ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/1/19

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο ΕΚΑΒ για την «Ημέρα θυσίας του διασώστη», Βίντεο


Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019
EKABNews


ΕΚΑΒ: Η πρώτη «Ημέρα θυσίας του διασώστη» παρουσία του Προκόπη Παυλόπουλου (pics)
newsbomb.gr

Διονυσία Προκόπη

Ετήσια ημέρα μνήμης για τους νεκρούς του ΕΚΑΒ όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι έπεσαν εν ώρα υπηρεσίας, καθιερώνεται στο εξής η 14η Ιανουαρίου.

Η πρώτη, συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα (14/01/2019), στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, εκπροσώπων της Πολιτείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η 14η Ιανουαρίου επιλέχθηκε γιατί το 2001 βρήκαν τραγικό θάνατο πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων η γιατρός Σοφία Μπεφόν και ο νοσηλευτής Γιώργος Λεβεντζώνης, όταν κατέπεσε το ελικόπτερο του ΕΚΑΒ στο οποίο επέβαιναν, ανοιχτά του Σουνίου.

Την επιλογή της ημέρας υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δίνοντας συγχαρητήρια σε εκείνους που είχαν την ιδέα. Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το ήθος και τον επαγγελματισμό των στελεχών του ΕΚΑΒ, και ιδίως των διασωστών, οι οποίοι, με απαράμιλλο αλτρουισμό και εντυπωσιακή κατάρτιση, επιτελούν καθημερινώς, πολλές φορές κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, το καθήκον προς το συνάνθρωπο, σώζοντας ζωές και προσφέροντας μέγιστες υπηρεσίες προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικής υπεράσπισης του κοινωνικού συνόλου και της κοινωνικής συνοχής. «Σας διαβεβαιώνω, επιπλέον, ότι η Πολιτεία θα πράξει το παν, αφενός για να διευκολύνει το έργο σας και να το καταστήσει όσο γίνεται περισσότερο αποτελεσματικό. Και, αφετέρου, για ν' αποφευχθούν στο μέλλον τραγωδίες, όπως εκείνη της 14ης Ιανουαρίου 2001, η οποία θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας. Και όχι μόνον ως οφειλόμενο μνημόσυνο, αλλά και ως δείκτης πορείας ως προς το χρέος της Πολιτείας απέναντι σ' εσάς, κατ' εξοχήν, όμως, απέναντι στον δοκιμαζόμενο άνθρωπο» κατέληξε.

«Το ΕΚΑΒ μετά από περισσότερα από 30 χρόνια λειτουργίας κατά τη διάρκεια των οποίων έδωσε και συνεχίζει να δίνει δείγματα γραφής συνεχώς βελτιούμενης προσφοράς και κοινωνικής ανταποδοτικότητας- νομίζω ότι οφείλουμε πάντα να θυμόμαστε την εξαιρετική συμβολή του σε περιόδους μεγάλων καταστροφών, μεγάλων κρίσεων, πυρκαγιών, σεισμών, συνδρομής της χώρας σε αποστολές και βοήθεια σε πληγείσες γειτονικές χώρες, η συνεισφορά αυτή είναι πραγματικά πάρα πολύ κρίσιμη και είμαστε περήφανοι και πρέπει να είστε και εσείς περήφανοι οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ για αυτό το αποτύπωμα, για αυτή τη σφραγίδα που έχετε δώσει όλα αυτά τα χρόνια» ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Τη στήριξη και αναβάθμιση του ΕΚΑΒ, το υπουργείο Υγείας εντάσσει στην επένδυση που γίνεται στο πεδίο της επείγουσας ιατρικής, σε συνδυασμό με τις αυτοτελείς παρεμβάσεις για τη βελτίωση υποδομών, στις οποίες αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Όλο το πλαίσιο αναδιοργανώνεται, από την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα μέχρι τη διαχείριση των επειγόντων περιστατικών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών στα νοσοκομεία, τα οποία αυτονομούνται, αποκτούν δική τους στελέχωση με γιατρούς εξειδικευμένους στην επείγουσα ιατρική, διευκρίνισε ο κ. Ξανθός.


Η «Ημέρα θυσίας του διασώστη» θα τιμάται σε όλη τη χώρα με διαδικασίες αποτίμησης της λειτουργίας του οργανισμού και του παρεχόμενου έργου του. Στόχος των διαδικασιών διαβούλευσης θα είναι η δημιουργία της ευρύτερης δυνατής συναίνεσης όσον αφορά στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και βελτιώσεις, σύμφωνα με τον κ. Πολάκη. Φέτος είχε ως κύρια θεματική την αποτίμηση της ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ στα επείγοντα περιστατικά του λεκανοπεδίου Αττικής. Για το 2020 ως θέμα ορίστηκε η μελέτη των εργασιακών κινδύνων για τους εργαζομένους στο σύνολο των λειτουργιών του ΕΚΑΒ (κατάσταση οχημάτων, ειδικοί κίνδυνοι των ειδικών τμημάτων, συνθήκες υγιεινής, κτηριακές εγκαταστάσεις και υποδομές κάθε είδους κ.ο.κ.).


Πηγή: newsbomb.gr


Στο ΕΚΑΒ ο Προκόπης Παυλόπουλος για την «Ημέρα του Διασώστη»
ANT1 TV

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιαν 2019

Ο ΠτΔ, στην τελετή θεσμοθέτησης της ημέρας «Θυσίας του Διασώστη» του ΕΚΑΒ
AMNAwebTV

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιαν 2019


Στον αλτρουισμό των στελεχών του ΕΚΑΒ και στην προσφορά τους στον συνάνθρωπο και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή θεσμοθέτησης της 14ης Ιανουαρίου ως ημέρας «Θυσίας του Διασώστη», που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ.ερτ/απε-μπεAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews