ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/1/19

ΡΗΓΑΣ & ΕΚΑΒ: ….Μαθαίνουμε....Βοηθάμε....Σώζουμε!!Πέμπτη, 31 Ιανουαρίου 2019
EKABNews

ΡΗΓΑΣ & ΕΚΑΒ: ….Μαθαίνουμε....Βοηθάμε....Σώζουμε!!!
odigos.gr

Η Πρότυπη Προσχολική Αγωγή «ΡΗΓΑΣ 1970» αφού είχε αποστείλει σχετική αίτηση επιμόρφωσης στο ΕΚΑΒ Πατρών, το δεύτερο ανταποκρίθηκε άμεσα και έτσι υλοποιήθηκε υποδειγματικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών από την εκπαιδευτική του ομάδα.

Το σεμινάριο περιελάμβανε θεωρητικές γνώσεις σχετικά με τις οδηγίες που πρέπει να δώσουμε στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ, όταν καλούμε το 166 αλλά και το 112 τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης, ξεκαθαρίζοντας το τι, πως και που συνέβη ένα περιστατικό πάντα παραμένοντας στο πλευρό του ασθενούς. Επιπλέον, το θεωρητικό κομμάτι περιελάμβανε οδηγίες σχετικά με την λειτουργία της αναπνευστικής οδού των παιδιών και των ενηλίκων σε έκτακτες καταστάσεις, λιποθυμίας, απώλειας αισθήσεων, πνιγμού, ατυχήματος, κ.ο.κ..  Μια χρήσιμη γνώση ήταν πως όπου συναθροίζονται πολλοί άνθρωποι πρέπει να υπάρχει απινιδωτής!

Πέραν όμως από το θεωρητικό κομμάτι οι εκπαιδευτές είχαν φέρει μαζί τους «κούκλες»-ομοιώματα διάσωσης ανθρώπινου σώματος παιδιού και ενηλίκου- ώστε να γίνει πρακτική βίωση των όσων αναφέρθηκαν. Όλοι οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τα ερωτήματα και τις ανησυχίες τους, παίρνοντας ξεκάθαρες απαντήσεις και οδηγίες οι οποίες κάποια στιγμή μπορεί να αποβούν πολύτιμες για την ανθρώπινη ζωή. Η προθυμία της ομάδας του ΕΚΑΒ, η θετική τους αύρα και η διάθεσή τους να ενημερώσουν και να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήματα άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας. Μια πολύτιμη εμπειρία ζωής που όλοι μας θα πρέπει να φροντίσουμε να βιώσουμε!!!

Ευχαριστούμε θερμά την ιατρό κυρία Δρακουλάκου Παναγιώτα και τους διασώστες/πλήρωμα ασθενοφόρου διάσωσης κύριο Κουτσούκο Αλέξιο, κύριο Αλεξανδρόπουλο Αριστογείτων και κύριο Κυριακόπουλο Κωνσταντίνο για την ανιδιοτελή προσφορά τους!!!

Ραντεβού του χρόνου!!!!

Δημοσιεύτηκε30/1/2019

Πηγή: odigos.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews