ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/1/19

Η Βουλγαρία τοποθετεί κουμπί πανικού στα ασθενοφόρα για την ασφάλεια των διασωστών!Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2019
EKABNews

Η Βουλγαρία τοποθετεί κουμπί πανικού στα ασθενοφόρα για την ασφάλεια των διασωστών
onmed.gr

Ειδικά κουμπιά πανικού με στόχο την προστασία του προσωπικού από επιθέσεις.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιες βουλγαρικές αρχές, τα κουμπιά θα τοποθετηθούν σε 400 νέα ασθενοφόρα. Είχαν προηγηθεί πολλαπλές καταγγελίες για βίαιες επιθέσεις ασθενών ή συγγενών τους κατά νοσηλευτών και γιατρών.

Από το υπουργείο Υγείας της γειτονικής χώρας ανακοινώθηκε επίσης ότι, το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στην πόλη Γκόρνα Οριαχόβιτσα - που έγινε στόχος πρόσφατος  επιθέσεων - θα φυλάσσεται σε 24ωρη βάση, ενώ όλα τα περιστατικά θα διερευνηθούν από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Εξαιτίας των πρόσφατων επιθέσεων 27 νοσηλευτές παραιτήθηκαν το τελευταίο διάστημα από το κέντρο αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών στη Γκόρνα Οριαχόβιτσα, το οποίο καλύπτει 5 δήμους και εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 60.000 περιστατικά ετησίως.

Όπως μεταδίδουν βουλγαρικά μέσα, τέτοιες επιθέσεις είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και το υγειονομικό προσωπικό καταγγέλλει ελλιπή φύλαξη των χώρων εργασίας.

Επιθέσεις εναντίον γιατρών, νοσηλευτών και πληρωμάτων του ΕΚΑΒ συμβαίνουν και στη χώρα μας. Στα περιστατικά εμπλέκονται συνήθως συγγενείς ασθενών που θεωρούν το υγειονομικό προσωπικό υπεύθυνο για τις καθυστερήσεις στην άφιξη των ασθενοφόρων ή για την πολύωρη αναμονή στα τμήματα επειγόντων περιστατικών.

Τα σωματεία υποστηρίζουν διαχρονικά πως η φύλαξη των υγειονομικών μονάδων είναι ελλιπής, ενώ στην περίπτωση του ΕΚΑΒ τα πληρώματα των ασθενοφόρων δεν έχουν προστασία.

Δημοσιεύτηκε 29/1/2019

Πηγή: onmed.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews