ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/1/19

Δ.Ε. Πληρώματα ασθενοφόρων ο κατήφορος του κλάδου δεν έχει τελειωμόΚυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019
EKABNews

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μοχιανάκης
Μέλος ΔΣ (Ταμίας) ΣΩΠΑ ΠΕΔΥ

Δ.Ε. Πληρώματα ασθενοφόρων ο κατήφορος του κλάδου δεν έχει τελειωμό.

Με χαρά διαβάσαμε την νέα προκήρυξη του υπουργείου υγείας για τις νέες θέσεις εργασίας βασική και απαραίτητη για την μείωση της ανεργίας και την πλήρωση των πολλών κενών θέσεων στον τομέα της υγείας.
Όταν ανατρέξαμε στην κατηγορία Δ.Ε. πληρώματα ασθενοφόρων κάτι δεν έδενε στο γλυκό και δυστυχώς δεν κάναμε λάθος.
Η προκήρυξη αναφέρει ξεκάθαρα την κάθε ειδικότητα με τα ανάλογα προσόντα π.χ. στου ιατρούς πτυχίο ιατρικής στους νοσηλευτές πτυχίο νοσηλευτικής κ.τ.λ.
Όταν φτάσαμε στην ειδικότητα μας ζητούν τίτλο σπουδών ΙΕΚ ΕΚΑΒ έως εδώ όλα καλά αλλά με μια προϋπόθεση ότι αν δεν βρεθεί ικανός αριθμός να στελεχώσουν τον κλάδο θα προσληφθούν απλοί οδηγοί και όχι μόνο.
Δεν μας αναφέρουν αν δεν βρεθεί ικανός αριθμός ιατρών θα προσληφθούν καθαρίστριες να κάνουν τα ιατρικά καθήκοντα;
Έλεος πλέον σε αυτή την κατρακύλα ευθύνη έχουμε όλοι μας δεν είναι κανείς άμοιρος ευθυνών από τους ιθύνοντες του υπουργείου τους συνδικαλιστές έως και τον κάθε συνάδελφος.
Είναι πλέον ηθική ευθύνη όλων μας η υπεύθυνη σωστή στελέχωση του κλάδου από άτομα της αρμόδιας σχολής ΙΕΚ ΕΚΑΒ και όχι από τον οποίο περαστικό.
Επιτέλους ας ενώσουμε τις δυνάμεις και την εμπειρία και ας βάλουμε στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και ας αφήσουμε την προβολή των οποίων δεξιοτήτων μας περιφερόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης.
Το πρόβλημα θα γίνει μεγαλύτερο και ορατό περισσότερο τα επόμενα χρόνια και τότε πλέον θα είναι και επικίνδυνο.
Αποτελεί μονόδρομο η στελέχωση του κλάδου από πιστοποιημένους συναδέλφους έτσι και μόνο έτσι θα επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα για τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.

Δημοσιεύτηκε 23/12/2018About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

3 σχόλια :

  1. ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΚΑΒ ΔΕΒ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΔΙΠΛΩΜΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια κύριε Μοχιανάκη. Σιγά σιγά να μαζευόμαστε για να αρχίσει το κράξιμο περί του θέματος. Φτάνει πια το μπάχαλο. Όταν μίλησα πρώτος εγώ στον τομέα μου για το θέμα της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος και εξειδίκευσης κόντεψα να φάω ξύλο, τα μπινελίκια αμέτρητα. Φτάνει πια, η αλήθεια να ακούγετε, δεν χρωστάμε χάρη σε κανέναν. Οφείλουμε να λέμε την αλήθεια. Και πάλι συγχαρητήρια για την τοποθέτηση. Παπαστεργιόπουλος Φίλιππος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews