ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/12/18

Σύσκεψη της Περιφέρειας στην Χαλκιδική ενόψει χειμώνα με την συμμετοχή του ΕΚΑΒ
Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

Συνεδρίαση στην Χαλκιδική ενόψει χειμώνα
makthes.gr

Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς έκαναν λόγο για "σχετικά καλό βαθμό ετοιμότητας"

Σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων εν μέσω του τρέχοντος χειμώνα, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής , με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Π.Ε.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των υπηρεσιών καθώς και η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητάς τους τόσο σε περίπτωση πλημμύρας όσο και σε χιονοπτώσεις και παγετό που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου στην Χαλκιδική.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Π.Ε. Χαλκιδικής, "Στη σύσκεψη παρευρέθησαν εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων όπως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Π.Ε. Χαλκιδικής, της πυροσβεστικής, του στρατού, της αστυνομίας, του ΕΚΑΒ, των δήμων της Χαλκιδικής, των δασαρχείων, του Κέντρου Διαφύλαξης Αγιορείτικης Κληρονομιάς, του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. καθώς και μέλη των εθελοντικών ομάδων της Χαλκιδικής".

Αφού κάθε φορέας, εκ των παρευρισκομένων, ενημέρωσε τους υπόλοιπους για τον απολογισμό της προηγούμενης χειμερινής περιόδου, "και την διαπίστωση από όλους ότι υπήρξε αποτελεσματικότητα και συνεργασία σε συμβάντα κυρίως πλημμυρών", αναλύθηκαν οι δράσεις και ο σχεδιασμός για αυτήν που έρχεται.

Με βάση την ίδια ανακοίνωση "Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από όλους τόσο σε σχέση με την έλλειψη κονδυλίων και σε κάποιους φορείς στην έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού, όσο και στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που σε πολλές περιπτώσεις δυσχεραίνουν το έργο των φορέων"

Σε κάθε περίπτωση όμως, "οι υπηρεσίες τόνισαν ότι υπάρχει ένας σχετικά καλός βαθμός ετοιμότητας αλλά και συντονισμού μεταξύ τους για την αντιμετώπιση των όποιων καταστάσεων μπορεί να προκύψουν".


Δημοσιεύτηκε 1/12/2018

Πηγή: makthes.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews