ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/12/18

Θεσσαλία: Ξεκίνησε η πανελλήνια εβδομάδα εκπαίδευσης και πρόληψης από την κεντρική πλατεία της ΛάρισαςΚυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

Ξεκίνησε η πανελλήνια εβδομάδα εκπαίδευσης και πρόληψης
eleftheria.gr

ΣΕΙΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ξεκίνησαν χθες και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη δράσεις από το ΕΚΑΒ Λάρισας στο πλαίσιο της "6ης πανελλήνιας εβδομάδας εκπαίδευσης και πρόληψης".

Η αρχή έγινε χθες από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Αύριο Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018 από ώρα 10:00 έως 14:00 θα συνεχιστούν στον Βόλο (πλατεία Αγ. Νικολάου). Την Τρίτη από ώρα 10:00 έως 14:00 θα υπάρξουν δράσεις στα Τρίκαλα (Κεντρική πλατεία) ενώ θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη από ώρα 10:00 έως 14:00 στην Καρδίτσα (Κεντρική πλατεία).

Οι δράσεις περιλαμβάνουν τις εξής θεματικές ενότητες:

•Διάλεξη, Επίδειξη και Πρακτική εξάσκηση στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ/ΑΕΑ) με ειδικά εκπαιδευτικά προπλάσματα και Αυτόματους Εξωτερικούς Απινιδωτές (σύμφωνα με τις νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες του FRC).

•Επίδειξη στην Τεχνική Απόφραξης Αεραγωγού από ξένο σώμα σε Ενήλικες και Παιδιά.

•Επίδειξη στην Αντιμετώπιση σοβαρής απειλητικής εξωτερικής αιμορραγίας μεΊσχαιμη Περίδεση.

•Επίδειξη στην Τεχνική αφαίρεσης κράνους από μοτοσικλετιστή.

•Επίδειξη στην Τεχνική απεγκλωβισμού με ειδικό εξοπλισμό (Γιλέκο απεγκλωβισμοί), και ειδικές λαβές μεταφοράς — απεγκλωβισμού (Rautek κτλ).

•Επίδειξη στην Τεχνική περισυλλογής πολυτραυματία με scoop.

•Επίδειξη στην Ακινητοποίηση καταγμάτων με ειδικό εξοπλισμό (Ελξη # μηριαίου, Αερονάρθηκες κτλ).

•Επίδειξη στην Ακινητοποίηση και μεταφορά πολυτραυματία με ειδικό εξοπλισμό (Αυχενικό κολάρο, Σανίδα, Στρώμα πολυτραυματία κτλ).

•Σενάριο διαχείρισης τροχαίου ατυχήματος. Θα περιλαμβάνει την αρχική εκτίμηση, τον απεγκλωβισμό και την προνοσοκομειακή αντιμετώπιση πολυτραυματία (σύμφωνα με τις αρχές του PHTLS).

Οι εκδηλώσεις οργανώνονται από το Γραφείο Εκπαίδευσης του ΕΚΑΒ Λάρισας σε συνεργασία με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλους Κρατικούς ή Εθελοντικούς φορείς και Οργανώσεις που συνεργάζονται και συνδράμουν στο έργο του ΕΚΑΒ.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας (Ξενοφώντας Λέτσας) είναι 2410.68.52.19 και 6948.89.07.99

Πηγή: eleftheria.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews