ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/12/18

Πρόεδρος ΕΚΑΒ Π. Τζανετής: Στην Κρήτη οι πρώτες πανελλαδικά πρωτογενείς αεροδιακομιδές, ΒίντεοΠαρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: Στην Κρήτη οι πρώτες πανελλαδικά πρωτογενείς αεροδιακομιδές
creta24.gr

Για το πλάνο αναβάθμισης των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ στην Κρήτη μίλησε στην τηλεόραση Creta και την εκπομπή Live με την Αντιγόνη Ανδρεάκη ο πρόεδρος του οργανισμού Παναγιώτης Τζανετής.


Η Κρήτη θα είναι η πρώτη περιοχή της Ελλάδας, στην οποία θα εφαρμοστεί το σχέδιο πρωτογενών αεροδιακομιδών.

Πρόκειται για ένα «μεσομακροπρόθεσμο όραμα» του ΕΚΑΒ, με το οποίο, σύμφωνα με τον Κ. Τζανετή, ελικόπτερο θα έχει τη δυνατότητα να συλλέξει ένα περιστατικό από ένα απομακρυσμένο σημείο του νησιού, έτσι ώστε να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Αυτό σημαίνει πως οι αεροδιακομιδές παύουν να αφορούν στη μεταφορά ενός περιστατικού από ένα νοσοκομείο σε ένα άλλο, αλλά το ελικόπτερο θα έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί σε σοβαρά περιστατικά (τροχαία, καρδιακά επεισόδια κ.α.), σε σημεία του νησιού για τα οποία πολλές φορές το ασθενοφόρο χρειάζεται αρκετές ώρες για να παραλάβει και μεταφέρει στο νοσοκομείο τον ασθενή, με τις όποιες συνέπειες έχει αυτό στην κατάσταση της υγείας του.

«Πολλές περιοχές της Ελλάδας έχουν την ανάγκη για κάτι τέτοιο αλλά η Κρήτη είναι ίσως η καταλληλότερη για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο για πρώτη φορά, διότι έχει τόσο κόσμο, είναι τόσο γνωστή ως τουριστικός προορισμός που είναι πάρα πολύ εύκολο να καλυφθούν τα έξοδα», ανέφερε ο κ. Τζανετής διευκρινίζοντας πως το κόστος είναι πολύ μεγάλο για να μπορεί να το επωμιστεί το ΕΚΑΒ.

«Είτε η Περιφέρεια είτε κάποια από τις υπηρεσίες που διαθέτουμε γενικότερα θα πρέπει να βάλουν το μέσο το οποίο εμείς θα στελεχώσουμε και αυτή η συζήτηση διεξάγεται τώρα και ελπίζω να έχει ευτυχή κατάληξη σύντομα», συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.

Εξομάλυνση της ενδοπεριφερειακής ανισότητας στις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ.

Στα προβλήματα του οργανισμού στην Κρήτη αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ βάζοντας σε προτεραιότητα την ενδοπεριφερειακή ανισότητα των υπηρεσιών, αφού όπως τόνισε δεν υπάρχει έλλειψη προσωπικού -270 υπάλληλοι στις υπηρεσίες του νησιού- αλλά πρόβλημα κατανομής.

«Είναι εξαιρετικά «φουσκωμένες» οι δυνάμεις στο Ηράκλειο, με πολλές ελλείψεις στους υπόλοιπους νομούς αλλά ακόμα και στον υπόλοιπο νομό Ηρακλείου. Ένας από τους στόχους της επόμενης περιόδου είναι η εξομάλυνση αυτών των διαφορών», είπε ο κ. Τζανετής, τονίζοντας ωστόσο πως πρόκειται για ένα ζήτημα που είναι δύσκολο να λυθεί.

Στης άμεσες προτεραιότητες της διοίκησης του ΕΚΑΒ είναι ο εκσυγχρονισμός του τηλεφωνικού κέντρου αλλά και η αναβάθμιση των υπηρεσιών με την συμπλήρωση των θέσεων των γιατρών. Συγκεκριμένα στο ΕΚΑΒ Κρήτης υπάρχουν 9 γιατροί και υπολογίζεται πως θα καλυφθούν τρεις ακόμη θέσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ η κατάσταση του στόλου του οργανισμού στην Κρήτη είναι καλή, αφού σε όλο το νησί επιχειρούν περισσότερα από 50 ασθενοφόρα και είναι όλα καινούργια.

«Για το ΕΚΑΒ σε όλη την Ελλάδα είναι ημέρα θλίψης»

Ο κ. Τζανετής βρέθηκε στο Ηράκλειο την Τετάρτη, με αφορμή την συμπλήρωση έξι χρόνων από το τραγικό τροχαίο που στοίχισε την ζωή στον Δημήτρη Βουρβαχάκη και τον Βαγγέλη Κελαράκη.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο σημείο που έχασαν την ζωή τους οι δύο εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, όπου τελέστηκε τρισάγιο στην μνήμη τους με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ να δίνει το παρών.

«Για το ΕΚΑΒ σε όλη της Ελλάδα είναι ημέρα θλίψης», ανέφερε ο κ. Τζανετής, «γιατί από την μία είναι οι τραγικές συνθήκες του θανάτου τους, από την άλλη είναι η ξεχωριστή προσωπικότητα των δύο θυμάτων».

Αναφερόμενος στον Δ. Βουρβαχάκη τόνισε πως πρόκειται για έναν πρωτοπόρο της επείγουσας ιατρικής, ο οποίος λείπει σήμερα, τη στιγμή που η επείγουσα ιατρική έρχεται στο προσκήνιο. «Σήμερα η απουσία του Δημήτρη Βουρβαχάκη είναι πιο έντονη από κάθε άλλη φορά», είπε ο κ. Τζανετής.

Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ σταθηκε και στην «ξεχωριστή προσωπικότητα» του Βαγγέλη Κελαράκη. Όπως είπε «ήταν παράδειγμα συνδικαλιστή του δημοσίου, με φοβερή ευρύτητα πνεύματος και ευρωπαϊκή νοοτροπία. Πάντα πρότασσε το καλό του χρήστη και της υπηρεσίας και μετά ακολουθούσε το καλό των εργαζομένων που εκπροσωπούσε. Ήταν πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα ανιδιοτέλειας».

Δείτε όλα όσα είπε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη:


Δημοσιεύτηκε 13/12/2018

Πηγή: creta24.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews