ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/1/19

Η ΠΟΕΔΗΝ για τις ΜΕΘ: Πολλαπλασιάζεται η λίστα αναμονής ημέρα με την ημέρα


Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου 2019
EKABNews


ΜΕΘ: Πολλαπλασιάζεται η λίστα αναμονής ημέρα με την ημέρα
χθες βράδυ 60 ασθενείς

Αττικό νοσοκομείο τα ίδια χάλια η εφημερία του χθες έως σήμερα πρωί

Η κατάσταση με την έλλειψη κλινών ΜΕΘ είναι εκτός ελέγχου. Οι διασωληνωμένοι Ασθενείς εκτός ΜΕΘ σε λίστα αναμονής πολλαπλασιάζονται. Στο φαινόμενο αυτό, πέραν των λιγοστών λειτουργούντων κλινών ΜΕΘ, συμβάλλει το αντιεμβολιαστικό κίνημα που αναπτύσσεται στη χώρα μας. Παρατηρείται εφέτος το φαινόμενο νέοι άνθρωποι με λοιμώξεις να βρίσκονται στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υγείας να αφήσει τα παχιά λόγια και να λειτουργήσει τις 150 κλειστές κλίνες ΜΕΘ των Νοσοκομείων που είναι εξοπλισμένες. Θα σωθούν δεκάδες άνθρωποι. Απαιτούνται προσλήψεις 600 Νοσηλευτών και 100 γιατρών. Για 700 εργαζόμενους είναι κρίμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.
Χθες βράδυ στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ ήταν 60 ασθενείς. Οι 30 Ασθενείς ήταν πάνω από 5 ημέρες στη λίστα. Γεμάτες είναι και οι κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα συμβεβλημένες με το Δημόσιο.
Αττικό Νοσοκομείο ίδια χάλια στην εφημερία χθες
Χθες έως σήμερα το πρωί στην εφημερία του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου εξετάστηκαν 900 Ασθενείς. Έγιναν 212 εισαγωγές. Ώρες αναμονής για εξέταση πάνω των έξι ωρών. 659 Ασθενείς νοσηλεύονται σε θαλάμους, 122 νοσηλεύονται σε ράντζα και φορεία στους διαδρόμους. 15 ασθενείς που έχουν εισαχθεί παραμένουν στην βραχείας νοσηλείας που είναι χωρίς ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό. Δεν υπάρχει χώρος ούτε σε διάδρομο κλινικής.
Το ακτινολογικό μηχάνημα του ΤΕΠ παραμένει χαλασμένο για 20.000 ευρώ. Οι ασθενείς εκτάκτων περιστατικών χάνονται στους πολυδαίδαλους διαδρόμους του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου για να κάνουν ακτινογραφία. Ο μαγνητικός τομογράφος 3 χρόνια χαλασμένος. Τα ΤΕΠ λειτουργούν με ελάχιστο και δανεικό προσωπικό από άλλα τμήματα. Δεν γνωρίζουν τη λειτουργία του ΤΕΠ με αποτέλεσμα να πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα.
Οι φωτογραφίες χαρακτηριστικές.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. και γιατι γιδοβοσκε της ΠΟΕΔΗΝ δεν πηγες να κανεις triage μιασ και γνωρίζεις από αυτό να ξαλαφρώσεις το ερμ το νοσοκομειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews