ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/1/19

Παραμονή απόψε.. μην φοβάσαι! Οι αληθινοί Αγιοβασίληδες είναι όλοι στις θέσεις τουςΤετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2019
EKABNews

Παραμονή απόψε.. μην φοβάσαι! Οι αληθινοί Αγιοβασίληδες είναι όλοι στις θέσεις τους.
loveletters.gr

Γράφει ο Γιώργος Καραγεώργος

Σε έμαθαν να ζεις με παραμυθία και να μαγεύεσαι από έναν πέρα για πέρα ψεύτικο Άγιο Βασίλη. Να πιστεύεις σε κάτι που δεν υπάρχει και να ευγνωμονείς κάτι που είναι κομμένο και ραμμένο στα βολικά μέτρα κάποιων.
Έμαθες να αποθεώνεις έναν στρουμπουλό κυριούλη, να περιμένεις από δαύτον να κάνει το θαύμα του και να έρθει φορτωμένος με δώρα για να σώσει την ψυχή σου.
Καλά, περίμενε εσύ κι άμα τον δεις ποτέ, σφύρα μου κλέφτικα!

Τώρα όμως κάνε μου μια χάρη. Πήγαινε μέχρι το παράθυρο που βλέπει προς τον δρόμο και έχε λίγη υπομονή, γιατί αργά ή γρήγορα θα δεις τους αληθινούς Άγιους Βασίληδες να περνούν από μπροστά σου.
Και μην περιμένεις να δεις τίποτα τάρανδους ή πράσινα άλογα, ένα μεγάλο κίτρινο όχημα θα δεις.
Μην προσδοκάς να ακούσεις χο χο χο, μια εκκωφαντική σειρήνα θα ακούσεις.
Μην νομίζεις ότι θα δεις γραμμή από χρυσόσκονη πίσω από ένα έλκηθρο που ίπταται, καναδυό ψυχρούς μπλε φάρους θα δεις να περιστρέφονται.
Ούτε τίποτα ευτραφείς και συμπαθητικές φιγούρες μην περιμένεις να δεις, δυο κανονικούς, απλούς και καθημερινούς ανθρώπους θα δεις.
Δεν θα φοράνε μια κατακόκκινη στολή, μια στολή που θα κυριαρχεί το μπλε θα φοράνε, με κάτι κόκκινες λεπτομέρειες και αντανακλαστικές ταινίες για να φαίνονται στο σκοτάδι.
Ούτε δυο τρισευτυχισμένους τύπους που χαμογελάνε μόνιμα λες και έχουν καπνίσει τίποτα περίεργο μην περιμένεις να αντικρίσεις, δυο καθαρά πρόσωπα με όλες τις ανθρώπινες ατέλειες πάνω τους, αυτό θα αντικρίσεις.

Αυτοί λοιπόν είναι οι αληθινοί Αγιοβασίληδες!
Είναι οι Αγιοβασίληδες που δεν δουλεύουν μια μέρα τον χρόνο μονάχα, αλλά όλες τις μέρες κι όλες τις ώρες του χρόνου, ασταμάτητα.
Είναι εκείνοι οι τύποι που όταν όλος ο κόσμος μαζεύεται στα σπίτια του για να κάνει γιορτές, αυτοί μένουν έξω στον δρόμο για να τους φυλάνε. Είναι εκείνοι, που τις περισσότερες πρωτοχρονιές αντί για κόκκινα γκι βλέπουν κόκκινο αίμα, που αντί για ψεύτικα θαύματα είναι ικανοί και εκπαιδευμένοι να κάνουν τα αληθινά. Είναι αυτοί που πιστεύουν στο απίστευτο, που μπορούν και γίνονται μάγοι και που κάποιες φορές οι αθεόφοβοι κάνουνε θαύματα. Είναι αυτοί που δωρίζουν ασφάλεια, που μοιράζουν χρόνο, όταν ο χρόνος σε κάποιους πάει να τελειώσει, που χαρίζουν ζωή, όταν η ζωή κάποιες φορές πάει να χαθεί.

Οι αληθινοί Αγιοβασίληδες, δεν λαμβάνουν όμορφα γράμματα, επείγουσες κλήσεις λαμβάνουν. Δεν μπαίνουν από τις καμινάδες αθόρυβα κι ήσυχα, από την πόρτα σου μπαίνουν, αλλά επιχειρούν το ίδιο αθόρυβα. Δεν τους νοιάζει τι έχεις ζητήσει για δώρο ή αν ήσουνα καλό παιδί την χρονιά που πέρασε, εκείνοι θα σου μοιράσουν τα ακριβότερα δώρα τους χωρίς τσιγκουνιές, γιατί τα δώρα τους είναι πολύτιμα και το ξέρουν. Δεν τους καίγεται καρφάκι αν θα τους έχεις μπισκότα και γάλα κάτω από το δέντρο για να τους ευχαριστήσεις που ήρθανε, γιατί οι αληθινοί Αγιοβασίληδες φίλε μου, δεν θα σου ζητήσουν ποτέ ανταλλάγματα.

Αλήθεια σου λέω! Δεν θέλουν τίποτα από σένα την ώρα που έρχονται σπίτι σου ή όταν σε συναντάνε στον δρόμο. Τους φτάνει να τους αφήσεις να σε βοηθήσουν, να τους αφήσεις να κάνουν αυτό που ξέρουν και αγαπάνε. Τους αρκεί να δουν το δικός σου χαμόγελο να ζωγραφίζεται στο πρόσωπο σου και ας κοπιάσουν εκείνοι. Τους φτάνει που ξέρουν ότι στάθηκαν άξια όρθιοι απέναντι στον θάνατο και πάλεψαν σκληρά μαζί του. Και είτε τον νίκησαν είτε όχι, εκείνοι γνωρίζουν καλά πως προσπάθησαν να κάνουν κάτι που μόνο ένας αληθινός Άγιος Βασίλης μπορεί να κάνει…

31\12 αυτής της χρόνιας που φεύγει και δίνει την θέση της σε μια νέα απόψε. Αλλά εσύ καθόλου να μην φοβάσαι, γιατί οι πραγματικοί Αγιοβασήλιδες και σήμερα, είναι όλοι εκεί στις θέσης τους.
Εσύ πίστεψε σε αυτούς, γιατί υπάρχουν και γιατί έχουν σάρκα και οστά, ψυχή και διάθεση.
Εσύ φρόντισε να περάσεις όμορφα το βράδυ της πρωτοχρονιάς με τους ανθρώπους σου και εγώ σου εύχομαι ολόψυχα να μην τους χρειαστείς,
Μα αν τους δεις να περνάνε τυχαία στον δρόμο, πες τους ένα χρόνια πολλά και ένα καλή δύναμη, γιατί την χρειάζονται. Γιατί απόψε, οι Αϊ Βασίληδες αφήσανε τις οικογένειες τους στο σπίτι, για να βγουν να φυλάνε εσένα και την δική σου οικογένεια.

Απ΄τα παιδιά του ΕΚΑΒ, καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο!

Δημοσιεύτηκε 30/12/2018

Πηγή: loveletters.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews