ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/12/18

Πύργος: Μάθημα ζωής για όλους μας-Το ΕΚΑΒ μας μαθαίνει πως θα παράσχουμε πρώτες βοήθειες έως ότου φτάσει το ασθενοφόροΤετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
EKABNews

Μάθημα ζωής για όλους μας: Το ΕΚΑΒ μας μαθαίνει πως θα παράσχουμε πρώτες βοήθειες έως ότου φτάσει το ασθενοφόρο
proini.news

Με το σύνθημα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή», το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας διοργανώνει από τις 12 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2018, την «6η Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», η οποία είναι αφιερωμένη σε όλους τους ιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Στo πλαίσιo της δράσης αυτής το Ε.Κ.Α.Β. Πάτρας πιστό στο καθήκον απέναντι στους πολίτες έδωσε το «παρών» και στον Πύργο διοργανώνοντας δράση εκπαίδευσης  Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήσης του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (AED). Σκοπός είναι η παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών, η  ευαισθητοποίηση και ενημέρωση  των πολιτών σε θέματα πρώτων βοηθειών αλλά και η ανάδειξη του πολύπλευρου κοινωνικού έργου του Ε.Κ.Α.Β., που δεν περιορίζεται στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα αλλά καλύπτει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών προς τους πολίτες και την κοινωνία.

Στον Πύργο χθες το πρωί έγινε η εκπαιδευτική παρουσίαση από τους διασώστες του Τομέα Πύργου στην κεντρική πλατεία.


Η Προϊσταμένη Νοσηλευτικών Υπηρεσιών ΕΚΑΒ Πάτρας  Κλεονίκη Τσιμά, αναφέρθηκε στην δράση αυτή του ΕΚΑΒ εκπαίδευσης και πρόληψης Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στους πολίτες για να μπορέσουν να κρατήσουν κάποιον στη ζωή έως ότου φτάσει το προσωπικό του ΕΚΑΒ.


Ο Διασώστης του ΕΚΑΒ Πάτρας – Τομέα Ηλείας, Αριστογείτων Αλεξανδρόπουλος, ανέφερε πως «… είναι μια εβδομάδα αφιερωμένη σε συναδέλφους που έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας και προσπαθούμε να μεταδώσουμε στον κόσμο, το ότι είναι πολύ εύκολο για αυτούς και πολύ χρήσιμο για εμάς να μπορούν να προσφέρουν κάποιες πρώτες βοήθειες σε ένα άτομο που θα χρειαστεί έως ότου φτάσουμε εμείς για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τον άνθρωπο που μας έχει ανάγκη. Γίνεται μια εκπαίδευση σε ότι αφορά κάποιες ενέργειες πρώτων βοηθειών για ζωτικές λειτουργίες του οργανισμού να μπορέσουμε να τις υποστηρίξουμε και να επαναφέρουμε έναν άνθρωπο από ανακοπή».

Πηγή: proini.news


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews