ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/1/19

«Αδήριτη ανάγκη στελέχωσης του ΕΚΑΒ Καλύμνου»Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019
EKABNews

“Αδήριτη ανάγκη στελέχωσης του ΕΚΑΒ Καλύμνου”
rodosreport.gr

«Κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή την τραγική απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής, επαναφέρω το πάγιο αίτημά μου για άμεση και ουσιαστική στελέχωση του ΕΚΑΒ Καλύμνου. Τα προβλήματα στη λειτουργία του ΕΚΑΒ, παρότι έχουν οξυνθεί τους τελευταίους πέντε (5) μήνες, παραμένουν ανεπίλυτα (!)

Από την 19η Αυγούστου 2018 και παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες, τόσο των εμπλεκομένων, όσο και του συνόλου των νησιωτών, το ΕΚΑΒ Καλύμνου παραμένει χωρίς νυχτερινή βάρδια (23.00 – 07.00), λόγω έλλειψης προσωπικού, έπειτα και από τη μη ανανέωση των δίμηνων συμβάσεων των διασωστών.

Για να επανδρωθεί και να στελεχωθεί το ΕΚΑΒ Καλύμνου, απαιτείται η πρόσληψη τουλάχιστον εννέα (9) ατόμων. Έως ότου δε γίνει αυτό, το νοσοκομείο της Καλύμνου θα μπορούσε να διαθέσει τραυματιοφορείς, για την κάλυψη των βαρδιών του ασθενοφόρου ή σε κάθε περίπτωση οφείλετε να βρείτε κάποια άλλη άμεση και ουσιαστική λύση σε συνεργασία με τους ιθύνοντες.

Κύριε Υπουργέ,

Σε ότι αφορά στις νέες προκηρύξεις, οι όποιες θέσεις οφείλουν να έχουν ως απαραίτητο προσόν την εντοπιότητα (!). Δεν είναι δυνατό να επιλέγονται άνθρωποι οι οποίοι σε δύο (2) ή τρία (3) χρόνια, ζητούν μετάθεση για κάποιο άλλο μέρος ή για τον τόπο καταγωγής τους, με αποτέλεσμα τα νησιά να μένουν εκ νέου ξεκρέμαστα (!) Οι μονάδες των ακριτικών νησιών, πρέπει να στελεχώνονται με δημότες αυτών.

Τέλος, οι διασώστες του ΕΚΑΒ, θα μπορούσαν εκτός από απόφοιτοι ΙΕΚ, να είναι κατά περίπτωση και νοσηλευτές, προκειμένου οι προκηρυχθείσες θέσεις να μη μένουν κενές.

Κύριε Υπουργέ,

Όπως ενεργήσετε άμεσα για το καλό των νησιωτών. Για τη διαφύλαξη της υγείας και της ασφάλειας των κατοίκων ακριτικών νησιών, που έχουν τα ίδια δικαιώματα με το σύνολο των Ελλήνων πολιτών και δεν υπάρχουν μόνο για τη διενέργεια πολιτικών φιεστών … (!)

Με εκτίμηση,

Δρ. Στέφανος I. Δράκος
Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.
Πολιτευτής Δωδεκανήσου Ν.Δ.
Μέλος Μητρώου Πολιτικών Στελεχών Ν.Δ.
Μέλος Τομέα Μεταφορών & Υποδομών Ν.Δ.
Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου


Πηγή: rodosreport.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews