ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/12/18

Αμερικανοί «τσεκάρουν» τις υποδομές διάσωσης και περίθαλψης στο Π.Γ. Νοσοκομείο και ΕΚΑΒ ΛάρισαςΠαρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

Η αμερικανική αντιπροσωπεία μετά το ΤΕΠ, ξεναγήθηκε στους χώρους του ΕΚΑΒ Λάρισας όπου αντάλλαξε απόψεις με το προσωπικό

Αμερικανοί «τσεκάρουν» τις υποδομές διάσωσης και περίθαλψης
eleftheria.gr

ΑΣΚΗΣΗ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Ώρα 10:30 χθες το πρωί, στρατιωτικό ελικόπτερο προσεγγίζει το ελικοδρόμιο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και μεταφέρει πολυτραυματία, ενώ στο έδαφος βρίσκεται σε ετοιμότητα ασθενοφόρο και πλήρωμα διασωστών του ΕΚΑΒ Λάρισας.

Η άμεση επέμβαση των διασωστών για παραλαβή και μεταφορά του ασθενούς γίνεται αστραπιαία, χάρη στην εμπειρία του πληρώματος του ασθενοφόρου, το οποίο μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει μεταφέρει και παραδώσει με ασφάλεια τον τραυματία στο ΤΕΠ (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών).

Αυτό το σενάριο άσκησης πραγματοποιήθηκε χθες στον χώρο του ΠΓΝΛ με απόλυτη επιτυχία. Στην άσκηση πήραν μέρος, ένα ελικόπτερο με Αμερικάνους πιλότους, διασώστες και ιατρό, ιατρικό-νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό του ΠΓΝΛ και διασώστες του ΕΚΑΒ Λάρισας.

Η αμερικανική αντιπροσωπεία μετά το ΤΕΠ, ξεναγήθηκε στους χώρους του ΕΚΑΒ Λάρισας όπου αντάλλαξε απόψεις με το προσωπικό μας και εντυπωσιάστηκε από την οργάνωση και τον εξοπλισμό, ενώ στη συνάντηση που είχαν με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Λάρισας, κα Βασιλική Αυγέρη, εξέφρασαν μεγάλη ικανοποίηση για την άριστη και επιτυχημένη συνεργασία.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ

Το ΝΑΤΟϊκό ιατρικό κλιμάκιο ξεναγήθηκε στους χώρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας και ιδιαίτερα σ’ εκείνους των επειγόντων περιστατικών της εντατικής θεραπείας και του ελικοδρομίου. Την ξενάγησή τους ανέλαβαν οι γιατροί του Νοσοκομείου κ.κ. Σαρατζιώτης Αθανάσιος χειρουργός ΩΡΛ κεφαλής και τραχήλου, Μανουλάκας Στράτος παθολόγος, Μπανιά Ανθή υπεύθυνη αναισθησιολόγος των επειγόντων περιστατικών, καθώς και διασώστες του ΕΚΑΒ.

Συζήτησαν μαζί τους για τις πιθανές ανάγκες ιατρικής υποστήριξης σε περίπτωση ανάγκης στους Αμερικανούς στρατιώτες που θα βρίσκονται σε άσκηση μέχρι και τον μήνα Μάρτιο στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.

Σε δήλωσή του ο κ. Σαρατζιώτης αναφέρει πως «διαβεβαίωσε το Νατοϊκό κλιμάκιο των ιατρών για τις υψηλές ιατρικές και νοσηλευτικές παροχές υπηρεσιών που παρέχονται από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας. Η υψηλή κατάρτιση των ιατρών, η συγκροτημένη συνεργασία του λοιπού προσωπικού και σε συνεργασία με τους διασώστες του ΕΚΑΒ υπόσχονται να διασφαλίσουν τα μέγιστα σε κάθε πρόκληση. Στην υγεία όλοι οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι με το πνεύμα και με την ηθική που πρέπει να μας διακατέχει. Ταυτόχρονα κατόπιν προτροπής τους έθεσα τις υπηρεσίες μου στη διάθεσή τους στο μέλλον για νέες συνεργασίες».

Πηγή: eleftheria.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews