ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/12/18

Ανακοίνωση του Σωματείου ΕΚΑΒ για το περιστατικό βίας σε διασώστεςΠαρασκευή, 7 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews


Αθήνα 07/12/2018
Αρ. πρωτ.: 310


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αύξηση των περιστατικών απρόκλητης βίας σε διασώστες του ΕΚΑΒ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους είναι αποτέλεσμα της μειωμένης δύναμης των ασθενοφόρων που επιχειρούν καθημερινά, της έντονης ψυχικής φόρτισης του περιβάλλοντος των παθόντων, της αντίδρασης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων στην πολιτεία αλλά και των εκ φύσεως «αγανακτισμένων» πολιτών που διαλέγουν τους ΕΚΑΒΙΤΕΣ ως ευάλωτους στόχους.
Για να μπορούμε με ασφάλεια να εκτελούμε τα καθήκοντά μας, αλλά και προς το συμφέρον των πολιτών, επειδή τέτοια περιστατικά βίας έχουν τελικά ως αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται  το έργο μας, άρα τίθεται σε κίνδυνο και η ζωή των ασθενών, είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν μέτρα πρόληψης και καταστολής τέτοιων φαινομένων.
Σε καμία περίπτωση όμως η οργανωμένη πολιτεία και δη ο επικεφαλής του ΕΚΑΒ κος Μιλτιάδης Μυλωνάς, την χρονική περίοδο που σημειώθηκε ένα ακόμη περιστατικό βίας σε βάρος μας, δεν μπορεί να προβαίνει σε οικονομικό συμβιβασμό, με ένα «μπακαλόχαρτο» όπως έκπληκτοι διαπιστώσαμε, για την αποκατάσταση της ζημιάς.
Διότι πρόκειται για ένα βαρύτατο περιστατικό απρόκλητης επίθεσης κατά υπαλλήλων και απρόκλητης φθοράς δημοσίου οχήματος, έχουν διαπραχθεί δηλαδή βαριά ποινικά αδικήματα, και αυτό δεν αντιμετωπίζεται ως οικονομική διαφορά. Η πράξη αυτή αποδεικνύει και ότι δεν έχει συναίσθηση της βαρύτητας του περιστατικού. Οι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ δεν είναι αναλώσιμοι σαν τα ανταλλακτικά. Αυτό επίσης δεν διασφαλίζει τα συμφέροντα του ΕΚΑΒ. Ακόμα όμως και να υπήρχε περίπτωση συμβιβασμού δεν ακολουθήθηκε καμιά απολύτως προβλεπόμενη διαδικασία (απόφαση ΔΣ) πράγμα που γεννά πολλές απορίες καθώς αντιβαίνει στις λειτουργίες της δημόσια διοίκησης.
Αντίθετα δημιουργεί την εντύπωση ότι είμαστε μια υπηρεσία που δεν σέβεται το έργο των υπαλλήλων της και η οποία «κοστολογεί» με αμφίβολες και μη προβλεπόμενες διαδικασίες, τις βιοπραγίες εναντίον μας. Η διοίκηση του ΕΚΑΒ όφειλε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον αγανακτισμένο πολίτη και όχι να καλύψει το γεγονός με μια υποτιθεμένη αποζημίωση. Με την ενέργεια αυτή του κου Αντιπροέδρου δεν διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, δεν διασφαλίζονται οι διασώστες και οι ιατροί του ΕΚΑΒ που καθημερινά έχουν να αντιμετωπίσουν περιστατικά λεκτικής και σωματικής βίας.
Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά αυτές τις ενέργειες και ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς μας.
Ζητάμε:
•Να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών.
•Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) και την αυστηρή τιμωρία όσων επιτίθεντο σε υγειονομικό των επειγόντων, κατά την άσκηση των καθηκόντων μας. Το Σωματείο έχει καταθέσει πρόταση στους συναρμόδιους Υπουργούς από τις 19/12/2017.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας


Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Paramedics attacked while tryingto save womans life/ A Current Afair Australia 2018. ΚΡΑΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν αφού ο Κύριος Αντιπρόεδρος επραξε τα δέοντα κατά την γνώμη του.....απο αύριο προτείνω σε κάθε συνάντηση-ακρόαση με Πρόεδρο ή Αντιπρόεδρο να μην κουβεντιάζουμε καν για την επίλυση υπηρεσιακών προβλημάτων,αλλά μονο για show-biz,μόδα,new arivals,.....για ενα και μοναδικό λόγο-λέξη....ΣΥΜΦΩΝΟΎΜΕ...... Σκεφτείτε να έδινε όπως και έπραξε ο Κος Ρομά τα χρήματα και να μην έπερνε το αντίστοιχο παραστατικό πληρωμής για το ανταλλακτικό,και να εβγαινε να πει ότι τους τα έδωσε για να διωρίσει το γιό του......Ε μόνο αυτο μενει να δουμε τώρα....Εεεεεεεεε τι γίνεται στο ΚΟΣΜΟ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews