ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/12/18

Συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ με τον Πρόεδρο κο Παναγιώτη Τζανετή

Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

Συνάντηση με τον νέο Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κο Παναγιώτη Τζανετή είχε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διήρκεσε τέσσερις ώρες και έγινε σε πολύ καλό κλίμα, συζητήθηκαν θεσμικά και οικονομικά αιτήματα καθώς και προβλήματα καθημερινότητας που απασχολούν τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ αλλά και η αναβάθμιση των υπηρεσιών προνοσοκομειακής φροντίδας που προσφέρει το ΕΚΑΒ, με γνώμονα την καλή συνεργασία με το κοινωνικό σύνολο και τους εργαζόμενους στις δομές της υπηρεσίας.

Ακολουθεί η επιστολή του σωματείου.Αθήνα 10-12-2018
Αρ. πρωτ.: 314


ΠΡΟΣ : Πρόεδρο Δ.Σ. ΕΚΑΒ κο Παναγιώτη Τζανετή


ΘΕΜΑ : Προβλήματα καθημερινότητας - Θεσμικά και οικονομικά αιτήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ

Κύριε Πρόεδρε,

Μετά την ανάληψη καθηκόντων ως Πρόεδρος ΔΣ, σας συγχαίρουμε και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχετε να επιτελέσετε. Ευχόμαστε να πετύχετε τους στόχους σας και να βοηθήσετε στην αναβάθμιση των υπηρεσιών προνοσοκομειακής φροντίδας που προσφέρει το ΕΚΑΒ, με γνώμονα την καλή συνεργασία με το κοινωνικό σύνολο και τους εργαζόμενους στις δομές της υπηρεσίας.

Σας καταθέτουμε τα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα καθώς και προβλήματα καθημερινότητας που απασχολούν τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ προκειμένου να ενημερωθείτε για την συνάντηση που θα ακολουθήσει με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ.


Τροποποίηση οργανισμού
Έχει κατατεθεί στην Ομάδα Εργασίας για την τροποποίηση Οργανισμού του ΕΚΑΒ κοινή πρόταση όλων των εργαζομένων του ΕΚΑΒ για το Οργανόγραμμα του ΕΚΑΒ.
Παρακαλούμε όπως:
Να γίνει κοινή συνάντηση Ομάδας Εργασίας-Σωματείου και Διοίκησης για να συζητηθεί η κοινή πρόταση των εργαζομένων για το σχέδιο Οργανογράμματος.
Να κατατεθεί το τελικό σχέδιο του Οργανισμού, πριν την αποστολή του στο Υπουργείο Υγείας, για δημόσια διαβούλευση στα σωματεία και στους υπαλλήλους του ΕΚΑΒ.

Σχετικό: 252/12-9-2018 ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΚΑΒ


Μετακινήσεις με αποφάσεις διοικητικού οργάνου (Πρόεδρος ή Αντιπρόεδρος ΔΣ ΕΚΑΒ)-Μείωση της δύναμης των ασθενοφόρων στον νομό Αττικής
Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλές μετακινήσεις προσωπικού για ορισμένο χρονικό διάστημα, οι οποίες στην συνέχεια πολλές από αυτές ανανεώνονται κυρίως από Κεντρική Υπηρεσία του ΕΚΑΒ χωρίς να τηρείται η υπάρχουσα Μοριοδότηση Μετακινήσεων (ΣΥΝ 19/19-06-17) η οποία αποτελεί απόφαση ΔΣ του ΕΚΑΒ.
Η προηγούμενη Διοίκηση έχει προβεί σε μια σειρά διοικητικών πράξεων οι οποίες δεν εντάσσονται σε κανένα επιχειρησιακό σχεδιασμό και παράλληλα δεν βασίζονται στην εφαρμογή των κριτηρίων του Νόμου.
Μετακινήθηκαν υπάλληλοι σε Τομείς του ΕΚΑΒ που δεν αναφέρονται στην πρόσκληση ενδιαφέροντος χωρίς κανένα κριτήριο ισονομίας με δεκάδες άλλους που εκκρεμούν οι αιτήσεις τους
Εκκρεμούν  μετακινήσεις υπαλλήλων, οι οποίοι με προηγούμενες αποφάσεις  Προέδρου Δ.Σ. έχουν ήδη  μετακινηθεί από την οργανική τους θέση στη θέση  στην οποία ζητούσαν να μετακινηθούν ή μετατεθούν, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετάθεσης τους.
Έχουν γίνει μια σειρά μετατάξεων και αποσπάσεων προσωπικού (Αποφάσεις Υπουργών)
Έχει προχωρήσει το ΥΣ του ΕΚΑΒ (ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 7η/5-12-2018) σε μεταθέσεις υπαλλήλων ΔΕ Πληρωμάτων χωρίς να λάβει υπόψη σχετικές αρνητικές εισηγήσεις από την αρμόδια Δ/νση για μετακινήσεις υπαλλήλων από το ΕΚΑΒ Αθήνας λόγω της αποδυνάμωσης της επιχειρησιακής λειτουργίας με αποτέλεσμα το ΕΚΑΒ να μην ανταποκρίνεται στον ρόλο του-την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας – προς τον πάσχοντα.

Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι:
Να μην υπάρχει αληθινή απεικόνιση του πραγματικού προσωπικού στις οργανικές μονάδες όπου υπηρετούν και επιπλέον να προκύπτει αναντιστοιχία των αριθμών των οργανικών θέσεων με τον αριθμό των πραγματικά υπηρετούντων υπαλλήλων σε ορισμένα Παραρτήματα και Τομείς του ΕΚΑΒ, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην οργάνωση και στην λειτουργία της υπηρεσίας.
Να έχει μειωθεί σημαντικά το σύνολο των υπηρετούντων υπαλλήλων στην Κεντρική Υπηρεσία με επίπτωση στην συνολική δύναμη των ενεργών ασθενοφόρων που επιχειρούν σε 24ωρη βάση στον νομό Αττικής με αποτέλεσμα τις συχνές μεγάλες καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση των ασθενών.
Να αδικούνται υπάλληλοι οι οποίοι προηγούνται βάση της Μοριοδότησης που έχει ψηφίσει η Διοίκηση

Ζητάμε την άμεση ανάκληση όλων των μετακινήσεων και επιστροφή των υπαλλήλων στις οργανικές θέσεις στις οποίες ανήκουν με εξαίρεση τα νησιά του Αιγαίου στα οποία η συνολική δύναμη του προσωπικού δεν ξεπερνάει τα 10 άτομα.


Ένταξη των υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ στα ΒΑΕ
Συνταξιοδοτική ένταξη στα ΒΑΕ των υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ που υπηρετούν στα ΒΑΕ τα οποία προσδιορίζονται στην αρμόδια Υπουργική Απόφαση και είναι αποκλεισμένοι επειδή διαθέτουν ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο. Ταυτόχρονα ο χρόνος που έχει διανυθεί στα εν λόγω Επαγγέλματα επιβάλλεται να θεωρείται ως συντάξιμος χρόνος στα ΒΑΕ, χωρίς προϋποθέσεις και επιβαρύνσεις.
Διεκδικούμε την ένταξή στα ΒΑΕ, καθότι εργαζόμαστε σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης και είναι αδύνατον να παρέχουμε ασφαλείς υπηρεσίες σε ηλικία άνω των 58 ετών, όπως διαμορφώθηκαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης.
Αν και έχουμε θέσει μέχρι σήμερα το ζήτημα σε όλες τις συναντήσεις που έχουν γίνει, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση εκ μέρους τόσο της διοίκησης του ΕΚΑΒ όσο και την πολιτικής ηγεσίας.

Παρακαλούμε όπως κάνετε σχετική εισήγηση προς το υπουργείο Υγείας.

Σχετικό: 106/20-4-2018) Πρόταση Νομοθετικής ρύθμισης για το συνταξιοδοτικό των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ που μετέχουν στο σύστημα (αλυσίδα) Διάσωσης


Πρόληψη της άσκησης βίας κατά των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (διασωστών και ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
Α) Τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί πολυάριθμα περιστατικά άσκησης βίας και ξυλοδαρμών κατά πληρωμάτων και γιατρών κατά την διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους που θέτουν σε κίνδυνο την σωματική μας ακεραιότητα.
Τα περιστατικά αυτά σας έχουν γνωστοποιηθεί με σχετικά έγγραφα/καταγγελίες τόσο σε εσάς όσο και στην πολιτική ηγεσία χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο αν και έχουμε καταθέσει σχετική πρόταση.
Για να μπορούμε με ασφάλεια να εκτελούμε τα καθήκοντά μας, αλλά και προς το συμφέρον των πολιτών, επειδή τέτοια περιστατικά βίας έχουν τελικά ως αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται   το έργο μας, άρα τίθεται σε κίνδυνο και η ζωή των ασθενών, είναι επιτακτική η ανάγκη να ληφθούν μέτρα πρόληψης και καταστολής τέτοιων φαινομένων.

Παρακαλούμε όπως κάνετε σχετική εισήγηση προς το υπουργείο Υγείας.

Σχετικό: 732/19-12-2017 Πρόταση λήψης νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (διασωστών και ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους

Β) Μηνυτήρια αναφορά για το περιστατικό βίας (ΑΤ Αμπελοκήπων 15/11/2018)
Ζητάμε την κατάθεση εκ μέρους της υπηρεσίας, μηνυτήριας αναφοράς για παρακώλυση διασωστών του ΕΚΑΒ κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και υλικών ζημιών στο ασθενοφόρο ΚΗΗ 7503 όπως συνέβη και με το περιστατικό (30-11-2017) στην περιοχή των Αγ. Αναργύρων (ΚΙΜ Ιλίου) και κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά προς την ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (17-01-2018).


Διακομιδές ψυχιατρικών περιστατικών-ακούσια νοσηλεία
Το ΕΚΑΒ δεν έχει εκπαιδευμένο προσωπικό για την αντιμετώπιση του ψυχικά πάσχοντα αλλά ούτε και το ασθενοφόρο όχημα ενδείκνυται για τέτοιες μεταφορές καθώς ο εξοπλισμός του είναι χρήσιμος για την παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας. Δεν μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες στον ψυχικά πάσχοντα.
Κατά την διάρκεια τέτοιων διακομιδών δημιουργούνται ζητήματα ασφάλειας των διασωστών από τους ψυχικά ασθενείς καθώς δεν μπορούν να τους περιορίσουν με κανένα μέσο όταν γίνονται επιθετικοί αλλά και των ίδιων των ασθενών. Τόσο ο ασθενής όσο και το πλήρωμα είναι εκτεθειμένοι σε κινδύνους που προκύπτουν από την έλλειψη εκπαίδευσης αλλά και την έλλειψη μέσων περιορισμού του ασθενή όταν αυτό απαιτείτε. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν αλλά ούτε έχουν αρμοδιότητα να περιορίσουν τον ασθενή.
Προτείνουμε την δημιουργία ειδικού τμήματος αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό, το οποίο θα στελεχωθεί από επιστημονικό προσωπικό (ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς) και προσωπικό ασφαλείας (δυνατότητα περιορισμού των ασθενών) έτσι ώστε οι ψυχικά πάσχοντες να αντιμετωπίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Σχετικό: 080/26-3-2018 Πρόταση για τις Διακομιδές ψυχιατρικών περιστατικών-ακούσια νοσηλεία

Παρακαλούμε όπως κάνετε σχετική εισήγηση προς το υπουργείο Υγείας.


Προεδρικό Διάταγμα Κανονισμού Μεταθέσεων Υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ
Α) Το άρθρο 67 Υ.Κ. που ρυθμίζει τα ζητήματα μεταθέσεων δημοσίων υπαλλήλων στην παρ. 4 αυτού προβλέπει την έκδοση προεδρικού διατάγματος για κάθε Υπηρεσία ή Ν.Π.Δ.Δ. με πρόταση των συναρμοδίων για κάθε περίπτωση Υπουργών, με το οποίο να καθορίζεται η μοριοδότηση των κριτηρίων μετάθεσης, για τα οποία η ανωτέρω διάταξη δεν προσδιόρισε συγκεκριμένη βαθμολόγηση, αλλά αφέθηκαν να προσδιορισθούν με τα ως άνω διατάγματα ξεχωριστά για κάθε Υπηρεσία και με διαφοροποιήσεις ανάλογα με τις εκάστοτε υπάρχουσες ιδιαιτερότητες.
Για την κάλυψη του εν λόγω σημαντικού νομοθετικού κενού και επειδή στο ΕΚΑΒ εκκρεμούν σωρεία αιτημάτων μεταθέσεων και προκειμένου να εξασφαλισθεί η ισονομία και ίση μεταχείριση των ενδιαφερομένων συναδέλφων μας και να προστατευθούν από ενδεχόμενες αδικίες ή αυθαίρετες αποφάσεις Διοικήσεων, το σωματείο μας ανέλαβε την πρωτοβουλία και εκπόνησε σχέδιο προεδρικού διατάγματος, μετά από εκτεταμένη συζήτηση, αφού προηγουμένως έλαβε υπόψιν και μελέτησε τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της υπηρεσίας μας, την γνώμη και τις απόψεις των συναδέλφων μας μέσα από δημόσια διαβούλευση και μετά από επεξεργασία από τον νομικό μας σύμβουλο.
Το κείμενο αυτό σας διαβιβάστηκε προκειμένου να εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα.
Με απόφαση σας όμως (ΣΥΝ 19/19-06-17) προχωρήσατε σε Μοριοδότηση Μετακινήσεων χωρίς να λάβετε υπόψη την σχετική μοριοδότηση των κριτηρίων που έχει προτείνει το σωματείο και η οποία αποτελεί και πρόταση όλων των εργαζομένων καθώς έχει εγκριθεί σε Γενική Συνέλευση.
Η Μοριοδότηση που έχετε προτείνει αδικεί τους υπαλλήλους με μεγάλο «συνολικό χρόνο υπηρεσίας» και με «χρόνο υπηρεσίας κατά περιοχή» στον Νομό Αττικής.  Το κριτήριο «εντοπιότητα» δεν μοριοδοτείτε ανάλογα της βαρύτητας του. Σας επισημάναμε επίσης ότι στο κριτήριο της συνυπηρέτησης, εάν δεν συμπεριλαμβάνει και σύζυγο που εργάζεται σε μόνιμη βάση στον ιδιωτικό τομέα (ως υπάλληλος ή ελεύθερος επαγγελματίας), είναι αντίθετη με την συνταγματική αρχή της ισότητας και ίσης μεταχείρισης.
Συμπερασματικά με την Μοριοδότηση αυτή δεν διασφαλίζεται η ισονομία και ίση μεταχείριση των ενδιαφερομένων εργαζομένων.

Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε όπως προχωρήσετε κατά σειρά σε:
Α) Τροποποίηση της απόφασης ΣΥΝ 19/19-06-17«Μοριοδότηση Μετακινήσεων»
Β) Δημόσια διαβούλευση της πρότασης
Γ) Πρόταση για έκδοση Προεδρικού Διατάγματος Κανονισμού Μεταθέσεων Υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ

Σχετικά: α) 180/20-06-2018/ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ/ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΚΑΒ, β) 748/20-12-2017 και γ) 568/28-3-2016

Β) «Προσχέδιο Νόμου Για ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΡΟΔΟΤΗΣΗ»
Στις 5/12/2018 δημοσιοποιήθηκε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και στην προσωπική σελίδα του υπεύθυνου γραφείου κίνησης του ΕΚΑΒ-2 ανάρτηση με θέμα: «Προσχέδιο Νόμου Για ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ»  το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο «θα είναι εφαρμόσιμο το πολύ σε δύο μήνες μέσω Νομοσχεδίου που θα κατατεθεί σύντομα».
Παρακαλούμε όπως να ενημερώσετε εάν το αναφερόμενο κείμενο είναι βάσιμο.


Δαπάνη για την προμήθεια στολής
Με τον Ν. 4336 (A΄94/14.8.2015) Συνταξιοδοτικές διατάξεις − Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης Άρθρο 24 Μη μισθολογικές παροχές καταργήθηκε η δαπάνη για την προμήθεια στολής. Για τα έτη 2016, 2017 και 2018 με νομοθετικές ρυθμίσεις εξαιρείτε ανά έτος  η προβλεπόμενη αποζημίωση.
Ζητάμε την νομοθέτηση για τα επόμενα έτη και όχι την εξαίρεση ανά έτος, της χορηγούμενης αποζημίωσης για την προμήθεια στολής στους Διασώστες Πληρώματα Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ καθώς και την εξαίρεση της αποζημίωσης από την παρακράτηση φόρου διότι δεν έχει τα εννοιολογικά χαρακτηριστικά του εισοδήματος, καθόσον το χορηγούμενο ποσό αντιστοιχεί σε παροχή είδους που συμβάλλει στην υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.
Σχετικό έγγραφο: ΑΑΔΕ ΠΟΛ.1206 Αθήνα 31/10/2018

Παρακαλούμε όπως κάνετε σχετική εισήγηση προς το υπουργείο Υγείας.


Έκδοση νέας προκήρυξης για 300 Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρου εντός του 2018 προκειμένου να συνεχιστεί  η ανάπτυξη του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για να διασφαλιστεί ο εθνικός μας ρόλος. 
Ζητάμε την ενίσχυση με πιστοποιημένους διασώστες τόσο για την βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει το ΕΚΑΒ αλλά και για την όσο τον δυνατόν καλύτερη κάλυψη της χώρας μας, την αντικατάσταση των αριθμητικών απωλειών του ΕΚΑΒ (συνταξιοδοτήσεις, δυσίατα νοσήματα κ.α.) καθώς και την μείωση του συνεχώς αυξανόμενου μέσου όρου ηλικίας εργαζομένων. Κανένας Τομέας του ΕΚΑΒ να μην επανδρώνεται κάτω από το όριο ασφαλείας των 11 διασωστών.

Ζητάμε σχετική θετική εισήγηση προς το υπουργείο Υγείας.


Προϋποθέσεις πρόσληψης διασωστών/πληρωμάτων ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ
Θεωρούμε επιβεβλημένο για λόγους διασφάλισης της εξειδικευμένης παροχής προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες από το ΕΚΑΒ, στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και τις  προκηρύξεις πρόσληψης Πληρωμάτων Ασθενοφόρου στο ΕΚΑΒ με βάση κοινωνικά κριτήρια (Ν. 2643/98)  ως προϋπόθεση και προσόν για την πλήρωση των θέσεων να είναι η κατοχή βεβαίωσης άσκησης Επαγγέλματος στην ειδικότητα «Διασώστης− Πλήρωμα Ασθενοφόρου».

Ζητάμε σχετική θετική εισήγηση προς το υπουργείο Υγείας.


Παράταση έκδοσης βεβαίωσης άσκησης Επαγγέλματος στην ειδικότητα «Διασώστης− Πλήρωμα Ασθενοφόρου» για τους κατόχους βεβαίωσης παρακολούθησης προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης πληρωμάτων ασθενοφόρου (Π.Ε.Κ.Π.Α.) του ΕΚΑΒ.
Με την Αριθμ. Γ4β/ΓΠ/οικ.16276 «Καθορισμός των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθώς και κάθε άλλης λεπτομέρειας σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης βεβαίωσης άσκησης Επαγγέλματος στην ειδικότητα «Διασώστης− Πλήρωμα Ασθενοφόρου».» με το Άρθρο 5 «Μεταβατικές διατάξεις» δύναται η δυνατότητα απόκτησης Βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος  στους κατόχους βεβαίωσης παρακολούθησης Π.Ε.Κ.Π.Α. του ΕΚΑΒ έως 30/7/2015 και στην συνέχεια με την Αριθμ. Γ4α/Γ.Π.οικ. 34218 έως  31-12-2017.
Επειδή υπάρχουν ακόμη υπάλληλοι στο ΕΚΑΒ που δεν έχουν ασκήσει για διάφορους λόγους το δικαίωμα αυτό, παρακαλούμε όπως προχωρήσετε σε σχετική εισήγηση (πρόταση υπουργικής απόφασης) για την παράταση της ημερομηνίας μέχρι 31.12.2019.


Ιατρείο ΕΚΑΒ
Στην Κ.Υ. λειτουργεί Ιατρείο. Οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι υποτυπώδεις. Είναι αναγκαία η αναβάθμιση του με την προμήθεια σύγχρονων ιατρικών μηχανημάτων με σκοπό κυρίως την πρόληψη αλλά και την παροχή πρώτων βοηθειών στους εργαζόμενους καθώς και η ένταξη του στον οργανισμό του ΕΚΑΒ.  Απαραίτητη είναι και η επέκταση του με παραχώρηση κατάλληλου χώρου στο ισόγειο της υπηρεσίας.


Λήξη ατομικών συμβάσεων των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας των χώρων της Κ.Υ. του ΕΚΑΒ


ΤΕΠ Νοσοκομείων
Επιτέλους να ισχύσει η κείμενη νομοθεσία για την ορθή λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών των Νοσοκομείων, έτσι ώστε να υπάρχει γρήγορη απεμπλοκή των ασθενοφόρων από την διαδικασία παράδοσης ασθενούς και να μειωθεί ο χρόνος άφιξης τους προς τους πολίτες που χρειάζονται τις υπηρεσίες του ΕΚΑΒ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Ο Γ. Γραμματέας


Μαθιόπουλος Γεώργιος
   Κιτσόπουλος ΑλέξιοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews