ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/1/19

Παρέμβαση του ΚΚΕ για την «Άμεση λειτουργία της ΜΕΘ Ζακύνθου και στελέχωση του ΕΚΑΒ»Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2019
EKABNews

Άμεση λειτουργία της ΜΕΘ Ζακύνθου και στελέχωση του ΕΚΑΒ
902.gr

Άμεση παρέμβαση στον υπουργό Υγείας έκαναν ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης και η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλεξάνδρα Μπαλού, με αφορμή την καταγγελία του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου για δύο ασθενείς που χρήζουν ανάγκης μεταφοράς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, αλλά παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

«Η έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ σε όλη τη χώρα και σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες στο νησί δεν επέτρεψαν τη μεταφορά διά θαλάσσης είτε με εναέρια μέσα», σημειώνει η ΤΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ.

Προσθέτει ότι «για ακόμη μια φορά αναδεικνύονται τα σοβαρά προβλήματα και οι τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νησί από την έλλειψη υποδομών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πλήρως εξοπλισμένη εδώ και 6 χρόνια, παραμένει κλειστή λόγω μη στελέχωσής της από εξειδικευμένο προσωπικό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Ακόμη σοβαρό είναι το ζήτημα της ύπαρξης ενός μόνου ασθενοφόρου για να καλύψει τις ανάγκες μεταφοράς ασθενών σε όλο το νησί.

Για αυτή την κατάσταση στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού οφείλεται η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και οι μειωμένοι προϋπολογισμοί βάσει των μνημονιακών νόμων που έχουν ψηφίσει όλα τα άλλα κόμματα στη Βουλή.

Ζητάμε:

• Άμεση λειτουργία της ΜΕΘ Ζακύνθου.

• Στελέχωση του ΕΚΑΒ στη Ζάκυνθο.

• Χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό με σκοπό την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών».

Πηγή: 902.gr

 

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews