ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/1/19

ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ Λίγες μέρες έμειναν…Τρίτη, 22 Ιανουαρίου 2019
EKABNews

ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΕΠΙΔΟΜΑ Λίγες μέρες έμειναν…
ygeionomikoi.gr

Σε ένα κακοστημένο σήριαλ έχει μετατρέψει η Κυβέρνηση το θέμα του Ανθυγιεινού επιδόματος αφού λίγες μέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία που καθορίζει ο νόμος 4512/2018 για την χορήγησή του δεν προκύπτει από πουθενά ότι γίνονται ενέργειες προκειμένου να «βγαίνει καπνός».

Είναι γνωστό ότι ο νόμος 4512/2018 έχει καθορίσει το τέλος Φεβρουαρίου του 2019 ως ημερομηνία που παύει κάθε διάταξη που επιτρέπει την χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος. Μέχρι τότε, με βάση τις προτάσεις της διυπουργικής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί, θα πρέπει η Κυβέρνηση να έχει εκδώσει την κοινή υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τους νέους όρους για την χορήγησή του.

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του Ν. 4512/2018 θα έπρεπε ήδη να έχουν καθοριστεί οι κατηγορίες που θα δικαιούνται το επίδομα, το ύψος του επιδόματος καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων.

Μέχρι στιγμής το μόνο που είναι γνωστό είναι το πόρισμα της επιτροπής (που με μεγάλη δυσκολία δόθηκε στην ΑΔΕΔΥ και τις Ομοσπονδίες) το οποίο δεν έχει προσδιορίσει τίποτα από όλα αυτά. Αντίθετα, το «μπαλάκι» από την επιτροπή έχει πεταχτεί στα Υπουργεία για να δώσουν προτάσεις μέχρι τα μέσα του Ιανουαρίου του 2019.

Είναι προφανές ότι όλες οι κινήσεις αν γίνονται, γίνονται στα μυστικά χωρίς καμία ενημέρωση των συνδικάτων και των εργαζομένων. Όμως ο χρόνος κυλά επικίνδυνα και η ανησυχία των εργαζομένων μεγαλώνει.

Πρέπει εδώ να επισημάνουμε ότι η μισθοδοσία του Μαρτίου προωθείται για υλοποίηση στις 15 Φεβρουαρίου. Η ημερομηνία αυτή ουσιαστικά είναι η καταληκτική για την συνέχιση της χορήγησης του ανθυγιεινού επιδόματος και μετά το τέλος Φεβρουαρίου. Το 20ήμερο που απομένει είναι ελάχιστος χρόνος προκειμένου να προωθηθεί η οποιαδήποτε νέα ρύθμιση.

Υπαρκτός είναι επίσης ο κίνδυνος οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα να βρεθούν μπροστά σε δυσάρεστες αποφάσεις που θα οδηγούν σε περικοπή ή περιορισμό του επιδόματος χωρίς να έχουν τα χρονικά περιθώρια να αντιδράσουν.

Γι’ αυτό και η σύσκεψη των Ομοσπονδιών που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 23-1-19 πρέπει να έχει μαζικότητα και να πάρει αποφάσεις προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση  της χορήγησης του ανθυγιεινού επιδόματος και θα στοχεύουν  στην αύξηση του και στη διεύρυνσή του σε άλλες κατηγορίες.

Δημοσιεύτηκε 20/1/2019

Πηγή: ygeionomikoi.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews