ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/1/19

Η Πολεμική Αεροπορία και το ΕΚΑΒ σώζουν ζωές - 130 πτήσεις τον Δεκέμβριο για τη μεταφορά ασθενών
Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2019
EKABNews

Οι επείγουσες αεροδιακομιδές που πραγματοποιούνται από την Πολεμική Αεροπορία γίνονται με την συμμετοχή ιπτάμενου προσωπικού του Γραφείου Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ (ιατροί και διασώστες).Η Πολεμική Αεροπορία σώζει ζωές - 130 πτήσης τον Δεκέμβριο για τη μεταφορά ασθενών
kathimerini.gr

Τις 130 ώρες πτήσης συμπλήρωσαν το Δεκέμβριο τα πτητικά μέσα της Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να μεταφέρουν ασθενείς από τη νησιωτική χώρα σε νοσοκομεία αστικών κέντρων.

Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, αεροσκάφη C-27J, C-130, και ελικόπτερα Σούπερ Πούμα εκτέλεσαν 51 αποστολές (34-7-8 αντίστοιχα) προκειμένου να μεταφέρουν 80 ασθενείς από τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου σε νοσοκομεία αστικών κέντρων.Τα ιπτάμενα μέσα συμπλήρωσαν 129,3 ώρες πτήσης (92,9- 14,9 και 9,2 ώρες αντίστοιχα)

Την ίδια ώρα η Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε συνεργασία με άλλους φορείς (Λιμενικό Σώμα, ΕΚΑΒ, ιδιωτικά πλοία κλπ) κατά τις οποίες διασώθηκαν 42 συνάνθρωποι μας. Τα ελικόπτερα σούπερ πούμα πραγματοποίησαν 2 εξόδους στο πλαίσιο των επιχειρήσεων, διασώζοντας 1 επιπλέον άτομο (συμπληρώθηκαν 3,6 ώρες πτήσης).

Δημοσιεύτηκε 4/1/2019

Πηγή: kathimerini.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews