ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/1/19

Συνάντηση ΕΕ της ΠΟΠ ΕΚΑΒ με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κο Παν. ΤζανετήΠέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019
EKABNewsΤην Τρίτη 15/1/2018 πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ του ΕΚΑΒ  κ. Τζανετή Παναγιώτη, η συνάντηση έγινε σε κλίμα αμοιβαίου σεβασμού και κατανόησης.

Στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ αναπτύξαμε τις θέσεις μας  για μια σειρά ζητήματα που απασχολούν τον χώρο μας , ζητήματα που διεξοδικά είχαμε συζητήσει και ομόφωνα είχαμε ψηφίσει στο Τελευταίο Γενικό μας Συμβούλιο.  Αναπτύξαμε επίσης τις θέσεις μας για το Οργανισμό του ΕΚΑΒ και παραδώσαμε στον πρόεδρο τόσο την ψηφισμένη από το Συνέδριο μας πρόταση οργανισμού όσο και την κοινή πρόταση οργανισμού με τους Συναδέλφους μας από το Σωματείο Αθηνών.

Επισημάναμε στον Πρόεδρο την αναγκαιότητα να προβλεφθεί στην τροποποίηση του οργανισμού,  το ΕΚΑΒ να είναι προσηλωμένο μόνο στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Φροντίδα και όχι να εξυπηρετεί άλλα νομικά πρόσωπα, με στόχο να απολαμβάνουν οι πολίτες υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Επίσης καταθέσαμε στο πρόεδρο το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την  Μοριοδότηση των Μεταθέσεων στο ΕΚΑΒ, σχέδιο που εδώ και 2 χρόνια έχουμε καταθέσει στο Υπουργείο.

Στην συνάντηση που διήρκησε πάνω από 3 ώρες είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με τον πρόεδρο όλα τα θεσμικά θέματα που χρόνια τώρα απασχολούν το ΕΚΑΒ και εντοπίζοντας τον κοινό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την προώθηση της υπηρεσίας μας και την αναβάθμιση των υπηρεσιών της, συμφωνήσαμε στην  αναβάθμιση της εκπαίδευσης των Διασωστών και την ένταξή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο πρόεδρος κατανοώντας ότι πλέον ήρθε ο καιρός το ΕΚΑΒ να κάνει τα βήματα που τελικά του αξίζουν, μας δήλωσε πως τόσο  ο ίδιος όσο και ο Υπουργός έχουν ως προτεραιότητα την ένταξη της ειδικότητας του Διασώστη  Προνοσοκομειακής Φροντίδας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στα τρέχοντα θέματα που αφορούν μεταξύ άλλων,  την Δαπάνη για τα μέσα ατομικής προστασίας των διασωστών και την έγκριση των πρόσθετων αμοιβών ο πρόεδρος μας διαβεβαίωσε ότι οι πιστώσεις έχουν εγκριθεί και πως θα καταβληθούν στους εργαζομένους  κανονικά.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 
Πηγή: popekab.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews