ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/1/19

Μία Ώρα Η Αναμονή Για Ασθενοφόρο Του ΕΚΑΒ Στο 40% Των Επειγόντων Περιστατικών Στην Αττική


Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2019
EKABNews

Μία Ώρα Η Αναμονή Για Ασθενοφόρο Του ΕΚΑΒ Στο 40% Των Επειγόντων Περιστατικών Στην Αττική
athina984.gr

Οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και τα προβλήματα συντήρησης και επισκευής των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, είναι οι δύο πληγές που ταλαιπωρούν το Εθνικό Κέντρο Αμεσης Βοήθειας και κατ’ επέκταση τους ασθενείς που χρειάζεται να μεταφερθούν επειγόντως σε νοσοκομείο.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη χθεισνή εκδήλωση για την «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη», παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη, οι καθυστερήσεις στο ΕΚΑΒ τείνουν να γίνουν μόνιμο φαινόμενο και όχι οι εξαιρέσεις.

Το ΕΚΑΒ Αττικής εξυπηρετεί κατά μέσο όσο 21.000 επείγουσες διακομιδές το μήνα.

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το δίμηνο Νοέμβριος – Δεκέμβριος:
— έφτασε σε χρόνο μικρότερο των 15 λεπτών μόλις στο 12% των επειγόντων περιστατικών

— από 16 έως 10 λεπτά έκανε να φτάσει στο 8,7% των περιστατικών

— από 21 έως 30 λεπτά περίμενε το 17,9% και

— στο 40,3% η αναμονή ξεπέρασε τη μία ώρα.

Στην Αττική βγαίνουν στην πρωινή βάρδια μόλις 60 ασθενοφόρα – 58 στην απογευματινή και 30 στη νυχτερινή, την ώρα που θα έπρεπε – για να καλυφθεί σωστά ο πληθυσμός – να κυκλοφορούν τουλάχιστον 100.

Κατά τη χθεσινή εκδήλωση, το κλίμα ήταν βαρύ καθώς συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από το φοβερό δυστύχημα της πτώσης του ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ ανοιχτά του Σουνίου, λόγω κακοκαιρίας.

Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους και οι πέντε επιβαίνοντες – ο Ιταλός κυβερνήτης Αντόνιο Βακάρι, ο συγκυβερνήτης Παναγιώτης Καταβέλης, ο ασθενής Αγαπητός Βαρκάδος , η γιατρός Σοφία Μπεφόν και ο νοσηλευτής Γιώργος Λεβεντζώνης.

Η 14η Ιανουαρίου ορίστηκε ως η «Ημέρα Θυσίας του Διασώστη» και στην πρώτη επίσημη εκδήλωση μνήμης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος ξεναγήθηκε και στο συντοντικό κέντρο του 166, όπου «χτυπά» η καρδιά του ΕΚΑΒ.

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής του, Παύλος Πολάκης, μίλησαν για στήριξη του ΕΚΑΒ, με έμψυχο και άψυχο δυναμικό.

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια 128 νέων ασθενοφόρων, μέρος των οποίων – όπως αναφέρθηκε – «για πρώτη φορά θα πληρωθεί με ίδιους πόρους».

Στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και δημιουργία δύο νέων βάσεων αεροδιακομιδών σε Κρήτη και Άκτιο και η μόνιμη λειτουργία της βάσης στη Χαλκιδική (σήμερα λειτουργεί μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο).

Νίνα Κομνηνού

Πηγή: athina984.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews