέων

Πηγή: ctview.gr

Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews