ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/1/19

Όλοι το ίδιο είμαστεΚυριακή, 20 Ιανουαρίου 2019
EKABNews

Γράφει ο Κυριάκος Σιδηρόπουλος

Όλοι το ίδιο είμαστε.
Είχα μία "ανταλλαγή" απόψεων με συνάδελφο, στέλεχος υπεύθυνο σε κάποιο πόστο, για κάποιο υπηρεσιακό ζήτημα. Κάποια στιγμή που με έφτασε στα όρια, τον ρώτησα "αν ξέρει σε ποιον μιλάει". Αυτός το έλαβε ως "ξέρεις ποιος είμαι εγώ" και τα άκουσα. Έδωσα συνέχεια δηλώνοντας "δεν είμαστε όλοι το ίδιο" και τα ξανάκουσα. Άκουσα για ελιτισμό, για τους Άριστους του Μητσοτάκη και έφαγα και έναν επίλογο με τους παπάδες του Πολάκη που "ήρθανε και άλλα χαρτιά βαστούνε".
Έτσι είναι. Όλοι είμαστε ίδιοι. Έτσι κι αλλιώς, εδώ και αρκετές δεκαετίες είμαστε ίσιοι, αφού έχουμε ίσες αμοιβές, με τους νόμους που ψήφισαν οι αριστεροί και δεξιοί κρατιστές, στην σοβιετία που ζούμε. Τώρα είμαστε και ίδιοι. Και όχι μόνο οι Διασώστες.
Ίδιοι είναι και οι Δικηγόροι, ίδιοι και οι Μηχανικοί, ίδιοι είναι και όλοι οι Χειρουργοί. Τι, όχι; Όταν έχεις σοβαρό πρόβλημα, δεν πας σε όποιον να ναι; Ρωτάς, ενημερώνεσαι και επιλέγεις; Και όταν πας στο ιατρείο του, του την πέφτεις με τους Άριστους του Μητσοτάκη και τους παπάδες του Πολάκη; Μήπως κάθεσαι κότα και κοιτάς με δέος τον καλύτερο; Άρα δεν είναι ίδιοι οι Χειρουργοί; Ούτε οι Αναισθησιολόγοι;


Που 'σαι, φίλε, σου έχω είδηση. Ούτε οι Διασώστες είναι όλοι ίδιοι. Από πολλές απόψεις. Βλέπεις κάποιον με την στολή του και τον χαίρεσαι. Στην πένα. Και ο ίδιος πεντακάθαρος, ξυρισμένος και γυαλισμένος. Βλέπεις τον άλλον και μένεις. Πουκάμισα έξω, η τριχωτή κοιλιά προβάλει από τα κουμπιά, παντελόνι ξεβαμμένο, παπούτσια βρώμικα, ο ίδιος άπλυτος και αξύριστος.
Βλέπεις την συμπεριφορά του ενός και δεν έχει σχέση με την συμπεριφορά του άλλου.
Ξέρεις ότι ο ένας είναι άριστα εκπαιδευμένος και φροντίζει διαρκώς να μαθαίνει και να επιμορφώνεται. Και καθημερινά βγάζει ανθρώπους από τον τάφο. Είναι ίδιος με τον άλλον, που ούτε ξέρει, ούτε θέλει να μάθει;
Αν αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα η μάνα σου και μπουν οι Διασώστες στο σπίτι της, τι θα της πεις; "Μην ανησυχείς μάνα, όλοι ίδιοι είναι"; Γιατί εγώ θα της έλεγα ότι ρίχνει ζαριά. Και ότι έπρεπε να φροντίσει να μάθει, να "τσιμπάει" τα ζάρια, για να φέρει εξάρες και να σωθεί. Γιατί αν φέρει ντόρτια, θα πάει για διαπίστωση.
Αυτά. Πάω τώρα να πιω καφέ με τους Άριστους του Μητσοτάκη και πήγαινε εσύ στην συγκέντρωση των παπάδων του Πολάκη και κοίτα να δεις τι γράφουν "τα χαρτιά που βαστούνε". Το κεφάλαιο που αναφέρεται στο ΕΚΑΒ, είναι φωτοτυπία από τα χαρτιά που βαστούσαν οι προηγούμενοι.
Δεν ξέρω αν κάποιοι συνάδελφοι και γω ανάμεσά τους είμαστε στην κορυφή. Ξέρω ότι σε λίγο θα πάρουμε τον κατήφορο και θα έρθουν άλλοι να ανέβουν στην κορυφή. Και δεν θα είμαστε το ίδιο, γιατί εκείνοι θα είναι καλύτεροι.

Αναρτήθηκε από Κυριάκος Σιδηρόπουλος στις 10:11 π.μ. 17/1/2019About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews